2024.07.27.

Alsóházi csörtét húzott be a Keszeg

Kétszer is előnybe került az Egyházasdengeleg, de végül a vendégek gyűjtötték be a pontokat.

Múlt vasárnap Egyházasdengelegen volt jelenése a Keszegnek a vármegyei legalacsonyabb osztály Nyugati-csoportjának tizenhetedik fordulójában. Egy darabig hiába gyűrték egymást a felek, nem esett gól a kiegyenlített meccsen. Aztán nem sokkal a szünet előtt megszerezték a vezetést a hazaiak. A második felvonás elején érkezett a választ, majd a játékrész derekán megint a házigazdák kerültek előnybe. Nem adták azonban föl a látogatók, akik előbb ismét egalizáltak, majd a csereként beszálló Hrkaj révén fordítottak is. Végül megtartották lépésfórjukat a keszegiek, akik három kettőre diadalmaskodtak az alsóházi csata zárultával.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 17. forduló:

Egyházasdengeleg FE-Keszegi SE 2-3 (1-0)

Vezette: Kovács M. (Csillik B. L.)

Egyházasdengeleg FE: Mlinárcsek Z. – Horváth Z., Báthy, Bakonyi, Pete – Jakus, Bacskai (Jessin, 83.), Szarvas, Jambrich (Hajdú N., 46.) – Fűrész (Mlinárcsek M., 60.), Szűcs (Pusztai, 83.). Edző: id. Berkes Balázs.

Keszegi SE: Petuker – Pistyúr, Mezei Cs. (Gömöri, 67.), Fábián, Kraft – Lestyán, Kovács R., Bán, Turcsán (Hrkaj, 62.) – Belencsák, Muszta. Edző: Cseri Kornél.

Sárga lap: Mlinárcsek M., Hajdú N.

Gól: Jakus (36., 65.), ill. Kovács R. (53.), Báthy (72., öngól), Hrkaj (75.)

Jók: Jakus, Bakonyi, Szarvas, ill. az egész csapat

id. Berkes Balázs: Két egyenrangú csapat csatája volt. Kétszer is vezettünk, de sajnos nem tudtuk megnyerni a mérkőzést. Ellenfelünk sajnos jobban használta ki a helyzeteit. A látottak alapján a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna.

Cseri Kornél: – Győzelem végre! Nagyon boldog vagyok, hogy a srácok hosszú idő után újra átélhették, milyen egy győztes meccs. Nagy szükségünk volt már erre, nem a tabelláért vagy a pontokért, hanem az önbizalmunkért, az öltöző miatt! Nem „fociztuk szét” az ellenfelet, volt sok hibánk a mérkőzésen, de hiába kerültünk kétszer is hátrányba, egy pillanatra sem adtuk fel és képesek voltunk kilencven percen keresztül harcolni egymásért és a csapatért. Végre tudtunk egy apró lépést tenni előre, hogy közelebb kerüljünk a céljainkhoz, és ha ezt az elszántságot hétről hétre felvonultatjuk, nem fog kelleni ennyit várni a következő sikerélményre! Büszke vagyok a csapatra!

A bajnokság aktuális állása: