2024.07.27.

Fordulatos meccsen mentett pontot a Keszeg

Kétgólos hátrányból vezetésre tett szert a Nőtincs, végül azonban döntetlen a küzdelem.

Múlt vasárnap a Nőtincset fogadta a Keszeg a vármegyei legalacsonyabb osztály Nyugati-csoportjának tizennyolcadik fordulójában. Kiegyenlített küzdelemben voltak érintettek a felek. A találkozó harmadához közeledve bevették a kaput a hazaiak, akik így előnyben cserélhettek térfelet. A második etap elején tovább nőtt a különbség, majd komoly fordulat következett. Szépítésük után előbb egalizáltak, majd a vezetést is megszerezték a látogatók. A házigazdák becsületére váljék, hogy nem adták föl, végül pedig a meccset hálóőrként kezdő Muszta révén válaszoltak, így három hármas döntetlennel fejeződött be a változatos csörte.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 18. forduló:

Keszegi SE-Nőtincs SE 3-3 (1-0)

Vezette: Boda V. (Szemesi Zs.)

Keszegi SE: Muszta – Pistyúr, Mezei Cs. (Tóth Z., 84.), Mezei B., Kraft – Gyetván, Kovács R., Bujtár (Marosi, 70.), Turcsán – Gömöri (Hrkaj, 46.), Belencsák. Edző: Cseri Kornél.

Nőtincs SE: Kovács I K. – Fuchs, Kovács II K. (Busai, 53.), Kiss D., Dancsó – Horváth I. (Csabuda, 52.), Krausz, Hugyecz, Nógrádi – Maglódi, Majer (Kovács P., 75.). Edző: id. Matyóka Ferenc.

Sárga lap: Belencsák, ill. Kiss D.

Gól: Belencsák (28.), Bujtár (48.), Muszta (49.), ill. Maglódi (56.), Hugyecz (64.), Nógrádi (75.)

Jók: Muszta (a mezőny legjobbja), Pistyúr, Belencsák, ill. Maglódi, Nógrádi, Fuchs

Cseri Kornél: – Egy érzelmi hullámvasút volt ez a mérkőzés. Jó hatvan percen keresztül talán az egész szezonunk legjobb játékával rukkoltunk elő, kemények voltunk, harcosak és taktikusak. Végre egyszerre volt a pályán az akaraterőnk és a valós képességünk is! Ezt követően sajnos kezdtünk fáradni és egyre több hiba csúszott a játékunkba, amit ellenfelünk könyörtelenül kihasznált és megfordította a mérkőzést. Ám mostanra talán sikerült mentálisan eljutnunk oda, hogy amíg még pár hete összetörtünk volna egy ilyen fordulat után, most a srácok összeszorított fogakkal képesek voltak az utolsó percig küzdeni, és ennek hála a végén sikerült kiegyenlítenünk! Elmondhatom nyugodtan, hogy ezen a délutánon végre egy igazi csapat voltunk, és a meccs után én még a szokottnál is büszkébb lehetettem lehettem arra, hogy keszegiek vagyunk!

id. Matyóka Ferenc: A hazai csapat két kontrából megszerezte a vezetést, sőt be is biztosította, de egy húszperces hajrával sikerült megfordítanunk a mérkőzést. Az utolsó két percben viszont már nem bírtuk az ellenfél rohamait, így igazságos döntetlen született. 

A bajnokság aktuális állása: