2024.07.27.

Jöhet a huszonnyolcadik forduló a megye egyben

Bátonyterenyén lehet bajnok az SBTC, Szécsényben nyerne a Mohora, Diósjenőn sem lassítana a Karancslapujtő.

A következő hétvégén a huszonnyolcadik fordulót rendezik meg vármegyénk első osztályában. Mindegyik meccset szombaton bonyolítják le. Lássuk, mire számítunk az aktuális összecsapások kapcsán!

Megyei I. osztály, 28. forduló:

2023. május 13. (szombat), 17.00:

Bátonyterenyei TC-Salgótarjáni BTC

A hétvége legsimábbnak tűnő mérkőzésén találkoznak a felek, a sereghajtó fogadja a bajnokságban már jó ideje hibátlan éllovast. Egyszerű a képlet a látogatók szemszögéből, amennyiben nyernek, matematikailag is övék az aranyérem és készülhetnek fejben a közelgő oda-visszavágós osztályozós párharcra az NB III-ért. Minden érdemi tényező a salgótarjániak mellett áll, gyakorlatilag csak a csodában bízhatnak a házigazdák. A bátonyiak egyébként egyaránt döntetlennel fejezték be legutóbbi két fellépésüket, mely eredmények önbizalommal láthatták el Berki Krisztián legénységét. A vendégek az előző tizenegy meccsüket kivétel nélkül behúzták, többnyire nagyon simán, amennyiben pedig nem történik valamilyen váratlan fordulat, ismét egy sima sikert arathatnak. Jókora kalapemeléssel illethetnénk a hazaiakat, ha meg tudnák nehezíteni a minden téren másfajta kávéházként jellemezhető listavezető dolgát, semmiképpen nem ismerhet pardont Sebestyén Szilárd gárdája, az összecsapás teljes egészét komolyan véve pedig akár egy gólarányjavító diadallal is előrukkolhat a mezőny első helyezettje.

Szécsény VSE-Unicum FC Mohora

Ez a párosítás is egyoldalúnak ígérkezik, alapjáraton véve azt mondanánk, nem okozhat gondot a határozott célokkal felvértezett vendégek számára a három pont begyűjtése. A szécsényiek nincsenek túl kellemes passzban, az előző négy körben egyaránt kikaptak, nagy valószínűséggel pedig nem mostani küldetése alkalmával fog kikecmeregni a gödörből Csatlós Csaba brigádja. A látogatók a legutóbbi öt erőfelmérőjüket sikeresen vívták meg a bajnokságban, a tervük ezúttal is kristálytiszta, folytatni pozitív szériájukat és újabb fontos lépést tenni az ezüstérem megszerzésének irányába. A házigazdák csupán a számukra ismerős környezet által kölcsönzendő előnyökben bízhatnak, egyébként főnixmadárszerű feltámadásnak minősülne, ha meg tudnák fricskázni az acélosabbnak kinéző másik oldalt, ez esetben jókora meglepetést szolgáltatna a kisebb gödörben lévő armada. Elvileg nem hibázhatnak a Baranyi Tibor dirigálta mohoraiak, maximális fordulatszámon pörögve be kellene darálniuk a mezőny hátsó fertályához tartozó ellenfelet.

Diósjenő SE-Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE

Az előzetes várakozások szerint, ennek a mérkőzésnek is adott a toronymagas favoritja, a papírforma azt súgja, hogy tovább íródhat a bombaformában állomásozó vendégek győzelmi sorozata. Romhányi Tamás csapata legutóbbi hét tétmeccsét húzta be úgy, hogy még csak gólt sem kapott, minden téren nagyon egyben van a minél szebben csillogó medáliáért iparkodó társulat. A hazaiak a mögöttünk hagyott hétvégén nyugat-nógrádi rangadón arattak szép győzelmet idegenben, mely végkifejlet egészen biztosan felspannolta a Varga Gyula és Bőgér Dávid vezette gárdát, összességében viszont, ezúttal hatványozottan nehezebb fába vághatják a fejszéjüket a táblázat második feléhez tartozó diósjenőiek. A látogatók kapcsán mérget vehetünk rá, hogy az idény zárásáig már nem akarnak lassítani, akár pedig még az is benne lehet a pakliban, hogy ki is tarthat szériájuk az évad végéig. Dicséretreméltó cselekedetként jegyezhetnénk fel a házigazdák részéről, ha képesek volnának megfricskázni a tabellán jóval előrébb fellelhető ellenlábasukat, perpillanat nem igazán van benne a levegőben egy ilyen forgatókönyv.

Palotás SE-Pásztó SK

A már kivesézett, eléggé egyoldalúnak tűnő meccsek után egy olyan derbihez ért beharangozónk, melynek keretein belül a szó szoros értelmében bármi megtörténhet. Abszolút megegyező eséllyel felruházva húznak kesztyűt az érintettek, férfias küzdelemre van kilátás. A palotásiakra ráférne már valamilyen pozitív élmény, az előző öt fordulóban nem tudtak nyerni, az elmúlt négy mérkőzésükön pedig egyaránt vereséget szenvedtek. Mostani küldetésükön joggal bízhatnak az otthonukban a hazaiak, ebben a kiírásban csak a mezőny első két helyezettje tudott nagy csatában győzni Jele Zoltán brigádjánál. Az ötödik pozícióra hajtó, legutóbbi két találkozójukon diadalmaskodó pásztóiak tizenegy gólig jutottak az említett sikerek során, mintha lendületbe került volna Forgó Péter társasága. Persze egy ilyen regionális rangadón nem igazán számítanak a statisztikák, ismét csak oda tudnánk kanyarodni, hogy a labda útjára indulását megelőzően nehéz volna megtippelni, melyik alakulat lesz boldogabb a lefújáskor, kis dolgok határozhatják meg, melyik oldal lesz képes lebirkózni riválisát.

Szendehely FC-DJ-Mobitel-Érsekvadkert SE

Az elmúlt időszakban nem sziporkázó legénységek néznek egymással farkasszemet ebben a párharcban, ezzel együtt, ugyan az elmúlt két körben egyaránt sima fiaskóban voltak érdekeltek a hazaiak, úgy véljük, aktuális küldetésükön kiköszörülhetik a mostanában rajtuk esett csorbát. A tabella alsó fertályában tanyázó, a szezon zárását vélhetően már igen csak váró ‘vadkertiek három csúnya zakó után húznak újra kesztyűt, ráadásul azért is főhet a fejük, mert temérdek alkalommal mattolták hátsó alakzatukat a szóban forgó vereségek során. Lenne honnét felállnia Nyikos József garnitúrájának, ehhez viszont komoly pálfordulás szükségeltetik. A házigazdák még nem tettek le róla, hogy odaérjenek az ötödik helyre, ahhoz azonban, hogy tényleg meg tudják csípni ezt a helyezést, ezúttal mindenáron nyerniük kell. Saját játékterén erre remek sansza is lehet Kovács Imre együttesének, jobbik arcát bemutatva feledtetheti az elmúlt heteket a még az élbolyhoz tartozó társulat, meglepetésnek minősülne, ha nem üres kezekkel konstatálnák a hármassípszót a látogatók.

Építők KC-Berkenye SE

A táblázaton elfoglalt pozíciók és bajnoki egységek alapján, egy igazi hatpontos menetnek veselkednek neki az egymáshoz hasonló mind pozitív, mind negatív értelemben véve bármire képes felek, egy esetleges győzelem segítségével, beérnék mostani ellenfelüket a vállalható vereséggel melegítő, ámbár a tavaszi idény korábbi szakaszaiban jól szereplő salgótarjániak. A nyugat-nógrádi brigád fájó vereséggel hangolt, nincs egyszerű szituációban Rusvay Gergely, az elsődleges feladat, hogy a létszámgondokat orvosolja a játékos-edző, ráadásul pár nap múlva fontos Megyei Kupa-meccsen is érdekeltek lesznek a még két fronton harcoló berkenyeiek. A mostani csörte kapcsán esélyesebbnek gondoljuk az előző hetekben magukról masszívabb képet festő, Csatlós Tamás által hajtott házigazdákat, szokásos, harapós stílusukat felvonultatva, legyűrhetik a látogatókat, akik bizony semmiképpen nem bízhatnak kisasszonypartiban. Csupán megfelelő hozzáállással, apait-anyait beleadva lehet keresnivalójuk vetélytársuk katlanjában a vendégeknek, máskülönben nem túl kellemes eredmény lesz a vége.

Bánk-Dalnoki Akadémia II-Héhalom SE

Tereske.

A mezőny második szakaszához tartozó csapatok futnak össze ezen a mérkőzésen, a mögöttünk hagyott hetekben bemutatott szereplési mutatók alapján azonban szintén kijelenthetjük, hogy egy ideje veretlen társaságok birkózhatnak egy jót a semleges környezetben, Tereskén sorra kerülő meccsen. A fonalat elkapó házigazdák zsinórban négy küldetésüket húzták be az előző időszakban, míg a másik oldal három találkozóján nem kapott ki, két döntetlen között egyszer idegenben tudott győzni a minél eredményesebb bajnoki zárásban reménykedő armada. Úgy tűnik tehát, mindkét alakulat elkapta a ritmust, már csak az a kérdés, a mostani ütközet alkalmával melyikőjük tud a másik fölé kerekedni. Kiegyenlített viaskodásra számítunk, meg fogják izzasztani egymást a fele. Úgy érezzük, a kezdősípszó előtt haloványan, de több sansz mutatkozik a pályaválasztó csapat sikerére. Nyilván erről a megállapításról hallani sem akarnak a nem feltartozz kezekkel útra kelő, ugyancsak sikeres manőverben gondolkodó héhalmiak, akik így vagy úgy, de tovább gyarapítanák pontjaik számát, ehhez viszont legjobb arcukra lesz szükség.

Szabadnap: Mátraterenye SE.