2024.07.27.

Jöhet a tizenkilencedik forduló a megye egyben

Két rangadót is rendeznek szombaton, az SBTC a Mohorát, a Mátraterenye a Karancslapujtőt fogadja.

A következő hétvégén a tizenkilencedik kört fogják megrendezni vármegyénk első osztályában. Hat meccset rendeznek szombaton, egyet vasárnap. Két igen komoly rangadóra is sor kerül, mely derbiket egyaránt élőben közvetítünk. Lássuk a programot!

Megyei I. osztály, 19. forduló:

2023. március 11. (szombat), 11.00:

Salgótarjáni BTC-DJ-Unicum FC Mohora

Salgótarján, SBTC Utánpótlás Központ.

A hétvége egyik legkiemelkedőbb összecsapásán néznek egymással farkasszemet a gárdák. A bajnoki cím és az érmek elosztásával kapcsolatosan is rendkívül fontos csörtében lesznek érdekeltek a felek. Jelenleg két egység választja el egymástól az együtteseket a házigazdák javára, az éllovas fogadja a harmadikat. Ne feledjük azonban, hogy vesztett pontok tekintetében a látogatók jobban állnak, ilyen téren egyelőre ők a legjobbak, ha pedig ezúttal is nyernének, lépnének egy nagyot hőn áhított céljaik elérésnek irányába. A salgótarjániak két könnyed kötelező sikerrel melegítettek, a másik oldal egy fájó vereséget követően szinte elvárható győzelmet aratott az előző körben. Az önbizalom tehát itt is-ott is rendben van. Előzetesen nem igazán tudjuk ide vagy oda elbillenteni a mérleg nyelvét, azt viszont kár tagadni, hogy az ismerősebb környezet a hazaiak malmára hajthatja a vizet. Ehhez persze nyilván lesz egy-két szavuk a mohoraiaknak, teljes erőbedobással felülkerekedhetnek ellenlábasukon. Minden adott lehet tehát egy kiélezett ütközet, ahol tényleg bármi megtörténhet, nüanszok dönthetik el, ki örülhet a végén és tehet szert egy eléggé lényeges diadalra.

2023. március 11. (szombat), 15.00:

Mátraterenye SE-Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE

A soros forduló másik rangadóját gyakorlatilag ugyanolyan gondolatokkal tudjuk felvezetni, mint az előbb kivesézett menetet. Ezen a mérkőzésen viszont talán nagyobb küzdelemre van kilátás, még inkább kikerekedhet egy eléggé sok párharccal tarkított találkozó. A második helyezett fogadja a negyediket. Most négy pont választja el egymástól a társulatokat, árnyalja a képet, hogy a vendégek eggyel kevesebb fellépésnél járnak. Ami tuti, hogy ezen az összecsapáson is hatványozott jelentőséggel bíró pontokat tehet zsebre a nyerni képes armada, szóval egyáltalán nem mindegy, milyen végkifejlettel fejeződik be a derbi. A házigazdák veretlen tavasszal, egy remi után kétszer győztek, a ‘lapujtőiek két eredményes manővernél tartanak ebben a félévben, kisebb talány, lehet-e valamilyen hatása, hogy szabadnaposként töltötték az előző hétvégét. A hazaiak joggal támaszkodhatnak otthonukra, ahol egyébként még nem kaptak ki ebben a kiírásban, így komoly fegyvertényt érnének el a látogatók, ha képesek volnának bevenni egyik legfőbb riválisuk erődítményét. Ettől a tényezőtől függetlenül azonban kimondható, hogy nincs favorit, azonos esélyekkel húznak kesztyűt a csapatok.

Bánk-Dalnoki Akadémia II-Szendehely FC

Tereske.

A papírforma szerint ezen találkozón megelőzően ki tudunk hirdetni egy favoritot, esélyesebbnek néznek ki az ötödik helyért harcban álló, sima sikerrel hangoló szendehelyiek, akiknek ezúttal egy kötelezőnek mondható győzelmet kellene kivitelezniük. Gyorsan hozzá kell viszont tenni, hogy nem feltétlenül számíthat egyszerű menetre Kovács Imre legénysége, a mögöttünk hagyott hetekben rendre szívós ellenfélnek bizonyultak a házigazdák fiataljai. Ugyan egy döntetlen után kétszer is kikapott a pályaválasztó brigád, az említett mérkőzéseken méltó vetélytársnak bizonyultak és nem sokon múlott egy-egy jobb eredmény. Szász Jenő ezúttal is abban bízik, hogy nem adja olcsón a bőrét együttese, maximális fordulatszámon pörögve lehet keresnivalója a tartalék alakulatnak a tereskei katlanban. Szóval bár kitartunk azon véleményünk mellett, miszerint inkább a táblázaton jóval előrébb fellelhető társaságnak állhat a zászló, érdemes lesz résen lennie a több sansszal illetett csapatnak, ha nem szeretne hoppon maradni.

Bátonyterenyei TC-Palotás SE

Nem túl veretes mutatókat maguk mögött tudó gárdák ugorhatnak egymásnak ezen a meccsen. Az iménti kijelentés kiváltképp igaz a hazaiakra, akik háromszor is úgy szenvedtek sima vereséget, hogy a kaput sem tudták bevenni. Ráférne már némi sikerélmény a jó ideje gödörben lévő társulatra, egyelőre azonban komoly talánynak tűnik, mikor kecmereghet ki a gödörből Berki Krisztián armadája. A palotásiak két döntetlen között egy vereséget jegyezhettek fel, ők is várják tehát első győzelmüket ebben a naptári évben. Reálisan nézve, ezúttal megtörhetik a jeget és három ponttal zárhatják aktuális kirándulásukat. Jelenleg hat egységgel vannak előrébb a vendégek, amennyiben tehát képesek volnának nyerni, egyszer és mindenkorra leszakítanák magukról a másik oldalt. A bátonyiak pusztán a számukra ismerős környezetben reménykedhetnek, amúgy minden más érdemi tényező inkább a látogatók eredményes fellépését vetíti előre, jó napot kifogva legyűrheti ellenfelét Jele Zoltán brigádja.

Héhalom SE-Berkenye SE

Egyházasdengeleg.

Kiegyenlített viaskodásra számítunk ezen a találkozón, kellőképpen megizzaszthatják egymást a csapatok az egyházasdengelegi játéktéren. A tavaszi idényben még nem termett babér a házigazdáknak, az önbizalmuk szempontjából bizony egyáltalán nem volna mellékes, ha végre összejönne egy hárompontos küldetés. A héhalmiak eddig csak vereséget könyvelhettek el ebben az esztendőben, míg a berkenyeiek egy-egy reminél és fiaskónál járnak a második félévben, így ők is várnak rá, hogy átlépjék árnyékukat. A labda útjára indulása előtt nem tűnik egyszerű feladatnak favoritot megjelölni, úgy véljük, abszolút azonos esélyekkel szállnak ringbe az érintettek. Talán haloványan valamivel több sanszot adnánk a tabellán azért pár pozícióval előrébb cövekelő nyugat-nógrádiak sikerére, ezzel együtt, egyáltalán nem volna váratlan fordulat, ha nem üres kezekkel fejezné be a csörtét a másik oldal. Egy igazán férfias birkózásnak nézünk elébe, ahol bármi előfordulhat.

Szécsény VSE-Diósjenő SE

Alapjáraton véve, ezt a mérkőzést is abszolút nyíltnak érezzük, teljes mértékben azonos esélyekkel veselkednek neki soros fellépésüknek a résztvevők. A hazaiak önbizalommal telve várhatják a kezdősípszót, két szép siker után az előző fordulóban idegenben ért el Csatlós Csaba garnitúrája, bár üröm az örömben, hogy a 94. percben beszedett gólnak köszönhetően nem lett meg az újabb győzelem. A diósjenőiek négy pontot szereztek első két tavaszi meccsükön, majd legutóbb nagy csatában alulmaradtak, lenne tehát mit kijavítaniuk. Két középcsapat fog egyébként összecsapni, ráadásul hatpontos találkozón. Perpillanat három egységgel vannak előrébb riválisuknál a házigazdák, akik amennyiben nyernek, el is lépnének a másik oldaltól. Az persze biztos, hogy a vendégeknek éppen ennek az eshetőségének a megakadályozása lesz a céljuk, egy jó teljesítménnyel pedig akár be is érhetnék ellenlábasukat. A klasszikus sablon szerint, az ismerősebb helyszín miatt egy hangyányival közelebb lehetnek az üdvösséghez a szécsényiek, nem volna azonban meglepetés, ha nem lehajtott fejekkel konstatálnák a lefújást a látogatók.

2023. március 12. (vasárnap), 15.00:

DJ-Mobitel-Érsekvadkert SE-Építők KC

Diósjenő, műfüves pálya.

Az alsóházban tanyázó csapatok mérik össze tudásukat a forduló egyetlen vasárnapi meccsén. Teljesen ellentétes mutatókkal melegítettek a társaságok. A házigazdák két sima verés után szeretnének javítani, ezzel szemben a másik oldal két szép győzelmet követően menne tovább megkezdett útján. Lelkiállapot terén tehát jelenleg a salgótarjániak néznek ki jobban, nincs könnyű szituációban Nyikos József, össze kell kapnia övéit. Egyébként ez a mérkőzés is hatpontos, egy esetleges siker segítségével ellépnének riválisuktól a ‘vadkertiek, egy vereség viszont azt jelentené, hogy beérte őket ellenfelük. Csatlós Tamás alakulata minél komolyabb felzárkózásban bízik tavasszal, ezen tervek pedig akkor lesznek igazán kivitelezhetők, ha az ilyen fellépéseket zömében behúzza a télen megerősödő brigád. Összességében esélyesebbnek is gondoljuk a kelet-nógrádiakat, nem szabad azonban egy karlegyintéssel lerendezni a pályaválasztó legénységet, akár egy kifejezetten érdekes menet is kisülhet ebből a párosításból, ahol több gól is születik.

Szabadnap: Pásztó SK.