2024.07.27.

A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

A tavaszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból a Salgótarjáni BTC-Unicum FC Mohora, a Mátraverebély-Szentkút SE-Karancslapujtő KSE II, a Vizslási SE-Nógrádsipek SE, illetve a Felsőpetény SE-Patak FC csörtékre esett a választásunk Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadó kapcsán!

Megyei I. osztály, 19. forduló, 2023. március 11. (szombat), 11.00:

Salgótarjáni BTC-Unicum FC Mohora

Sebestyén Szilárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – Nem kezdtük rosszul a tavaszt, bár az első mérkőzés kapcsán van hiányérzetem! Az utóbbi két meccset magabiztosan lehoztuk. A következő időszakban rangadók következnek, hiszen a tabella elején álló csapatok egymás ellen fognak megütközni. Az egyik ebből a Mohora elleni lesz. Stabil, masszív, jó erőkből álló csapat, egy-két kiemelkedő játékossal. Tisztában vagyunk az erősségeikkel, igyekszünk ezekre minél jobban felkészülni. Jó iramú, párharcokban gazdag mérkőzésre számítok. Sajnos van problémánk bőven, munkahelyi elfoglaltság, illetve sérüléssel és betegséggel több játékosunk bajlódik, nem tudom, közülük ki lesz bevethető állapotban.

Baranyi Tibor, az Unicum FC Mohora vezetőedzője: – A tavalyi félszezonban csak a Stécé tudott megverni minket. Akkor bebizonyították, hogy tényleg egy jó csapatról beszélünk. Mi ugyanúgy próbálunk készülni ellenük, mint eddig. Az elmúlt két tavaszi mérkőzésünkön nyújtott hozzáállásunkkal meg vagyok elégedve. A játék hagyott némi kívánnivalót maga után a Mátraterenye és a Héhalom ellen is. Ezen próbálunk javítani. Őszinte vagyok, pontért, pontokért megyünk Salgótarjánba! Mivel az első négy csapat elég szépen csipegeti egymástól a pontokat, szerintem, aki ezeket a nagy rangadókat le tudja hozni, lépéselőnybe kerül. De nem szabad elfeledkezni a többiekről sem, mert én bízok is abban, hogy ők is fognak pontokat elcsípni. Szerintem aki ezt a meccset elveszti, kiszáll a bajnoki címért folytatott harcból! Sajnos a téli kispályás és futsalos alkalmak során megsérülő játékosaink mellé a héten még sikerült összeszednünk egy elég komoly sérülést. Sajnos Klinger nem áll a rendelkezésemre. Lavkó, Molnár, illetve Széles Gábor játéka kérdéses. Szóval sérüléshullám sújt minket. Remélem, hogy a csapat többi tagja felszívja magát és tudja pótolni a hiányzókat, illetve bizonyítják, rájuk is számíthatok bármikor. 

Megyei II. osztály, 15. forduló, 2023. március 11. (szombat), 15.00:

Mátraverebély-Szentkút SE-Karancslapujtő KSE II

Pál-Balázs Tamás, a Mátraverebély-Szentkút SE játékos-edzője: – Gyakorlatilag a felkészülési időszakunk a három edzőmeccsre korlátozódott. Ezeken rendre kevés létszámmal jöttünk össze, de legalább kaptak a srácok egy kis terhelést ezeken a meccseken. A tavaszi rajtunk jól sikerült, bár ismét épphogy megvoltunk. Ennek ellenére viszonylag könnyed győzelem lett a vége. A folytatásban a legnagyobb célunk, hogy minden találkozóra meglegyen a megfelelő létszám és az adott hétvégén kihozzuk magunkból a maximumot. Hogy ez milyen helyezést jelent, az majd a szezon végén kiderül. A mostani ellenfelünk magabiztosan tartja a dobogó harmadik fokát és nem véletlenül került oda. Ráadásul új edzővel érkeznek, aki szerintem még jobb csapattá kovácsolja az övéit. Ennek ellenére nem feltartott kezekkel lépünk majd pályára szombaton. Szoros, kiélezett mérkőzésre számítok, ahol a helyzetkihasználás döntheti el, ki örül majd a lefújáskor. Mint mindig, most is rengeteg hiányzónk lesz, jelenleg annyit tudok, hogy tizenegyen azért megleszünk, és aki pályára lép, az meg fog tenni mindent a csapat sikerének érdekében.

Szőrös Krisztián, a Karancslapujtő KSE II vezetőedzője: – Sokat tanultunk a múltkori meccsből. Úgy gondolom, sokat fogunk javulni a támadó harmadban, mert az elmúlt két edzésen folyamatosan átbeszéltük ezt a dolgot, és a következő meccsen próbáljuk majd minél jobban kivitelezni. Hála istennek, sikeresen vettük az első hazai mérkőzést. Ezen a héten egy újabb rangadó elé nézünk, ami számomra egy nagyon jó érzés. A mostani ellenfelet már jobban ismerem, mint a Varsányt. Tudom, hogy ezen a szinten játszós csapat, futballoznak. Biztos, hogy sokkal nehezebb dolgunk lesz idegenben, mint hazai pályán, de mindent megteszünk azért, hogy ezt a találkozót is sikeresen tudjuk lezárni. Úgy vélem, a múltkor megszerzett három pont csak akkor fog igazán számítani, ha szombaton is jól tudunk szerepelni. „Teljes” kerettel megyünk. Sánta Attila és Tóth Péter is visszatér. Fenes Gergő kérdés. Nem lesz visszajátszónk. 

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 14. forduló, 2023. március 12. (vasárnap), 15.00:

Vizslási SE-Nógrádsipek SE

Dancsok Roland, a Vizslási SE vezetőedzője: – Hét két edzéssel és egy felkészülési mérkőzéssel hangoltunk. Január 29-én kezdtük a munkát. Nem lesz egyszerű a tavasz, nagyon egyben van a mezőny. Egy botlás és három-négy helyet is visszaeshet, aki botlik. Mi minél előrébb szeretnénk végezni. Tavaly egy színvonalas, sportszerű mérkőzést játszottunk egymással. Hasonlóra számítok vasárnap is. Nánási fog hiányozni. 

Kelecsényi Gábor, a Nógrádsipek SE játékos-edzője: – A téli szünet utáni felkészülést január közepén kezdtük el heti egy edzéssel. Sajnos nagyon kevés volt a létszám a foglalkozásokon és a két lejátszott edzőmeccsen is. Sikerült igazolnunk három fiatalt magasabb osztályból, de sajnos egyelőre kapus gondjaink is adódtak, illetve hiába van sok játékosunk, meccsekre egyéb elfoglaltságok miatt alig tudunk összejönni. Tavasszal szeretnénk megmaradni a tabella első felében, de ehhez mindenkinek többet kell tenni érte. Az ellenfélnél is láttam új igazolásokat és az edzőmeccseik eredményeit. Vasárnap hasonlóan az őszi meccshez egy kemény nehéz sportszerű mérkőzésre számítok, és bízom hogy pontokkal utazunk haza. Sajnos nagyon sok hiányzónk lesz most is, és remélem, kapusunk is lesz.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 14. forduló, 2023. március 12. (vasárnap), 15.00:

Felsőpetény SE-Patak FC

Laczkovszki Zsolt, a Felsőpetény SE vezetőedzője: – A téli időszakban jártunk terembe, és amikor az idő engedte, műfüves pályán is edzettünk. Vannak új és visszatérő igazolásaink is. A tavaszi szezonban is változatlan a célunk, minél több meccset megnyerni és gyarapítani a pontjainkat. A Patak egy erős, rutinos, jó játékosokból álló csapat. Mindent meg fogunk tenni, hogy pontokat szerezzünk és megpróbáljuk megállítani őket vasárnap! Lesznek hiányzó játékosaim, mivel többen sérülések végett műtéten estek át, és van, aki még várja az időpontot az operációra.

Bella Sándor, a Patak FC vezetőedzője: – A hosszú téli szünet nagy része a családé és a pihenésé volt, de néhányan részt vettek téli teremtornán is. Az óév utolsó napján még összegyűltünk egy csapatépítő nap keretében, majd legközelebb az elmúlt két hétvégén találkozott a keret fele egy-egy gyakorló mérkőzés erejéig. A hétvégén viszont már élesben megy a játék! Erős a mezőny eleje, szeretnénk pozícióban maradni, ezért minden pontra szükségünk van. Idegenben kezdünk azzal a Felsőpeténnyel, akik bárkinek meg tudják nehezíteni a dolgukat, ezt már mi is tapasztaltuk. Egyelőre több gondunk is van, de bízom a fiúkban! Arra számítok, hogy egy izgalmas, hajtós meccset láthatunk, sportszerű keretek között, és remélem, gólokból sem lesz hiány. Egy idegenbeli siker önbizalomnövelő lehetne! Több kérdőjel is van a keretben, Vargát megműtötték, rá a szezonban már nem számíthatok. Kihagyja a mérkőzést Csókási, de a felkészülési meccsen megsérült Váró és Bogdány játéka is kérdéses, akárcsak a betegségből lábadozó Mócsányé.