2024.05.07.

Jöhet a tizennyolcadik forduló a megye egyben

Az Érsekvadkertet fogadja az SBTC, Berkenyére hivatalos a Mátraterenye, a Héhalom ellen javítana a Mohora.

A következő hétvégén a tizennyolcadik körrel folytatódik vármegyénk élvonalának aktuális évada. Mindegyik meccsre szombaton kerül sor. Lássuk a programot!

Megyei I. osztály, 18. forduló:

2023. március 4. (szombat), 11.00:

Salgótarjáni BTC-DJ-Mobitel-Érsekvadkert SE

Ezúttal is egyértelmű esélyesként várhatják a kezdősípszót a házigazdák, elvileg csak az lehet kérdés, hogy mennyivel nyernek. A látogatók csúnya pofonnal fejezté be legutóbbi küldetésüket, lenne honnan felállniuk, amennyiben viszont nem történik kisebbfajta csoda, nem mostani fellépésükön fogják kiköszörülni a csorbát. Az ismét az első helyre kerülő salgótarjániak könnyed sikerrel melegítettek, a közelgő rangadók előtt pedig nem is gondolhatnak másmilyen kimenetelre, mint egy újabb sima győzelemre. Erre komoly sansz is mutatkozik, a labda útjára indulását megelőzően semmilyen épeszű érvet nem lehet felsorakoztatni a vendégek irányába, már az is komoly bravúrnak minősülne, ha ideig-óráig meg tudnák nehezíteni a listavezető dolgát. Nincs egyszerű szituációban Nyikos József legénysége, jókora kalapemeléssel illethetnénk egy esetleges meglepetést. Kellő odafigyeléssel tovább javíthatják gólarányukat a hazaiak, nem hibázhat Sebestyén Szilárd társulata.

2023. március 4. (szombat), 14.00:

Diósjenő SE-Építők KC

Önbizalommal telve készülődő, az előző hétvégén egyaránt remek diadalokkal előrukkoló csapatok nézhetnek egymással farkasszemet ebben az érdekesnek ígérkező párbajban. A diósjenőiek hasonló szereposztásban értek el szép győzelmet, míg a vendégek otthonukban tudtak lélektani szempontból fontos pontokat gyűjteni. Úgy véljük, kellőképpen megizzaszthatják majd a másikat az érintettek, előzetesen nincs kiemelkedő favorit, összességében viszont az ismerősebb környezet miatt hangyányival ugyan, de a házigazdák felé billentenénk el a mérleg nyelvét. Ehhez persze lesz egy-két határozott szava Csatlós Tamás brigádjának, az tuti, hogy az elszánt mester mindent elkövet, hogy fiaira is át tudja ragasztani motiváltságát. Míg a hazaiak táblázat közepső fertályában foglalnak helyet, a másik oldal a mezőny végén kullog, terveik szerint azonban a második félévben szépen lassan elindulnak fölfelé. Hogy ez a törekvés tényleg létrejöjjön, szombaton sem ártana elérniük egy jó eredményt a salgótarjániaknak, akiknek bizony fel kell kötni a gatyát, ha nem akarnak hoppon maradni.

2023. március 4. (szombat), 15.00:

Berkenye SE-Mátraterenye SE

Az igazi rangadónak beillő találkozót nem tartogató forduló leginkább érdekesnek nevezhető párosításának keretein belül ugorhatnak egymásnak a gárdák, akár egy változatos menet is kibontakozhat a játéktéren, a vendégek esélyes mivolta viszont tagadhatatlan. A berkenyeiek egy döntetlen után szabadnaposként töltötték az előző kört, kipihenve fog tehát kesztyűt húzni Rusvaly Gergely együttese, nem titkoltan azzal a reménnyel, hogy sikerüljön megállítani a magasztosabb ambíciókat dédelgető riválist. A látogatók két derbit tudhatnak maguk mögött, előbb ikszeltek, majd legutóbb lényeges diadalt tettek zsebre, aminek köszönhetően jelenleg a második pozícióját birtokolják. Bujtár Tamás alakulata is tisztában lehet vele, a múltkori győzelem akkor ér igazán sokat, ha ezen a meccsen is összejönnek a bajnoki egységek. Ugyan butaság volna egy laza kézlegyintéssel lerendezni a nyugat-nógrádiakat, akik joggal támaszkodhatnak az otthonuk által kölcsönzendő előnyökre, mindent összevetve azonban ezt a mérkőzést így vagy úgy, de abszolválniuk kell a minél fényesebb medáliáért iparkodó ‘terenyeieknek.

Unicum FC Mohora-Héhalom SE

Fájó vereséget követően küzdhetnek a vágyott javításért a mohoraiak, nem is lebeghet más végkifejlet a szemeik előtt, mintsem egy minél könnyedebb búfelejtő siker. Gyorsan hozzá kell viszont tenni, bár a házigazdák visszacsúsztak a dobogó legalsó fokára, ne feledjük, hogy vesztett pontok tekintetében még mindig ők állnak a legjobban a mezőnyben. Az alsóházban szerénykedő, szebb tavaszi folytatásban bizakodó héhalmiak két fiaskóval melegítettek, az előző fordulóban papírforma vereséget jegyezhettek fel, amennyiben pedig nem kerül sor valamilyen eget rengető fordulatra, megint fejet kell majd hajtaniuk másfajta kávéháznak mondható ellenfelük előtt. A kezdés előtt nem igazán lehet semmilyen épeszű érvvel előrukkolni, amivel felvidíthatnánk a látogatókat, újabb kemény menetnek néznek elébe, ahol elsődlegesen a tisztes helytállás lebeghet a szemeik előtt. Mellébeszélés nélkül illene nyerniük a hazaiaknak, a találkozót kellőképpen komolyan véve pedig akár egy sokgólos diadalt is bemutathat Baranyi Tibor csapata.

Bánk-Dalnoki Akadémia II-Pásztó SK

Tereske.

A tabellán elfoglalt pozíciókból kiindulva akár gyorsan rávághatnánk a meccsre, hogy toronymagas favoritként tekinthetünk a vendégekre, ezen kijelentéstől viszont inkább eltekintünk. A pásztóiak esélyes titulusát nem lehet vitatni, mégis úgy véljük, meg kell majd harcolnia Forgó Péter brigádjának a tereskei katlanban. A házigazdák lelkes fiataljai egy remit követően meg tudták szorítani a pontvadászat egyik legjobbját, hasonló produkcióval pedig ismét lehet keresnivalója Szász Jenő tanítványainak. A versenyiírás értelmében, a szezont utolsóként befejező társulat kiesik, így adott a cél a pályaválasztó együttes számára, el kell kerülni a sereghajtó pozícióból. A látogatók célja az ötödik hely megkaparintása lehet, vérmesebb ambíciókat már nem dédelgethetnek, mindeközben pedig Bocsi apránként araszolhat fölfelé a góllövők listáján. A mostani mérkőzést tényleg nem érezzük lefutottnak, ugyan az esélyek adottak, senki ne lepődjön meg, ha végül mégis borul a papírforma és képes lesz egy bravúrra a tartalék armada.

Palotás SE-Szécsény VSE

Ellentétes mutatókkal hangoló gárdák csaphatnak össze ezen a találkozón. A házigazdák fájó vereséggel estek túl a mögöttünk hagyott hétvégén, ellenben a szécsényiek újabb remek skalpot megszerezve intettek búcsút a múlt fordulónak. Önbizalom terén tehát remekül festhet Csatlós Csaba garnitúrája, az viszont biztos, hogy az említett szakember nem elégszik meg ennyivel, hanem minél feljebb lépkedne a tabellán övéivel. A mostanában felvonultatott szereplések alapján, nem is szabad leírni a vendégeket, mert amennyiben legjobb énjüket húzzák elő a cilinderből, ismét megfricskázhatják a rangsorban előrébb fellelhető ellenlábasukat. Egy ilyen végeredmény egyébként előzést is jelentene, erről azonban hallani sem akar Jele Zoltán és együttese, így vagy úgy, de kijavítanák a legutóbbi botlást a hazaiak. Joggal bízhatnak a számukra ismerős környezetben, érdemes lesz viszont résen lenniük. Egy nyílt ütközetre számítunk, ahol akármi megtörténhet, kis dolgok dönthetnek.

2023. március 4. (szombat), 18.30:

Szendehely FC-Bátonyterenyei TC

Diósjenő, műfüves pálya.

A pályaválasztó társulatot jelölnénk meg a párharc egyértelmű favoritjaként, főnixmadárszerű feltámadásra volna szükség a kifejezetten rossz passzban lévő bátonyiaktól ahhoz, hogy képesek legyenek rácáfolni erre a vélekedésre. Írd és mondd, immáron tizenegy bajnoki óta nem tudott nyerni a tavaszi idényt két sima zakóval indító és még gólt sem elérő brigád. Nem túl kedvezők tehát az előjelek. A szendehelyiek egy győzelem után kikaptak az előző körben, ezúttal nem is lehet más tervük, mint feledtetni azt az eredményt. Kellő odaadással siker is koronázhatja törekvésüket, apait-anyait beleadva győznie kellene Kovács Imre legénységének. A másik tréner, Berki Krisztián finoman szólva sincs könnyű helyzetben, mélyről kell összerántani fiait. Nemes feladat. Meglátjuk, mikor jöhet össze a remélt búfelejtő győzelem. Szerintünk nem szombaton, kitartunk azon meglátásunk mellett, miszerint a tabellán jó pár pozícióval feljebb megtalálható házigazdák lesznek boldogabbak a lefújáskor, minden más forgatókönyvet meglepetésként értékelhetünk.

Szabadnap: Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE.