2024.07.27.

Jöhet a tizenhetedik forduló a megye egyben

A Mohorát fogadja a Mátraterenye, a Héhalom ellen nyerne az SBTC, a Bánk-Dalnoki Akadémia II-vel szemben igazolná a papírformát a Karancslapujtő.

A következő hétvégén a tizenhetedik kör kerül megrendezésre vármegyénk első osztályában. Valamennyi mérkőzés szombaton esedékes. Lássuk a programot!

Megyei I. osztály, 17. forduló:

2023. február 25. (szombat), 14.00:

Diósjenő SE-Mobitel-Érsekvadkert SE

Teljes mértékben nyíltnak ígérkező meccs keretein belül ugorhatnak egymásnak az egyaránt a mezőny második részéhez tartozó felek, kiegyenlített viaskodásnak nézünk elébe. A házigazdák egy idegenbeli gól nélküli döntetlennel kezdték meg tavaszi szereplésüket, míg a látogatók győzelemmel rukkoltak elő, az említett siker értékét ráadásul növeli, hogy egy piros lap miatt bajnokija nagy részét tíz emberrel teljesítette Nyikos József csapata. Perpillanat mindössze két pont választja el egymástól a gárdákat a vendégek javára, egy esetleges diadal segítségével tehát előznének a diósjenőiek, ehhez azonban biztosan lesz egy-két szavuk az önbizalommal telve készülődő másik oldalnak is. Előzetesen sem ide, sem oda nem tudnánk elbillenteni a mérleg nyelvét, tényleg bármilyen végkifejletet magában rejthet ez a csörte, nüanszokon múlhat, hogy melyik armada lesz majd boldogabb a hármassípszó hallatán.

2023. február 25. (szombat), 14.30:

Mátraterenye SE-Unicum FC Mohora

A forduló messze legkiemelkedőbb összecsapásán, igazi rangadón képviseltetik magukat az érintettek, nagy csatára van kilátás. Abszolút megegyező sansszal felvértezve húzhatnak kesztyűt az alakulatok, talán csak az ismerősebb környezet által kölcsönzendő előnyöket tudnánk felsorakoztatni olyan adalékként, mely minimálisan növelheti a házigazdák esélyeit. A mohoraiak ezzel a menettel veselkednek neki a tavaszi szezonnak, egy héttel ezelőtt a szlovák harmadik ligás Losonccal játszott gólokban bővelkedő, döntetlennel záruló edzőmeccset Baranyi Tibor legénysége. Kiemelendő, hogy a legutóbbi szabadnap ellenére, továbbra is listavezetők a látogatók. A ‘terenyeiek már túl vannak egy hasonló kaliberű derbin, nemrégiben idegenben értek el úgy egy ikszet, hogy nem született találat fellépésükön. Most egy nagyjából megegyező ütközet előtt áll Bujtár Tamás együttese, ismét fel kell kötni a gatyát. Most két egység van a társulat között, a vendégek birtokolnak lépésfórt, akik vesztett pontok tekintetében még inkább jobban néznek ki. A pálya végett hatványozottan igaz lehet a megállapítás, hogy itt bizony elsősorban az akarat fog dönteni, kifejezetten érdekes sikert tehetne zsebre az a brigád, amely képes lesz felülkerekedni közvetlen vetélytársán.

Héhalom SE-Salgótarjáni BTC

Egyházasdengeleg.

A papírforma szerint egyértelműnek tűnik a táblázaton jóval előrébb fellelhető salgótarjániak győzelme, nem eszik azonban olyan forrón a kását, tuti, hogy tartogatnak egyet s mást a tarsolyukban a mérkőzést az egyházasdengelegi katlanban megrendező házigazdák, akik apait-anyait beleadva igyekeznek majd megnehezíteni a favorit dolgát. A fekete-fehérek egy rangadón elért gól nélküli remi tudhatnak maguk mögött, így nyugodt szívvel megállapítható, ezúttal mindenképpen nyernie kell Sebestyén Szilárd tanítványainak. A héhalmiak vereséggel indították a tavaszi idényt, kiváltképp főhetett a fejük, hogy több, mint hatvan percet tíz ember ellen játszottak, mégsem tudtak pontot sem szerezni. Ezúttal még inkább fel lesz adva a lecke a tabella alsóbb részében megtalálható társaságnak, jókora kalapemeléssel illethetnénk a pályaválasztó gárdát, ha bármilyen formában képes volna megtréfálni a minden téren másfajta kávéházként jellemezhető riválist. Elvileg nem ismerhet pardont a Stécé, vélhetően viszont nem számíthatnak sétagaloppra.

Bánk-Dalnoki Akadémia II-Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE

Tereske.

Alapjáraton véve, ezen mérkőzést megelőzően is adott a toronymagas esélyes, a most kivesézendő párharc kapcsán is van azonban egy sanda gyanúnk, hogy nem kisasszonypartiban lesz érdekelt az erősebbnek gondolt résztvevő. Ne feledjük, a roppant lelkes házigazda fiatalok ősszel fordított szereposztásban meg tudták tréfálni mostani ellenlábasukat, akkor nem kis bravúrt elérve, döntetlennel fejezte be kirándulását a tartalék együttes. Az biztos, hogy nem fogják fél vállról venni a találkozót a bajnokság második felét könnyed sikerrel kezdő, eltökélt célokkal rendelkező ‘lapujtőiek, akiknek nagy-nagy türelemmel kell majd viseltetniük a tereskei játéktéren. Maradjunk annyiban, a kellő türelem és nyugodtság rózsát rózsát teremhet Romhányi Tamás csapata számára… Nyilván kár tagadni, hogy a labda útjára indulása előtt olybá tűnik, nagyon komoly sikerként könyvelhetnénk el, ha megint borsot törne jóval acélosabbnak tetsző vetélytársa orra lá a pályaválasztó brigád, az ördög viszont nem alszik, maximális fordulatszámon pörögve rágós falatnak bizonyulhat Szász Jenő garnitúrája.

Bátonyterenyei TC-Pásztó SK

Igazi ki-ki meccsen nézhetnek farkasszemet a tavaszi idényt egymáshoz hasonlóan eléggé fájó vereséggel indító csapatok, mindkét társulatra ráférne egy sikerélmény. A bátonyiak a várakozásoknak megfelelő fiaskóval melegítettek, tervük pedig az, hogy ezúttal otthonukban köszörüljék ki a korábban rajtuk esett csorbát. Az ugyancsak javítani szándékozó vendégek egy közvetlen riválissal szemben maradtak alul, az ötödik hely megkaparintásának szempontjából nem jól jött az említett pofon. Finoman szólva is egyben van a mezőny közép traktusa, így egy esetleges győzelem jóvoltából feljönnének a másik oldalra, amennyiben viszont alulmarad Berki Krisztián armadája, a továbbiakban valószínűleg egyszer és mindenkorra meg kell barátkozni a ténnyel, hogy a tizedik pozíció környékén zárhat a bajnokságban egyébként már jó ideje nyeretlen együttes. Sejthető, hogy a pálya egyik legénység dolgát sem fogja megkönnyíteni, kidomborodhatnak a fizikális tényezők, a realitás az, hogy egy komoly csata végén derülhet ki, melyik alakulat lesz képes felülmúlni akaratban vetélytársát.

Építők KC-Palotás SE

Ez az összecsapás is beleillik azon csörték sormintájába, ahol kis dolgok határozhatják meg, melyik érintett lesz boldogabb a lefújáskor, joggal számíthatunk arra, hogy ezen találkozó kapcsán sem várhatuk szemet gyönyörködtető focit, ellenben annál nagyobb harcot. A hazaiak sima vereséggel hangoltak, a nevek alapján hiába erősödtek meg a télen, egyelőre elmaradt a vágyott feltámadás a részükről, a jövőben jóval többre lesz szükség ahhoz, meg tudják valósítani a remélt feltámadást. A palotásiak gól nélküli döntetlent jegyezhettek fel a tavaszi nyitányon, ezúttal a sereghajtónál szeretnék gyarapítani egységeik számát. A szóban forgó törekvés nem éppen tűnik egyszerűen kivitelezhetőnek, az borítékolható, hogy fel fogja tüzelni övéit Csatlós Tamás, aki számára a múltkori ballépést követően ezúttal csak a győzelem lesz elfogadható. Hasonló ambíciókkal kelnek viszont útra a látogatók is, minden adott lehet tehát egy komoly csatározáshoz, ami előtt nincs igazi favorit, hasonló esélyekkel szállnak ringbe a gárdák.

2023. február 25. (szombat), 16.00:

Szécsény VSE-Szendehely FC

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, műfüves pálya.

A forduló zárómérkőzését illetően sem mernénk kellő bátorsággal megjelölni egy kiemelkedő esélyest a párosítás előtt, a házigazdák egy körrel ezelőtt bizonyították, hogy bármire képesek lehetnek, evés közben jön meg az étvágy alapon pedig menne tovább a megkezdett úton Csatlós Csaba brigádja. A szendehelyiek könnyed diadallal melegítettek, mellébeszélés nélkül gyűjtötte be a három pontot Kovács Imre csapata, a cél pedig ezúttal is világos, újabb skalpot szerzeni a soros erőpróbán. A szécsényiek mostanában már kellőképpen megismerhették a balassagyarmati műfüves játékteret, mondhatni, hazajárnak, valamit talán ez az adalék is jelenthet majd szombaton. Reálisan szemlélve az eseményeket, az első négy kis túlzással külön bajnokságban vesz részt, így az ötödik helyért egy különverseny zajlik. Ezt a pozíciót szeretnék elérni a nyugat-nógrádiak, amennyiben pedig folytatják a múltkor látott formát, erre meg is lesz minden sanszuk, mindenesetre, aktuális fellépésükön nem készülhetnek egyszerű menetre, résen kell lenniük, ha ezúttal is jókedvűen hagynák el a pályát.

Szabadnap: Berkenye SE.