2024.07.27.

A hétvége embere: Alapi Gábor

Duplával és remek játékkal vezette győzelemre csapatát a Pásztót megtréfáló Szécsény támadója.

Az elmúlt félévek során már megszokhatták olvasóink, hogy szerkesztőségünk minden, a Megyei I. osztályban lejátszott fordulót követően megválasztja az adott hétvége legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A 2022/2023-as szezon tizenhatodik köre után a Szécsény újdonsült támadója, Alapi Gábor mellett tettük le a voksunkat, aki duplája mellette remek játékkal vezette győzelemre a Pásztó ellen négy kettes győzelmet elérő csapatát. Most pedig következzen a rutinos csatárral készült interjúnk!

– Hogyan tekint vissza a találkozóra?

– Jól kezdtük a mérkőzést, látszott a fiúkon, hogy akarják a győzelmet, ennek köszönhetően egy szép támadás révén meg is szereztük a vezetést – mondta Alapi Gábor. Egy nullás állásnál kicsit bealudtunk, akár meg is fordíthatta volna az eredményt a Pásztó, de szerencsére elpuskázták a helyzeteket. Szerencsére hamar észhez tértünk, ami után megszereztük a második gólunkat, ami ismételten jókor érkezett, mert előtte érzésem szerint egy jogos gólunkat nem adták meg les révén. A második félidőben kiegyenlített játék folyt, a fáradságnak köszönhetően kicsit visszább vettünk és kaptunk is egy gólt. De érzésem szerint jobban akartuk a győzelmet és meg is lett az eredménye, mert újra gólt tudtunk szerezni, a végén pedig be is biztosítottuk a győzelmünket.

– Milyen körülmények között tudta bevenni a kaput?

– Az első gólomnál egy szép támadás követően a csapat egyik vezéregyénisége adta a passzt, körülbelül húsz méterre a kaputól szép helyzetfelismerést követően kaptam tőle a két védő közé egy indítást, aztán a hűlóőrt kicselezve eltoltam mellette a labdát és bepasszoltam a kapuba. A második egy kicsit viccesebbre és szerencsésebbre sikerült. Oldalról egy szép ziccerlabdát kaptam, olyan hat-hét méterre a kaputól a hosszú oldalra. Egy lövőcsel után már a kapus majdnem feküdt, mikor kapufára lőttem a lasztit, de az most életemben először, a sok közül pontosan hozzám pattant vissza, amit egyből a kapuba belsőztem. Mondhatni, kényszerítőt csináltam a kapussal szemben a kapufával. Ritka pillanatok egyike.

– Bár már párszor előfordult, milyen volt a nevelőklubja ellen pályára lépni?

– Mindig rossz érzés ellenük játszani, de egyben motiváltabb is vagyok olyankor!

– Korábban egy edzőmeccsen a Bánk-Dalnoki Akadémiánál is feltűnt a neve, ahol ráadásul duplázott Hogyhogy nem lett folytatás?

– Igen, szóba jött, hogy oda igazolok, mivel az előző klubomtól nem kaptam semmilyen információt, megkeresést, hogy mi a tervük velem. Aztán egy barátom által elmentem egy próbajátékra, ahol a hetvenötödik percben álltam be egy kettes állásnál. Aztán sikerült két gólt elérnem és egy gólpasszt adnom, végül négy kettőre nyertünk. A meccs másnapján közölte velem az edző, hogy csak harmadik számú csatár tudnék lenni náluk, így meghiúsult a dolog. Úgy volt, hogy az NB III-ban és a megyei csapatban is szerepelek, ezután szerették volna, ha maradok legalább a megye egyes gárdánál, de közben kiderült egy betegségem, így nem tudtam vállalni a heti háromszori feljárást. 

– Végül miért döntött úgy, hogy az Építők után Szécsénybe teszi át székhelyét?

– Szomorú erről beszélni, de ahogy már pedzegettem, senki nem keresett meg, hogy maradok-e, vagy szeretnék-e, hogy maradjak. Amikor én kerestem az edzőt, hogy most mi a helyzet, azt mondta, hogy én nem kerestem őket, és hallja, hogy Bánkon edzem… Elég vicces, mert szerintem nem a játékosnak kellene jelentkeznie ilyen esetben. Először csak edzeni jártam le a Bánkhoz a barátommal, mert szerettem volna hamar edzésbe állni, addig, még nem kezdi az Építők a felkészülést. Aztán teltek a napok, és még mindig nem keresett senki az Építőkből, és úgy voltam vele, ha kellek Bánkra, oda igazolok, nem várok tovább! Mindeközben Csatlós Csaba megkeresett Szécsényből, de akkor még úgy volt, hogy maradok Bánkon és nemet mondtam. Aztán, ahogy változtak a dolgok és addig sem kerestek az Építőktől, visszajeleztem Csabinak, hogy beszélhetünk. Elhívott egy edzőmeccsre az Ipolynyék ellen. Szimpatikus volt a csapat és a lefújás után igent is mondtam neki.

– Mit vár a tavaszi idény kapcsán?

– Magamtól mindig sokat várok, és hogy minél több góllal tudjam segíteni a csapatom. Elég fiatal keretünk van, de a mai futballban ritka az, ami ezekben a fiatalokban benne van. Akarat, kitartás, tisztelet, győzni akarás, fejlődés! Szerintem nagyon sok csapatnak fejtörést fogunk okozni. Szeretnénk minél több pontot szerezni és minél feljebb kerülni a tabellán. A várost, a szurkolóinkat büszkévé tenni, a futball értük van!

– Egy sajnálatos diagnosztika árnyékolja be ezt a remek teljesítményt… Nem rég szomorú hírről értesült egészségügyi állapota kapcsán. Mi történt?

– Tavaly óta fáradékonyabb vagyok és sokat fogytam, ami elég furcsa volt, mert sokat edzettem és sosem voltam ilyen fáradékony. Kezdett nagyobbodni a jobb oldali herém, aztán a napokban elmentem dokihoz, és sajnos igen, a napokban lett meg az eredmény, hogy rosszindulatú hererákom van! Hétfőn lesz még egy (MRI) vizsgálat, hogy nem áttétes-e felfelé a testemben, aztán a jövő héten meg is műtenek. Viszont, ahogy begyógyul a varrat, azonnal visszatérek a pályára, mert ez az életem, és még járni tudok, addig biztosan futballozni fogok! Egy nagyobb betegséget 2019-ben legyőztem, ezt is le fogom, mert hiszek benne, hogy meggyógyulok! Nemrég a dortmundi játékosnak is sikerült, nekem is menni fog! „F*ck cancer!”

– Maradjunk annyiban, ki lehet mondani, képességei alapján, a Nógrád megyei foci elmúlt időszakának egyik legjobb csatára volt, vagy még most is az. Sajnos azonban rendre közbeszólt valami. Mennyire bántja mindez?

– A természetemből kiindulva, könnyelműen veszem az ilyen akadályokat, és mindig pozitív maradok, mert lehet, nem könnyű az életem, de isten a legnehezebb csatákat, mindig a legjobb harcosainak adja!

– Szombaton Balassagyarmaton fogadják a Szendehelyt. Mire számít a következő bajnokit illetően?

– Egy sokkal nehezebb találkozóra számítok, de ha ugyanolyan elánnal játszunk és készülünk a héten, mint a Pásztó ellen, akkor nem lesz gond! Bízom a fiúkban, együtt megnyerhetjük a mérkőzést. Sajnos ez lesz az utolsó meccsem egy darabig, de remélem, minél hamarabb visszatérek hozzájuk, és tudom majd segíteni góljaimmal a csapatot! Hajrá, Szécsény!