2024.07.27.

Nem tudott váratlant húzni a másodiknál a Bánk-DLA

Magabiztos győzelmet aratva igazolta a papírformát a Hódmezővásárhely.

Vasárnap a második helyezett Hódmezővásárhely otthonában lépett pályára a Bánk-Dalnoki Akadémia a harmadosztály Közép-csoportjának harminchatodik fordulójában. Toronymagas esélyesnek számítottak a házigazdák a már kieső, sereghajtó látogatókkal szemben. Nem is bízott semmit a véletlenre a favorit, egy nagy védelmi hiba könyörtelenül ki lett használva rögtön a meccs legelején. Nem álltak le a hazaiak, tíz perc sem telt el és már kettővel mentek, Zámbori értékesítette ziccerét. Szépen lassan felocsúdtak a jó pár fiatal labdarúgóval felvértezett vendégek, egy ízben bravúrral kellett védenie Deczkinek. A másik oldal még akadt lehetőség a szünetig, de már nem módosult az eredmény. A folytatásban Imres lőtt gyorsan gólt, majd csend következett. A hajrához érve Barát bombájával érkezett a szépítés. Már nem sok volt hátra, amikor Rabecz dupláig jutott, kialakítva a végkifejletet. A várakozásoknak megfelelő, négy egyes győzelmet ért el a Csongrád-Csanád vármegyei gárda.

NB III Közép-csoport, 36. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC-Bánk-Dalnoki Akadémia 4-1 (2-0)

Hódmezővásárhely, Városi Stadion, 500 néző. Vezette: Muhari G. (László I. S., Pogonyi F.)

Hódmezővásárhelyi FC: Deczki -Bogdán (Pesuth, 72.), Szabó P., Vastag, Zámbori – Ondrejó (Barta, 60.), Schildkraut (Vladul, 46.) – Juhász, Rabecz, Bata (Borbás, 66.) – Irmes (Tapiska, 60.). Vezetőedző: Antal Krisztián.

Bánk-Dalnoki Akadémia: Darabont D. – Molnár M. (Barát, 46.), Hajdu, Frey, Seres – Török, Fellegi, Darabont G., Nagy B. (Nguyen, 66.) – Tadeo (Sándor M., 46.), Széchenyi. Megbízott edző: Tábori Ákos.

Sárga lap: Tapiska, ill. Frey

Gól: Rabecz (2., 88.), Zámbori (9.), Irmes (47.), ill. Barát (85.)

Antal Krisztián: – Először is, szeretnék gratulálni a csapatnak, illetve a közönségnek is, hogy így tudott minket buzdítani! Előzetes tervünket maximálisan teljesítette a csapat. Sokat volt nálunk a labda. Jó ütemben szereztük a gólokat. Ezt kértük is, hogy mindjárt az elején próbáljunk gólt elérni. Végig mezőnyfölényben tudtunk lenni. Persze érződött, hogy mi más szintet képviselünk, mint az ellenfelünk, de egy győzelmet sem könnyű behajtani vagy bárkit is legyőzni. Sikeresen teljesítettük a mai napi célt.

Tábori Ákos: – A keretben több változás is történt az elmúlt időszakban. Plusz négy eltiltott játékosunk is volt sárga lapok miatt. Úgyhogy a tartalékcsapatból tudtunk lehetőséget adni a fiataljainknak. Három debütálónk is volt. Nekik itt is gratulálni szeretnék! Egy 2006-os fiatal is kezdeni tudott ma. Ugyanúgy mentünk neki ennek a meccsnek is, mint mindegyiknek, tehát mindenféleképpen meg szerettük volna nehezíteni az ellenfél dolgát és gólokat lőni. Egy szép találatot sikerült is szereznünk, ami szerintem nagyon gyönyörű volt. Mindkét félidőben az öltözőben maradt a csapat, és az első percekben gólt kaptunk. A tizenhatodik percben már kettő null volt. Ebből azért nehezen tud felállni egy csapat, főleg ilyen mentális állapotban, mint amiben vagyunk. Bárki bármit mond, nem sokon múltak a győzelmeink ebben a félszezonban, amit nehezen viseltek a srácok.

A bajnokság aktuális állása: