2024.07.27.

Ismét örülhetett a Héhalom

Pont nélkül maradt a forduló előtt jó formában lévő Bánk-Dalnoki Akadémia II.

Szombaton Tereskén fogadta a Héhalmot a Bánk-Dalnoki Akadémia II a vármegyei élvonal huszonnyolcadik körében. Bár az utóbbi hetekben eredményesen szerepeltek a házigazdák, ezúttal nem tündököltek. Masszívan védekezett a másik oldal, az első félidő derekán pedig egy ellentámadásból meg is lett a vezetés, Hajdú talált be. Ezt követően próbálkozott a pályaválasztó társulat, de ez jobbára csak meddő fölényben mutatkozott meg. A második etap felénél megduplázták lépésfórjukat a héhalmiak, Balog Renátó rezgette meg a hálót. A hosszabbításban utolsó pillanataiban még szépített a tartalék alakulat, ennek a mozzanatnak viszont már nem volt érdemi jelentősége, kettő egyes vereség lett a vége.

Megyei I. osztály, 28. forduló:

Bánk-Dalnoki Akadémia II-Héhalom SE 1-2

Tereske, 40 néző. Vezette: Kovács M. (Horváth S., Varga P. B.)

Bánk-Dalnoki Akadémia II: Darabont D. – Fogarasi, Sándor M., Nagy B., Márkus – Felter (Farkas, 46.), Nguyen (Szieber, 46.) – Király, Tőkés (Nemes-Kiss, 70.), Rosta (Bóka, 66.) – Járvás. Vezetőedző: Szász Jenő.

Héhalom SE: Beregi – Kolarovszki, Nagy Á., Karmacsi, Tőzsér – Berkes (Lőrincz, 76.), Lakatos V., Baranyi R., Hajdú J. – Lakatos L., Balog R. (Sróth, 81.). Edzők: Rozmaring Péter, Farkas Ferenc.

Sárga lap: Szieber, ill. Karmacsi, Lakatos L., Nagy Á.

Gól: Márkus (94.), ill. Hajdú J. (27.), Balog R. (72.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Szász Jenő: – Nem kezdtünk rosszul. Megvoltak a helyzeteink, a lövéseink. Nem értünk oda a kipattanókra. Aztán hiába mentünk, csak helyzetecskéink voltak, majd az ellenfél egy szép támadásból megszerezte a vezetést. Utána tudtuk, hogy Tereskén, hátrányból, egy jól fejelő, betömörülő csapat ellen nehéz lesz . Az is volt. Kapkodtunk, össze-vissza futkároztunk, mint egy utánpótlás csapat. Nem néztünk ki jól, az ellenfel betolta a buszt. Csíptek-rúgtak, jól és csupa szívvel védekeztek. Ezt követően egy szép kontrából már kettővel vezettek. Támadgattunk, de csak szépítésig jutottunk. Sajnos sok volt a gyenge teljesítmény, nem érdemeltünk volna győzelmet, talán egy ikszet. Ez van, készülünk a jövő hétre.

Farkas Ferenc: – Megérdemelt győzelmet arattunk, egy lelkes, fiatal, sokat futó csapat otthonában. Ma játszottunk először olyan harcosan, tűzzel, fegyelmezetten, ahogy a tavasz folyamán sokszor elvárható lett volna. Le a kalappal a társaság előtt!

A bajnokság aktuális állása: