2024.05.22.

Alulmaradt Füleken az SBTC

Egygólos edzőmérkőzésen nyertek a szlovák harmadik ligás házigazdák.

Szombaton harmadik nyári edzőmérkőzésén volt érdekelt az NB III Észak-Keleti-csoportjának rajtjára hangoló SBTC. A szlovák harmadik liga Keleti-régióban versenyző. Vízteleki János által irányított Fülek otthonába látogattak a fekete-fehérek. Nagyobb elánnal kezdtek a házigazdák, mentek előre, labdabirtoklási fölényük pedig Urbancsok révén góllá is érett. A szünet előtt már aktívabbnak bizonyultak a vendégek, de nem tudtak egalizálni. A második felvonásban mindkét oldalon volt lehetőség. Lehetett volna akár döntetlen is ez a gyakorló meccs, végül azonban egy nullra győztek a masszív gárda benyomását keltő hazaiak.

Felkészülési mérkőzés:

Füleki TC-Salgótarjáni BTC 1-0 (1-0)

Fülek, Stadion, 250 néző.

Füleki TC: Paris – Kojnok, Hornyák, Nemergut, Illés – Köböl – Urbancsok, Püspöky, Major, Kosik – Grehem. Csereként léptek pályára: Telek, Dey, Máté B., Sasa, Fajd, Adamec. Vezetőedző: Vízteleki János.

Salgótarjáni BTC: Sz. Varga – Bakos, Csuka, Kálmán R., Sulyok, Molnár M. – Bogdán, Petrocsenko, Nagy X., Horváth M.  – Csifó. Csereként léptek pályára: Nyirati, Kanyó, Boros, Tarlósi M., Klajban, Kecskés, Palkovics, Dobler, Béres, Bajor, Zsákai. Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Gól: Urbancsok

Vízteleki János: Az első harminc percben mi domináltunk. Nem tudta az ellenfél kihozni a labdát. Ott több lehetőségünk volt, hogy gólt szerezzünk. Az első félidő vége felé kissé szétesett a játékunk fáradtság miatt, egy-két próbázó nem volt megfelelően felkészülve fizikálisan, illetve taktikailag sem. Nehéz volt őket beilleszteni a csapatba. Elég kemény héten vagyunk túl, mindennap megterhelő foglalkozások voltak. Kicsit kijött a fáradtság a csapaton. Már nem tudtuk azt a tempót diktálni. Fokozatosan feljöttek a vendégek mezőnyjátékban, de igazából kontroll alatt tartottuk a találkozót. A második félidőben szintén cseréltünk, akkor megint tudtunk rövid ideig irányítani. Aztán ismét kiütközött a fáradtság, de most ennek az ideje van. Kemény edzéseken vagyunk túl. Megyünk tovább. A célját elérte a meccs. Az eredmény másodlagos volt. A mérkőzésterhelés volt fontos. Ez megtörtént. Egyébként szimpatikus, futós csapat a Salgótarján, sok sikert kívánok nekik a bajnokságban!

Sebestyén Szilárd: A heti második edzőmérkőzésünk nem azt hozta, amit vártunk! Rettenetesen fáradt volt a csapat, nagyon kemény edzések után vagyunk. Ennek ellenére kidolgoztunk négy hatalmas helyzetet, amivel azt gondolom, meccset lehet nyerni. A találkozó jól illett a felkészülésbe. Dolgozunk tovább!