2024.05.07.

A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

A tavaszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból a Szügy SE-Mátramindszent SE, a Mátraterenye II-Somos-Nógrádmegyer BSE, illetve a Dejtár SE-Felsőpetény SE csörtékre esett a választásunk Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadók kapcsán

Megyei II. osztály, 27. forduló, 2023. június 3. (szombat), 17.00:

Szügy SE-Mátramindszent SE

Koplányi Örs, a Szügy SE vezetőedzője: – Az előző hetekben jó formában vagyunk. Mindent visszakapok a játékosoktól, amit edzésen gyakorlunk. Ennyi gólt még nem rúgtunk egyik szezonban sem! Hogy szombaton mi lehet a motiváció? Az már hétközben meglett a csapat számára… Egy jó támadósorral rendelkező, harcos gárdát fogadunk. Nehéz mérkőzésre számítok. Természetesen győzelmet várok! Tátrai és Hodászi nem bevethető.

Berki Aladár, a Mátramindszent SE játékos-edzője: – Eléggé felemás heteken vagyunk túl, de összességében jónak mondható a szereplésünk. Már igen nehéz tűzben tartani tartani a csapatot, talán még az motiválhat minket, hogy a bajnokságot megnyerő csapathoz látogatunk. Ellenfelünk egy nagyon jól összeszokott, labdabiztos gárda. Egyelőre nem tudom megmondani, hogy mit várok a hétvégétől, mert annyi a hiányzónk, hogy, lehet, el sem tudunk utazni. Van munkahelyi elfoglaltság, családi program, sérülés, lagzi… Szóval nagyon nehéz dolgunk van, túl sok a hiányzó!

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 26. forduló, 2023. június 4. (vasárnap), 17.00:

Mátraterenye SE II-Somos-Nógrádmegyer BSE

Somoskőújfalu.

Oláh Teofil, a Mátraterenye SE II-Somos vezetőedzője: – Az elmúlt hetek sajnos eredményekben nem úgy sikerültek, ahogy szerettük volna. Nyilván megvannak az okai, azon vagyunk, hogy ezeket kijavítsuk! Bajnoknak lenni sehol sem egyszerű, ez most sincs másképp, de aki az szeretne lenni, annak ezt a nyomást ki kell bírni. Szerettünk volna már múlt héten aranyérmesek lenni, de ezzel most már nem szabad foglalkozni, itt az újabb lehetőség, ezzel kell most élni. Nagyon nehéz meccsre számítok, tudjuk, egy jó és motivált csapattal fogunk játszani. Minden csapatrészben vannak meghatározó játékosaik. Kemény és férfias meccs lesz, az biztos. Bocsó húzódással bajlódik. A többiek elvileg hadra foghatók lesznek.

Ökrös István, a Nógrádmegyer BSE játékos-edzője: – Az elmúlt hetek nem alakultak valami jól. Két hét pihenő után két félbeszakadt mérkőzés. A Rimóc ellen jól játszottunk, de nem sikerült pontot szerezni. Mindenképp szeretnénk szép játékot bemutatni az utolsó meccsen. Az MTSE II-Somos egy nagyon erős csapat és szervezetten játszanak, de az elmúlt fordulókban meg lehetett őket lepni. Egy izgalmas, férfias küzdelemre számítunk, bár bajnokesélyes csapat ellen játszunk, mint minden meccsen, most is a három pont a cél. Sajnos hétvégén két találkozót is játszottunk, így lapok végett két játékosunk hiányozni fog, de így is minden tőlünk telhetőt megteszünk.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 26. forduló, 2023. június 4. (vasárnap), 17.00:

Dejtár SE-Felsőpetény SE

Balga Ferenc, a Dejtár SE vezetőedzője: – Az egész évben a vártál jobban teljesítettünk. Ennek ellenére természetesen csalódottak vagyunk, mert a mi kezünkben volt a dobogó felső foka. Annyira kiélezett csata volt a Patakkal, hogy az idei bajnokságnak volt egy döntője. Ezen a meccsen mi nagyon rossz napot fogtunk ki, míg a riválisunk a legjobbat és a győzelemmel át is vették a vezetést, amivel be is robogtak a célegyenesbe. Fájó egy hajszállal lemaradni a bajnoki címről, de ugyanakkor büszkék is lehetünk magunkra, mert a szezon utolsó percéig szorongattuk a címvédőt. Folyamatos fejlődés alatt vagyunk és az eddigi tizenkilenc győzelem nem véletlen. Külön kiemelném, hogy fiatal a csapatom és a kilencven százaléka dejtári kötődésű, amire hosszabb távon is lehet alapozni. A hétvégi meccsnek különösebb tétje nincs számunkra, szeretnénk élvezni a focit és győzelemmel zárni az évet. Mindig jó iramú találkozót vívunk a Felsőpeténnyel, most is erre számítok. Hiányzókról egyelőre nem tudok, de több sérültem is volt az utóbbi időkben, őket valószínű pihentetni fogom az egészségük érdekében.

Laczkovszki Zsolt, a Felsőpetény SE vezetőedzője: – Az utolsó meccsünkre megyünk ebben a szezonban. Gratulálok a Dejtárnak a második helyhez! Mi az ötödik pozíciónál hátrébb nem végezhetünk. Egy izgalmas, sportszerű mérkőzésre számítok. Ebben az idényben hullámzóan teljesítettünk, de egy helyet javítottunk a tabellán, ami jó hír. Mindent meg fogunk tenni, hogy nyerjünk! Sajnos vannak sérültjeink, de áthidaljuk ezt a problémát.