2024.05.07.

A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

Az őszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból a Silver Tüzép-Karancslapujtő-Bánk-Dalnoki Akadémia, a Balassagyarmati VSE-Szügy SE, a Cered VSE-Feláldozhatók SE, a Patak FC-Nógrádsipek SE, illetve a Kétbodony SE-Nőtincs SE csörtékre esett a választásunk. Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadók kapcsán!

Vármegyei I. osztály, 8. forduló, 2023. október 7. (szombat), 15.00:

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE-Bánk-Dalnoki Akadémia

Szabó Gábor, a Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE vezetőedzője: – Természetesen minden rendben a csapatnál, hiszen nyerünk, ez önbizalmat ad mindenkinek és jó a hangulat. Ugyanúgy készülünk, mint eddig. Nagy iramú mérkőzésre számítunk és támadófocira. Mindenki egészséges.

Szász Jenő, a Bánk-Dalnoki Akadémia vezetőedzője: – Az egyik legerősebb csapathoz utazunk. Rengeteg a sérült és az eltiltott a keretünkben. Kiss Karcsinak úgy kell játszania, ha egyáltalán tud, hogy az egyik ujja el van törve és meg van húzódva a combja. Kérdéses a játéka Freynek, Járvásnak, illetve Fogarasinak. Biztosan nincs Haronisz, Hajdu, és Sándor Máté eltiltott. Van még két betegünk, akik nem edzettek a héten. Megpróbálkoztunk egy halasztással, amibe nem mentek bele. Fiatalokkal megyünk, megteszünk mindent annak érdekében, hogy jó eredménnyel távozzunk. Itt a lehetőség, hogy bizonyítsanak ezek a játékosaink. Nézve az összefoglalókat, jó az ellenfél. Sok kreatív, fizikális játékosból áll. Kegyetlenek a kapu előtt. Jó brigád. Megtépázott kerettel, de nem feltartott kézzel megyünk. Minden meccsen nyerni szeretnénk, tehát most is. Várom nagyon, hogy mire képes így a csapatom.

Vármegyei II. osztály, 8. forduló, 2023. október 7. (szombat), 15.00:

Balassagyarmati VSE-Szügy SE

Mátyás Zsolt, a Balassagyarmati VSE vezetőedzője:Az elmúlt két hét felemásra sikeredett. Rimócon elvesztettük veretlenségünket, míg legutóbb magabiztosan nyertünk. A hétvégén a mezőny egyik legjobb csapata látogat hozzánk. Rutinos, öreg rókák, és fiatal, képzett játékosok egyvelege. Pikáns mérkőzés lesz a javából, több okból kifolyólag. Szomszéd települések csapnak össze, barátok, ismerősök, osztálytársak, volt csapattársak, testvérek néznek majd egymással farkasszemet. A két együttes keretében szinte minden egyes játékos a BSE-ben nevelkedett. Több játékos is volt kezem alatt az utánpótlásban. Mindezek tükrébe, vélhetően sok néző fog kilátogatni a Kövi Pál Sportközpontba. A mérkőzést háromesélyesnek ítélem meg. Pillanatnyi forma, egy-egy egyéni jó teljesítmény, villanás dönthet majd a pontok sorsáról. Biztos hiányzónk Jónás Dávid, Farkas Szabolcs és Jele Máté sérülések miatt.

Koplányi Örs, a Szügy SE vezetőedzője: Jó a hangulat a csapatnál, minden a tervek szerint halad. Visszatekintve, egy kicsit hullámzó a teljesítményünk, de ez betudható annak, hogy még keresem az egyensúlyt a fiatalok és a rutinos játékosok között. Az ősz hátralévő részében ugyanezt a fegyelmezett hozzáállást várom, és hogy a csapat jól kikapcsolódjon a hétvégén, élvezzék a játék minden elemét. Ez számít, semmi más! Nagy jó, fiatal gárdával találkozunk szombaton, amely technikailag és fizikailag is nagyon erős, és a vármegye egyik legjobb edzője keze alatt csiszolódnak. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Természetesen győzelmet várok, mint mindig. Eddig nem tudok hiányzókról, úgyhogy teljes kerettel érkezünk.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 8. forduló, 2023. október 8. (vasárnap), 15.00:

Cered VSE-Feláldozhatók SE (Karancsság)

Horváth Jenő, a Cered VSE játékos-edzője:Sajnos elég holtponton vagyunk, de próbálunk ezen átbilleni és haladunk a kitűzött céljaink felé. Norbi barátom csapatát jól ismerem, ügyes játékosokból álló, hajtós alakulat. Kapcsolatunk rendkívül jónak mondható, ezért úgy gondolom, egy sportszerű mérkőzésen veszünk részt hétvégén. A legfőbb cél természetesen a három pont itthon tartása. Hiányzókról egyelőre nincs tudomásom.

Oláh Norbert, a Feláldozhatók SE (Karancsság), vezetőedzője: Az elmúlt hetek határozottan megerősítették a csapatot minden szempontból. Hét mérkőzést játszottunk le, amiből kettőt tudtunk megnyerni. Ez a teljesítmény kevésnek tűnhet, de én nem is vártam többet, hiszen egy teljesen átalakult csapatról van szó. Végre kialakult egy keret, akikre minden hétvégén számíthatok, és azt tapasztalom, hogy végre örömmel, a futball szeretetéért jönnek el minden hétvégén a játékosaink. A hét meccs alatt, sikerült feltérképeznem a bajnokságban résztvevő csapatokat, és úgy vélem, hogy két gárdát kivéve, minden találkozónk háromesélyes. Tehát ősszel, szeretnénk minél több pontot bezsebelni, amire azt gondolom, hogy komoly esélyeink vannak. Sikerült összeszoknunk, kialakult végre az is, hogy melyik játékos milyen poszton a leghatékonyabb, tehát amennyiben sikerülne teljes kerettel elutaznunk Ceredre, akár meglepetést is tudnánk okozni. A ceredi csapat, egy igen jó erőkből álló együttes, ráadásul a hazai pálya előnye, Jenő barátoméknál van. Egyértelműen egy jó összecsapásra számítok. Hiányzóink sajnos lesznek bőven.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 8. forduló, 2023. október 8. (vasárnap), 15.00:

Patak FC-Nógrádsipek SE

Bella Sándor, a Patak FC vezetőedzője: – Lepergett az első kör a bajnokságból, és azt kell mondanom, hogy a nem várt nehézségeket figyelembe véve, eddigi eredményeink reálisak. Túl sok a sérült, beteg játékosunk, emellett számolni kell más egyéb okból is hiányzásokra, így jelenlegi helyzetünk nem a leg megnyugtatóbb mostanában. Türelmesen kezeljük ezt a helyzetet, reméljük, valamikor rendeződnek majd soraink, de most abból főzünk, ami van… Vasárnap ismét hazai pályán játszunk, ellenfelünk egy nagyon szimpatikus, stabil csapat, ők azok, akiket nem szabad fél vállról venni. Bízom benne, legalább a betegeink valamelyest rendbe jönnek, mert így lassan létszámgondokkal fogunk küzdeni, de bízom a csapatban, és abban, hogy egy élvezhető és eredményes mérkőzést fogunk játszani a ‘sipeki barátaink ellen. Még nem tudom, mennyi hiányzó lesz vasárnap, remélem, a kérdőjelesek közül is lesz, aki vállalni tudja majd a játékot.

Kelecsényi Gábor, a Nógrádsipek SE játékos-edzője:Az első kör után már kirajzolódnak az erőviszonyok. Sportszerű csapatok alkotják ezt a csoportot. A következő körben az első csapatoktól is pontokat kell szereznünk, hogy előrébb lépjünk helyezésben. A Patakkal a nyitófordulóban is jó meccset játszottunk, és az utóbbi meccseink játéka alapján egy döntetlenre minimum számítok. Hiányzónk sok lesz. Galcsik, Veréb, Deák, Varga, Horváth biztos, illetve még addig kiderül.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 8. forduló, 2023. október 7. (szombat), 12.00:

Kétbodony SE-Nőtincs SE

Bartyik Róbert, a Kétbodony SE vezetőedzője: – Nem jól kezdtük a bajnokságot, hiszen pont Nőtincsen vereséget szenvedtünk, de azt hiszem, az azóta zsinórban elért hat győzelem magáért beszél. Hogy őszinte legyek, engem is meglepett ezzel a társaság, csak dicsérni tudom a fiúkat, kihoztuk mindig az adott meccsből, amit kellett. Fontos, hogy egyben van a csapat, jó a közösség, ez számít igazán ezen a szinten. Remélem, a végén az első háromban tudunk majd végezni, nincs kimondottan kitűzve más, mint az érem, de evés közben jön meg az étvágy, meglátjuk. A Nőtincs mindenféleképp kiemelkedik ebből a csoportból, jó játékosok alkotják, eléggé mély a keretük, nagyon nehéz dolgunk lesz, ha pontot, pontokat akarunk szerezni. Kemény, hajtós meccsre számítok, ahol bármi lehet, megpróbáljuk itthon tartani a három pontot, biztos, hogy nem lesz könnyű, de veszítenivalónk nincs, játsszunk egy jó meccset, az a lényeg. Hiányzónk biztos lesz, de még annyi a kérdőjel, hogy erről nem tudok mit mondani egyelőre. Jó, sportszerű mérkőzést kívánok mindkét csapatnak! A szövetséget viszont megkérném, ha lehet, ezeket az embertelen időpontokat ne mindig nekünk adják legyenek kedvesek, előre is köszönöm!

Matyóka Ferenc, a Nőtincs SE vezetőedzője:A bajnokság első negyedét le tudtuk hozni hibátlanul. Most egy újabb fejezet kezdődik. Háromesélyesnek tartom a mérkőzést. Annyi szól a hazaiak mellett, hogy kis méretű pályán játszanak, ami nekik megszokott. A mi csapatunk „nagypályás”… A taktika ehhez fog majd igazodni. Az ellenfél egy nagyon jó játékosokból összerakott csapat. Én legalábbis csak dicsérni tudom őket. A hozzáállásuk, a mentalitásuk szerintem maximális. Biztos, hogy készülnek ellenünk és szeretnének revansot venni, csak hozzá kell tennem, hogy az előző idényben mindkétszer megvertet minket, amit most szeretnénk megfordítani. Egy jól felkészült gárdával találkozunk, igazi siker lenne otthonunkból elhozni a három pontot. Reménykedem a győzelemben, egyúttal bizakodom is. Előre kiegyeznék egy egygólos sikerben. A fiúk nagyon fogadkoznak, hogy megtesznek mindent a győzelemért, meglátjuk a napi formát. Szokatlan a nap és a kezdés, de mindenki úgy intézte, hogy részt tudjon venni a meccsen. Nem nagyon lesz hiányzónk. Gyakorlatilag a megszokott kerettel állunk fel.