2024.05.11.

A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

Az őszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból az Érsekvadkert SE-Unicum FC Mohora, a Mihálygerge SE-Karancslapujtő KSE II, a Cered VSE-Ecseg SE, az Érsekvadkert SE II-Patak FC, illetve a Bercel KSK-Romhány KSE csörtékre esett a választásunk. Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadók kapcsán!

Vármegyei I. osztály, 11. forduló, 2023. október 28. (szombat), 14.30:

Érsekvadkert SE-Bánk-Dalnoki Akadémia

Helyszín: Diósjenő, műfüves pálya.

Nyikos József, az Érsekvadkert SE vezetőedzője: – Először is, ugyan jó csapatnak tartom a Karancslapujtőt, de azt gondolom, hogy erős bírói ráhatás volt a múltkori vereségünkben. Nem volt benne az, hogy ők nyernek. Már az első félidőben eldönthettük volna. Ezt mondom úgy, hogy nem játszottunk a legjobb formánkban. Ezt muszáj megemlítenem, mert annyira nyomja a bögyömet, hogy egy bíró, hogy adhat meg egy olyan tizenegyest… Hogy dönthet el így a döntésével egy párharcot? A kommentekből is kiderült, egy ilyen ítélet nevetségessé teszi az egész szövetséget és a bírói társadalmat. Hihetetlen, hogy egy ilyen büntetővel bukunk. Ikszes meccs volt. Kihagytuk a helyzeteket, azt nem mondom, hogy feltétlenül győzelmet érdemeltünk volna, de egy döntetlent mindenképpen. Azt, hogy a ‘Lapujtő győzött, nem maguknak köszönhetik, hanem a bírónak! Ez egyértelmű és világos. Még akkor is így van, ha ezt nem így látják és emiatt megharagszanak. Az emberek 99%-a így látja. Hála istennek, készült róla felvétel. A következő mérkőzés kapcsán annyit tudok mondani, hogy nagyon jó csapatnak tartom a Dalnokit. Fiatalok és bármire képesek, nagyon jól és rosszul is tudnak játszani. Szerintem ez is egy rangadó lesz. Meglátjuk, ki lesz jobb formában. Mi játszani fogjuk a mi játékunkat, amit tudunk. Girán Máté sárga lapok miatt nem bevethető. Sérülések miatt is vannak kérdőjelek, Flamich Gergely, Lukáts Ákos, Kispéter Mihály, illetve Balga Balázs. Ők reményeink szerint jobban lesznek. Kiss Gábor valószínűleg keresztszalag-szakadása lett, a játékvezető szerint viszont nem történt semmi… Egy olyan szabálytalanságnál, ahol valaki ilyen súlyos sérülést szenvedett, úgy megrúgták a félpályánál… A bíró mégsem adott semmit, egy kamutizenegyest viszont befújt ellenünk… Ez rettentően elgondolkodtató. Tudom, hogy ez nagyon bántja az önérzetüket, mert erre nagyon kényesek és védik egymást, de az igazságtalanság, akkor is igazságtalanság!

Szász Jenő, a Bánk-Dalnoki Akadémia vezetőedzője: – A múlttal nem szeretnék foglalkozni. Volt benne jó is, rossz is. A ‘Vadkert elleni mérkőzés után van még ugye három előrehozott forduló, tehát még négy meccsünk van ebben az évben. Természetesen mindet meg szeretnénk nyerni. Egyelőre a mostani ellenfélre készülünk. Nem ismerem őket, de az eredményeik magukért beszélnek. Jó csapat. Márkus Martin alapemberük, nekem pedig tavaly játékosom volt, mind emberként, mind játékosként kedvelem, jó a kapcsolatunk. Belőle kiindulva, ha hasonló játékosokat igazoltak, biztos jó futballra képesek. Szombaton nyerni megyünk Diósjenőre. Nagy csatára készülünk, viszont a héten jól edzettünk, látom az elszántságot a játékosokon. Aztán kiderül, hogy ezek mire lesznek elegek. Sajnos Hajdu Pisti és Haronisz hiányozni fog. Járvás talán már pályára tud lépni.

Vármegyei II. osztály, 11. forduló, 2023. október 28. (szombat), 11.30:

Mihálygerge SE-Karancslapujtő KSE II

Zsély Dániel, a Mihálygerge SE játékos-edzője: Hiányérzetem a már említett varsányi mérkőzés miatt van bennem, de úgy gondolom, a rimóci és a mátraterenyei meccsből is többet tudtunk volna kihozni, azonban az már a múlt. Próbáljuk az ottani hibákat kiküszöbölni. A hátralévő meccsek nem lesznek egyszerűek, de igyekszünk mindegyiken maximumon teljesíteni. Ez viszont nagyban függ attól, hogy milyen létszámban tudunk összejönni es kik a hiányzóink. Az ellenfelet jó játékosok alkotják, lendületes fiatalokkal és rutinos, öreg rókákkal. Nem számítok könnyű mérkőzésre, de szeretnénk itthon tartani a három pontot. Nyerges Péter és Szőke László sérült. Oláh Tamás beteg.

Szőrös Krisztián, a Karancslapujtő KSE II játékos-edzője: Mivel forduló meccsét játszunk, még egy plusz teher van rajtunk. Öröm az ürömben, hogy miénk a hétvége mérkőzése ilyen állapotban. Most lelkileg, játékban és eredményekben sem vagyunk a topon, de mindig úgy készülünk, hogy a lehető legjobb formánkat szeretnénk nyújtani. Ezt azt hozza magával, hogy mindenféleképpen nyerni szeretnénk. Azért azt hozzáteszem, hogy a Mihálygerge igen masszív csapattá nőtte ki magát ebben az őszi szezonban. Lehet látni, hogy Zsély Dani barátom kezei alatt jobbak lettek és az eredmények is jöttek. A támadó harmadban ott van nekik Czigler Benett, aki szerintem nem egy megye kettes szintű játékos. Szerintem az említett két ember meghatározó az ellenfélben, rájuk mindenféleképpen figyelni kell. Ezzel nem a többieket akarom lenézni vagy az ő érdemeiket elvenni csapatuk szerepléseben. Azt nem tudom előre, hogy mi, hogy állunk majd hozzá fejben a meccshez, ahogy azt sem, hogy fogunk teljesíteni. Azt megígérhetem, hogy könnyen nem adjuk a bőrünket, ahogy eddig egyszer sem volt így! Remélem, most már kijön az, hogy tele vagyunk jó játékosokkal. Szikrázó mérkőzésre számítok, ahol megpróbáljuk megoldani ezt a nehéz feladatot és nyerni. Bízom benne, nem lesz hiányzónk. Gyurkó Kristóf lázas, de reményeim szerint ő is rendbe jön addig, és egy fiatal szervezetet nem tud annyira kiütni a betegsége, hogy nem jön majd. Várbogyai Márk játékában is bízom, ő oszlopos tagja lehetne ennek a gárdának, csak amióta hazajött Dániából, eltűnt, mint Petőfi… 

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 11. forduló, 2023. október 29. (vasárnap), 13.30:

Cered VSE-Ecseg SE

Horváth Jenő, a Cered VSE játékos-edzője: – A múlt heti mérkőzésen sajnos vereséget szenvedünk, de egy jó iramú meccset játszottunk a Nógrádmegyer ellen, és ha a játékvezető nem nyúl bele a találkozóba, akár pontot vagy pontokat is szerezhettünk volna. Bár az ötödik helyen állunk, mégis már sokadszor miénk a forduló mérkőzése. Ez is azt jelzi, hogy különösen itthon meg tudjuk nehezíteni az élcsapatok dolgát. A Somos és ‘Megyer is csupán egy góllal tudott diadalmaskodni az „Apoka Stadionban”. Bízom benne, hogy Ecseggel egy jó mérkőzést tudunk játszani. Elmondható, hogy egyre jobb a kapcsolat a két játékosgárda között. Szurkolunk nekik, hogy minél előkelőbb helyezést érjenek el, hiszen tisztában vagyunk a csapat hátterével. Hiányzókról nem tudok, de sajnos ez általában a meccs előtti napon vagy pontosan a meccs előtt derül ki, ami eléggé elszomorító.

Moravcsik Ferenc, az Ecseg SE vezetőedzője: Elégedett vagyok eddigi szereplésünkkel, bár változatosan látom az elmúlt heteket. Minden attól függ, hogy sikerül összerakni a csapatot, mert vannak kulcsfigurák, akik ha hiányoznak, gond van. A mostani mérkőzés előtt senki nem jelezte, hogy nem tud jönni, így teljes létszámmal készülök. Tudom, hogy a Cered eléggé kitartó gárda, de természetesen szeretnénk nyerni. Az az igazság, mi még nem tettünk le a bajnoki címről sem. A közelgő itthoni Somos elleni meccs lesz ilyen szempontból a meghatározó, hogy akkor mit tudunk velük játszani. 

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 11. forduló, 2023. október 29. (vasárnap), 13.30:

Érsekvadkert SE II-Patak FC

Bernhardt László, az Érsekvadkert SE II vezető edzője:Nem vagyunk igazán formában. Ilyen szempontból lényegtelen például az Ipolyszög elleni mérkőzéshez hasonló meccsek. Ezen a találkozókon ugyanannyi helyzetet rontottunk el, amennyit belőttünk. Probléma, hogy nem tudjuk értékesíteni a ziccereket. Ez volt legutóbb is. Nem azt a játékot mutattuk, amit szerettem volna. Csak a második félidő felétől kezdtük azt hozni, amit tudunk és amit szeretnénk. Tudjuk, hogy a Patak nagyon jó csapat. Az is biztos, hogy Sanyi barátom rendesen felkészíti ellenünk az embereit, ahogy szokta. Remélem, a hazai pálya előnye a mi oldalunkra billen. Sérülésekkel küszködünk. Csapatkapitányunk, Szabó Laci szalagproblémákkal küzd, kérdéses a szereplése. Medvik is sérült. Vasárnap derül ki, ki mennyire jön rendbe.

Bella Sándor, a Patak FC vezetőedzője: – Az eddigi mérkőzések közül sajnos több sem úgy alakult, ahogy azt szerettük volna. Nem várt problémákkal kellett és kell a mai napig is meg küzdenünk. Alapembereink hosszú heteket kénytelenek sérülések miatt kihagyni, ez miatt, valamint az egyéb okok miatti távollétek végett bizony többször is létszámhiánnyal küszködtünk, így sem a játék, sem az eredmények nem úgy alakultak, ahogy szerettük volna. Vasárnap rangadót játszunk a szomszédvár Érsekvadkert ellen, akiknek nem titkolt vágyuk, hogy bajnokságot nyerjenek. De rajtuk kívül még másik két csapat is hasonló terveket dédelget, ezek közül az egyik mi vagyunk! Nagy munka bírású csapat a ‘Vadkert, de képesek vagyunk mi is a jó focira. Vasárnap sem feltartott kezekkel, hanem határozott céllal, a győzelem reményében lépünk pályára! Simó, Csókási, Varga biztosan nem lesznek, rajtuk kívül kérdéses Bogdány és Pásztor játéka, akiknek sérülése még nem jött rendbe. De várható még rajtuk kívül is hiányzó.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 11. forduló, 2023. október 29. (vasárnap), 13.30:

Bercel KSK-Romhány KSE

Berta János, a Bercel KSK játékos-edzője: – Az elmúlt időszakban próbáltuk kihozni a legjobb formánkat, de az eltiltások és a sérülések nagyon nehézzé tették ezt, ami sajnos meglátszik az eredményeken is! Az utolsó pár forduló nagyon nehéz lesz, hisz a legjobb három csapat maradt a végére, de bízunk benne, tudunk szerezni pontot! A Romhány csapata egy nagyon rutinos, jól összerakott gárda, nem véletlen, hogy az első háromba vannak! Vasárnap egy hajtós, kemény mérkőzést fogunk látni, mi megteszünk mindent, hogy pontot tudjunk szerezni hazai pályán! Hiányzó egyelőre Terman Richárd.

Bencsik Emil, a Romhány KSE játékos-edzője: – Bízom benne, a múltkori nem tervezett pihenő nem fogja befolyásolni a teljesítményünket. Ez kiszámíthatatlan. Remélem, ugyanúgy tudunk majd játszani, mint korábban. A Bercelből nagyon hiányoznak az eltiltottak. Biztos, hogy ezáltal gyengültek. Ettől függetlenül nehéz mérkőzés lesz, azért csak ők vannak hazai környezetben. Hallottam, hogy hála istennek, nagyon jó a pályájuk, így egy nagyon jót lehet majd focizni. Cél a győzelem, másra nem gondolunk. Két régi sérültünk nem lesz bevethető, nekik jobbulást kívánunk! A többiek hadra foghatók.