2024.07.27.

Fontos változás lép életbe a második számú csapatok kapcsán

A 2023/2024-es évadtól fogják alkalmazni az új szabályt.

Az elmúlt szezonok során rendre bizonyos vitákat generált egyes játékosok, második számú csapatokban történő versenyeztetése. Mint az nemrégiben napvilágot, fontos változásra fog sor kerülni az említett téma kapcsán. Úgy tudjuk, országos viszonylatban, központilag született meg az újítással kapcsolatos döntés.

Idézet egy nemrégiben megjelenő hivatalos közlönyből:

,,A felnőtt második csapatokat működtető sportszervezetekre vonatkozó külön előírások:

a) A második (tartalék) csapatot működtető sportszervezetek a Versenybizottság részére a bajnokság kezdetéig kötelesek leadni első-, illetve második számú csapataik előzetes, majd a nyári/téli átigazolási időszakok lezárultát követően, legkésőbb 2023. szeptember 3-ig, illetve 2024. február 17-ig, végleges játékoskereteit.

b) A sportszervezet első- és második csapatai között az őszi, illetve tavaszi szezon közben átjárás nincs! Az őszi szezon előtt leadott keretek a tavaszi szezon megkezdése előtt módosíthatók.

c) A 2005-ben, vagy később született labdarúgók – az egyéb szabályok betartása mellett – szabadon átjátszhatnak az adott sportszervezet csapatai között.”

Nincs is mit hozzátenni a felvázoltakhoz. A 2023/2024-es évadtól kezdődően megszűnik a le- és a feljátszás lehetősége a Nógrád vármegyei küzdelemsorozatokban is, erre csupán a bizonyos korosztályokhoz tartozó focisták számára lesz járható opció.