2024.07.27.

Félbeszakadt a Karancsberény-Nógrádmegyer bajnoki

A játékvezető nem érezte magát biztonságban, ezért idő előtt beszüntette a mérkőzést.

Múlt vasárnap rendezték meg a Karancsberény-Nógrádmegyer meccset a vármegyei harmadik vonal Keleti-csoportjának huszonegyedik fordulójában. A nyitónegyedórában megszerezték a vezetést a vendégek, hamarosan viszont jött a válasz, de ez az állapot sem tartott sokáig, mert ismét betaláltak a látogatók. Teljesen normális légkörben zajlott le az első félidő. Az összecsapás kétharmadánál tizenegyesből nőtt a különbség, majd büntetőből faragott hátrányából a másik oldal. Az idő előrehaladtával egyre inkább izgalmasabb és feszültebb lett a csörte. Aztán a 77. percben egy, már játékon kívüli hazai szabálytalanság után tömegjelenet alakult ki a pályán. A ‘berényiektől egy, míg az ellenféltől két ember kapott figyelmeztetést, egy fő pedig piros lapot.

Értesüléseink szerint, mindeközben a ‘megyeri csapat szurkolói egyre hangosabban fejezték ki nemtetszésüket a játékvezető irányába, egy drukker pedig át is mászott a kerítésen, de a vendégek edzője, illetve vezetője mindent megtett azért, hogy komolyabb atrocitás ne történjen. Úgy tűnt, lenyugodtak a kedélyek, amikor a jelenlévők elmondása szerint, a 81. minutumban tizenegyest kellett volna ítélni a három kettes hátrányban lévő házigazdák javára, a sípmester viszont ehelyett félbeszakította a mérkőzést.

Úgy tudjuk, erre azért került sor, mert nem érezte magát biztonságban, ami fel is lett tüntetve a jegyzőkönyvben. Jelen pillanatban így áll a történet. Mindkét oldal azon a véleményen van, meglátásuk szerint, le lehetett volna játszani a maradék időt. A lefújást követően még egy darabig kedélyesen elbeszélgettek a felek. Az ügy a Fegyelmi Bizottságnál folytatódik. Maradjunk annyiban, a mögöttünk hagyott években tartogatott már pár érdekes történetet (vár)megyénk labdarúgása, de ez a sztori odakívánkozik a top tízes listába. Várjuk a fejleményeket, hogy melyik gárda kapja majd meg a pontokat. Hamarosan jelentkezünk a nyilatkozatokkal.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 21. forduló:

Karancsberényi VSFC-Nógrádmegyer BSE 2-3-nál félbeszakadt a 81. percben (1-1)

Vezette: Varga P. B. (Győri M. Sz.)

Karancsberényi VSFC: Zsélyi – Mezei, Szlatincsán, Szabó R., Kiss G. – Lavaj (Negrea, 46.), Fodor M., Kovács, Vilk – Szőke M., Gerhát. Játékos-edző: Mezei Péter.

Nógrádmegyer BSE: Rácz S. – Radics, Lakatos, Oláh M. (Rácz A., 66.), Ökrös M. – Rácz R., Kis G., Ökrös P., Botos A. (Ökrös i., 72.) – Ökrös Sz., Berki M. Játékos-edző: Ökrös István.

Sárga lap: Szlatincsán, Szőke M., Fodor M., Kiss G., ill. Ökrös I., Oláh M., Ökrös M.

Piros lap: Rácz R. (77., Nógrádmegyer BSE)

Gól: Kovács T. (19.), Gerhát (65.), ill. Ökrös P. (11.), Ökrös Sz. (23.), Berki M. (61.)