2024.07.27.

Elvárható sikert húzott be az Építők

Ismét nem jutott pont a Bánk-Dalnoki Akadémia II-es számú csapatának.

Szombaton Diósjenőn fogadta az Építőket a Bánk-Dalnoki Akadémia tartalék együttese a vármegyei élvonal huszonkettedik fordulójában. Gyors góllal indítottak a salgótarjániak, pár perc alatt beköszöntek. Ezután is maradt fölényben Csatlós Tamás legénysége, majd lehetőségeket követően éppen a szünet előtt jött az újabb találat. A duplázó Budveszel Benjámin értékesített egy büntetőt. A második etapban nem tudta lezárni a mérkőzést a lépésfórban lévő gárda, míg a másik oldal nem adta föl. A hajrához érve egy piros lap miatt emberelőnybe kerültek a házigazda fiatalok. A hosszabbításban Barát szépített, de másra már nem maradt idő. Kettő egyre kikapott a pályaválasztó alakulat.

Megyei I. osztály, 22. forduló:

Bánk-Dalnoki Akadémia II-Építők KC 1-2 (0-2)

Diósjenő, műfüves pálya, 30 néző. Vezette: Kis Zs. (Szűcs M. L., Varga P. B.)

Bánk-Dalnoki Akadémia II: Darabont – Tadeo, Márkus, Haffner, Farkas Z. (Fogarasi, 60.) – Barát, Nagy B. – Nemes-Kiss (Felter, 86.), Tőkés (Nguyen, 46.), Szentpéteri (Bahir, 75.) – Járvás. Vezetőedző: Szász Jenő.

Építők KC: Hegedűs – Menczel, Szabó J., Ökrös, Tőzsér L. – Gál (Nagy Á., 69.), Német – Budveszel Benjámin, Gyetvai (Palotai D., 85.), Oláh Sz. (Klajban, 75.) – Budveszel Benett. Vezetőedző: Csatlós Tamás.

Sárga lap: Darabont, Szentpéteri, Márkus, Nguyen, Nemes-Kiss, ill. Menczel, Budveszel Benett

Piros lap: Német (85., Építők KC)

Gól: Barát (93.), ill. Budveszel Benjámin (7., 45.)

Jók: senki, ill. Budveszel Benjamin, Gyetvai, Menczel, Tőzsér

Szász Jenő: – Megint egy olyan mérkőzés van a hátunk mögött, amiben több lehetett volna. Többre is számítottunk. Nem voltunk élesek. Szerdán javítanunk kell! Gratulálok az ellenfélnek!

Csatlós Tamás: – Azt gondolom, hogy nagyon sikeres tavaszt produkál a csapat idáig. Gratulálok a mai ellenfelünknek, jó futballt játszanak! Szerintem több pontjuknak kellene lenni! Megérdemelt győzelmet arattunk, még akkor is, ha nem játszottunk jól. Kettő nullnál háromszor vezettük kapusra a labdát. Le kell zárni a meccset. Ma az akaratunk vezetett győzelemre! Gratulálok a srácoknak! Hétvégén szabadnaposak vagyunk, ezért a héten még keményebben tudunk edzeni! Nem szabad lazítanunk, mert a siker a munkában van! Sok sikert a bánki csapatnak!

A bajnokság aktuális állása: