2024.07.27.

Eltiltása után leteszi a lantot a játékos-edző

A rá kirótt súlyos büntetés miatt befejezi a focit a Kazárt irányító Racs Zsolt.

Mint olvasóink számára vélhetően ismert, június elején, a vármegyei harmadosztály Keleti-csoportjának huszonhatodik fordulójában, idő előtt ért véget a Kazár KSE-Rimóc SE bajnoki. A vendégek kettő egyre vezettek, amikor ötödik piros lapjuk miatt hét fő alá csökkentek a házigazdák, így félbeszakadt a csörte. A történtek miatt meghozott fegyelmi döntések elég keményre sikeredtek, a hazaiak játékos-edzőjét egészen 2024. március 31-ig eltiltották a focitól. A retorzió miatt Racs Zsolt nemrégiben úgy határozott, abbahagyja a labdarúgást és elköszön ettől a sporttól. Döntése kapcsán felvette a kapcsolatot weboldalunkkal, jelezte, meg szeretne osztani pár gondolatot búcsú gyanánt, mi pedig teret adtunk kérésének. Az alábbiakban olvashatók a rutinos futballista szavai.

Racs Zsolt:Utolsó mérkőzésünk a Rimóc ellen volt esedékes, amin ugyan győztek a vendégek, a meccset KO-val Zsélyi Csaba játékvezető nyerte meg a Kazár ellen. Szégyellje magát! Nehéz időszakban vettem át a csapatot, Kovács Valter elnök úr kérésére. Költségvetésünk nem járult hozzá ahhoz, hogy tudjunk igazolni pár fiatalt, vagy idős, jó képességű focistákat, akik erősségére váltak volna a csapatnak. Így a meglévő játékoskerettel vágtunk neki a bajnokságnak. Elég idős volt a társaság, talán az egész mezőnyben mi voltunk a legkorosabbak, de minden ellenféllel partiban tudtunk lenni egy félidőn át. Mivel azonban az ifjúság jobban előfordult a vetélytársaknál, így sajnos fejet kellett hajtanunk előttük. Ennek ellenére egy jó gárda jött össze, tizenhárom-tizennégy emberrel küzdöttük le az összes találkozónkat. Ezek a játékosok nagyon jó emberek. Igazi harcosak, akik ennyi idősen is szívből, szeretetből futballoznak, nagyszerű személyiségek! Pontszám terén nem sikerült előkelő helyen végeznünk, de ettől függetlenül le a kalappal minden játékosom előtt! Köszönettel lehetek irányukba! Szeretném még megköszönni a polgármester úr, az elnök úr, illetve Milcsovics Béla segítségét!

Sajnálom, hogy így alakult. Fenntartom a véleményemet, amit most is elmondok. Az utolsó fordulóban megkaptunk egy „kiváló” játékvezetőt, Zsélyi Csaba urat. Ő gondoskodott róla, hogy pár játékosommal és velem abbahagyassa a labdarúgást egy jó darabig! Nem maradt más. Lépni kellett. A helyemre kellett keresni valakit. Bornai Ferenc veszi át a csapat irányítását, Kovács Gyula segítségével. Régi visszatérők. Sok sikert kívánok nekik a közös munkájukhoz! Még egyszer meg szeretném köszönni minden játékosomnak, hogy jóban-rosszban kitartottunk egymás mellett, tényleg nagyszerű emberek! Szerintem lesz még Zsélyi Csabának mérkőzése, úgyhogy nagyon vigyázzon magára, és próbáljon meg játékvezetőhöz méltón viselkedni a pályán! Kár, hogy nem látták a meccset, akik ezt a döntést elfogadták és ilyen ítéletet hoztak. Sajnálom! Részemről ennyit szerettem volna még megosztani. Köszönöm szépen! Hajrá, Kazár!