2024.07.27.

Remek győzelmet aratott az Ecseg

Ismét kikapott a Mátraterenye II-Somos.

Múlt vasárnap Ecsegen volt jelenése a Mátraterenye II-Somos együttesének a vármegyei harmadosztály Keleti-csoportjának huszonkettedik körében. Nem mindennapi kezdéssel rukkoltak elő a hazaiak, Zsiga pár másodperc alatt betalált. Kellett kis idő, amíg felocsúdtak a sokkból a látogatók, akik az első etap felénél egalizáltak. Fél óra elteltével ismét a házigazdák vezettek, akik éppen a szünet előtt növelték előnyüket. A második felvonás elején tovább nőtt a különbség, Mihalik János duplázott. A hajrához érve büntetőből szépítettek a vendégek, de tovább már nem tudtak faragni hátrányukból. Végül négy kettőre győztek a szép diadalt arató ecsegiek.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 22. forduló:

Ecseg SE-Mátraterenye SE II-Somos 4-2 (3-1)

Vezette: Kis Zs. (Zsélyi Cs., Homoki G.)

Ecseg SE: Baltacanovic – Gaál, Rádi R., Horváth G. (Mihalik K., 76.), Mihalik R. (Burbiczki, 70.) – Baranyi Á. Kelemen, Moravcsik D., Zsiga – Mihalik Sz., Mihalik J. Edző: Moravcsik Ferenc.

Mátraterenye SE II-Somos: Harmat – Bocsó, Horváth Sz. (Bujtár, 59.), Miskolczi (Juhász, 34.), Kotroczó – Stark, Adorján, Percze, Móricz (Láposi, 81.) – Znamecz, Rácz M. Megbízott játékos-edző: Bujtár Tamás.

Sárga lap: Moravcsik D.

Gól: Zsiga (1.), Mihalik J. (30., 50.), Mihalik R. (45.), ill. Stark (22.), Znamecz (73.)

Jók: Mihalik J., Mihalik Sz., Kelemen, Moravcsik D., Rádi Ri., ill. Percze

Moravcsik Ferenc: – Először is, a játékvezetőkkel kezdeném, mert a múltkor eléggé kritikusan szóltam róluk. Most viszont azt gondolom, csak az elismerés hangján lehet beszélni a három játékvezetőről. Le a kalappal előttük! Pedig tizenegyest is ítéltek ellenünk, de azt mondom, talán a bajnokság egyik legjobb játékvezetését láthattuk! Nem tudom, eltelt-e öt másodperc, amikor megszereztük a vezetést, talán ilyen gyors gólt még soha nem rúgtunk. Aztán még jó néhány helyzet kimaradt az első félidőben. Nagyon hízelgő a végeredmény az ellenfél számára, mert bőven lehetett volna a duplája is. Nem tudom, miért de nagyon gyengén fociztak a vendégek, pedig teli voltak tűzdelve megye egyes játékossal. Ha egy szóval kellene fogalmaznom, azt mondanám, hogy egy edzőmérkőzést játszottunk. Helyzetet nem bírtak kialakítani, nem tudom, a kilencven perc alatt rúgtak-e egyszer kapura vagy még annyiszor sem… Szögletből veszélyeztettek, de támadásból nem volt nekik egyetlen lehetőségük sem. Azt gondolom, csak gratulálni lehet a mieinknek, nagyon jól játszottak! Az ellenfélnek további sok sikert kívánok, és azt, hogy szívják fel magukat! 

Bujtár Tamás: – Számítottunk rá, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, úgy meg főleg, hogy már a huszonötödik másodpercben gólt kaptunk. A sokadik jó szögletünk után egy szerencsés góllal sikerült egyenlíteni. Három egyes hazai vezetésnél fontos lett volna, hogy mi szerezzünk gólt a második félidő elején, de egy nagy hiba miatt megint mi kaptunk. A hazai csapat teljesen megérdemelten nyerte meg a mai mérkőzést, amihez gratulálunk nekik! Nekünk pedig a hátralévő meccsekre össze kell kapni magunkat, ha céljainkat el akarjuk érni.

A bajnokság aktuális állása: