2024.09.08.

A 2024-es Eb Nógrád vármegyei szemmel

Sorozatunkban igyekszünk majd napról napra régiónk egy-egy sportemberével nyomon követni az aktuális műsort.

Kedden lejátsszák az első elődöntőt a 2024-es futball-Európa-bajnokságon. Weboldalunk a torna során igyekszik napról napra egy-egy Nógrád vármegyei illetőségű sportemberrel nyomon követni az adott programot. A soros összecsapások kapcsán a Dalnoki Akadémia alelnökét, Torják Istvánt kértük meg, hogy foglalja össze gondolatait a kontinenstornát és az esemény aktuális műsorát illetően.

– Siralmasnak látom az eddigi tornát – kezdte Torják István. Én valahogy most nem égek abban az Eb-lázban, ami eddig jellemzett. Lehet, most a marketing nem volt olyan jó, de nem igazán tudtam ráhangolódni. Szerintem a spanyolokat kivéve, ki vannak zsigerelve a topcsapatok sztárjátékosai. Hullafáradtak az emberek. Meglátszik a színvonalon és a minőségen, hogy rekordszámú mérkőzéseket játszottak a legjobbak, ráadásul rögtön a bajnokságok zárását követően jött az Eb. Meglepődtem azon is, hogy az angolok az őszinte futball helyett, bunkerfocival beállnak védekezni, aztán próbálják fárasztani az ellenfelet, minél hosszabb ideig elhúzni a mérkőzést. Ez idáig ez nem nagyon volt jellemző az angolokra. Hangsúlyozom, nekem kissé színvonaltalan ez a torna. Úgy vélem, ezzel a „hülye” játékkal az angolok meg is nyerik.

Spanyolország-Franciaország: nem látom a franciákban az átütőerőt. Formán kívül van Mbappé döntetlen lesz a vége, aztán hosszabbításban vagy büntetőkkel továbbjutnak a spanyolok.