2024.07.27.

Ismét hozta a kötelezőt a Dejtár

Újra simán kikapott a Legénd.

Múlt vasárnap Legénden tette tiszteletét a Dejtár a vármegyei harmadosztály Nyugati-csoportjának tizenhatodik körében. Semmit sem bíztak a véletlenre a toronymagas favoritnak számító vendégek, négy perc alatt kétszer is beköszöntek. Az első félidő derekán tovább nőtt a különbség, majd hamarosan Vachó tripláig jutott. A második felvonásban visszavettek a látogatók, büntetőből jött a szépítés. A játékrész felénél Szandai még két gólt lőtt, így ő is mesterhármast szerzett. Végül sima, hat egyes győzelmet tettek zsebre a papírformát igazoló dejtáriak. 

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 16. forduló:

Legéndi SE-Dejtár SE 1-6 (0-4)

Vezette: Szász K. (Kiss D. B.)

Legéndi SE: Miklián – Lajos B., Megyeri (Kucsera, 24.), Durucz, Gláz – Holló (ifj. Bujnyik, 32.), Franyó, Marozsán (Kelemen, 75.), Urbán – Soós (Réczi, 29.), Takács. Edzők: id. Bujnyik János, Hanusz Péter.

Dejtár SE: Kopó – Varga G. (Kónya K., 71.), Balatoni, Szorcsik (Trubin, 46.), Csabai (Balla, 46.) – Gál M. (Kónya Á., 71.), Kürtössy K. (Lázár P., 46.), Pap, Jakus – Vachó (Gál B., 71.), Szandai. Edző: Balga Ferenc.

Gól: Takács (55.), ill. Vachó (2., 4., 32.), Szandai (20., 67., 71.)

Jók: Miklián, ill. az egész csapat

Bujnyik János: – Nagyon sportszerű mérkőzés volt, jó bírói vezetéssel. Az első húsz percet kellene elfelejtenünk, ott valami történt házon belül, szerintem fejben és lélekben bennmaradt egy-két játékos az öltözőben. Kaptunk gyorsan három gólt és két tizenegyest, amiket hárított a kapusunk, aki a csapat legjobbja volt. Négy nullal fordultunk, ahonnan nehéz felállni. A második félidőben érzésem szerint a dejtáriak visszavettek a nagy lendületből vagy egy picit javult a mi játékunk, ami hellyel-közzel tetszett. Tudtuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de úgy érzem, hogy az első húsz perc után, a többi játékidőben megtette a gárda, amit lehetett, küzdött, hajtott. Ennyivel jobbak voltak a vendégek. Gratulálok nekik! Mi készülünk a Patak ellen, bár még össze kell számolnom, megleszünk-e, mert öt kényszerű cserét kellett végrehajtanunk vasárnap. Szóval bajban vagyunk a sérültekkel, számolgatunk, de ha egy mód van rá, akkor elmegyünk vagy esetleg megpróbáljuk elhalasztani a meccset. Nem szeretnénk nem kiállni. Nem azért nem vennénk fel a kesztyűt, mert félünk. Nem! Meg kell számolnunk, hány bevethető emberünk van, aztán döntünk. 

Balga Ferenc: Egy sportszerű mérkőzésen, magabiztos győzelmet arattunk. Nagyon tetszett, amit láttam a csapatomtól, az első perctől kezdve az utolsóig nem estünk szét, komolyan vettük a meccset és jól játszottunk. Erre lehet alapozni. Bízok a csapatban, hogy ezt a szezon végéig tartani fogják. Kitartást és sok sikert kívánok a legéndieknek!

A bajnokság aktuális állása: