2024.07.27.

Vasárnap a DEAC-hoz látogat az SBTC

Az újonc salgótarjániak Debrecenbe hivatalosak az NB III nyitányán.

Egy hónapnyi felkészülési időszak után vasárnap nekivág a 2023/2024-es évadnak a harmadosztály Észak-Keleti-csoportjához újoncként csatlakozó SBTC. A bajnokság első fordulójában az előző szezon végén az akkor még létező Keleti-régióban bronzéremig jutó DEAC otthonába hivatalosak a fekete-fehérek. A 17 óra 30 perces kezdéssel esedékes összecsapást weboldalunk élőben közvetíti. A házigazdák edzőmérkőzései jól sikerültek. Egy, a DVSC II ellen elért remi után sorozatban megverték a Békéscsabát, a Tiszaújvárost, a Nyíregyháza II-t, illetve a Szatmárnémetit is, ráadásul még gólt sem kaptak az utóbbi négy gyakorló meccsen. Régi szokásunkhoz hűen, a közelgő találkozót megelőzően mindkét oldal vezetőedzőjét megszólaltattuk. A cívisvárosiak mestere, Urbin Péter mellett a salgótarjániakat irányító Sebestyén Szilárd is megosztotta velünk előzetes gondolatait. Lássuk a trénerek meglátásait!

NB III Észak-Keleti-csoport, 1. forduló, 2023. július 30. (vasárnap), 17.30:

Debreceni EAC-Salgótarjáni BTC

Debrecen, Debreceni Egyetemi Atlétikai Club Sporttelep. Vezeti: Takács Ákos (Szilágyi Zsolt, dr. Gavalla-Kulcsár Judit)

Urbin Péter, a Debreceni EAC vezetőedzője: Pozitívnak értékelem a felkészülésünket, de nyilván ezzel óvatosan kell bánni, mert a bajnoki meccset fogják eldönteni. Azt gondolom, 95 százalékban sikerült mindent megcsinálni, amit akartunk. Az edzőmérkőzéseink jól sikerültek. A csapatban nincs komolyabb sérült, csak egy-két apróbb. Így majdnem teljes kerettel és pozitívan várjuk a nyitányt. Szeretnénk élcsapat lenni a bajnokságban, domináns játékkal. Hogy ebből hányadik hely lesz, majd meglátjuk. A Salgótarján egy újonc, amely osztályozó által jutott fel. Motiváltak lesznek a vendégek, és mivel bajnokcsapatról van szó, sok mérkőzést nyertek az előző szezonban, így szerintem összeszokott társaságról van szó és az önbizalmuk is rendben van. Mivel itthon kezdünk velük, egyértelműen szeretnénk nyerni és irányítani a találkozót. Az edzőmeccseik összefoglalóit megnéztük. Szerintem kontrajátékra próbálnak berendezkedni, illetve pontrúgásokból lehetnek veszélyesek, de erre készültünk, így ezt megpróbáljuk majd kivédeni, illetve a mi játékunkat érvényre juttatni. Lénárt Gergőnek van egy bokasérülése, ami nem vészes, de pár napig nem edzett. A többiek egészségesek, ezt a fordulót kihagyja. Mellette Virág Gergő elővigyázatosságból nem lép még pályára, a héten már visszatért, de a felkészülés alatt kihagyott három hetet.

Sebestyén Szilárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: Kezdeném azzal, hogy az osztályozó utáni kéthetes pihenő szerintem kicsit kevés volt a játékosoknak. Egy-két hét még rájuk fért volna a regenerálódásra. Legfőképpen mentálisan tett volna jót nekik, ha picit frissebbek és motiváltabbak legyenek. Amúgy négy és fél hét telt el a felkészülés kezdete óta, azt gondolom, amit elterveztünk munkát, azt maximálisan elvégeztük. Öt edzőmérkőzésünk volt. Ha csak az eredményeket nézzük, elégedettek lehetünk, viszont ezek nem számítanak a felkészülés alatt. A mutatott játékban van mit javítani. Úgy vélem, ahogy majd megyünk bele a szezonba, ezeket a tényezőket minél gyorsabban és minél jobban ki kell majd küszöbölni. Az az igazság, nem szerettük volna, hogy egyetlen egy játékosunk is elmenjen a bajnokcsapatból. Sajnos hárman úgy gondolták, máshol folytatják a pályafutásukat. Leandro nem játszhat az NB III-as csapatban, mivel nem uniós állampolgár. Őket szerettük volna pótolni. Szerintem hellyel közzel sikerült is. Fiatal játékosokat igazoltunk, akiknek a fele salgótarjáni vagy itteni kötődésű. Még szeretnénk egy, esetleg két embert, már kimondottan posztra igazolni. Hogy mire lehetünk majd képesek az idényben, jelen pillanatban nem tudom megmondani. Vannak biztató jelek. A bennmaradás az a cél, amit kitűzünk magunk elé, ha ezt el tudjuk érni, akkor azt óriási sikerként könyvelhetjük el. A DEAC évek óta meghatározó tagja az NB III-nak. A tavalyi év májusában pont velük játszottuk eddigi utolsó harmadosztályú bajnokinkat. Igazán szép emlékeket nem tudunk felmutatni ellenük. Bajnokesélyesek a hazaiak. Jobb lett volna egy kicsit gyengébb ellenféllel kezdeni az első fordulóban…