2024.07.20.

Kiesett az NB III-ból a Bánk-Dalnoki Akadémia

A Kecskemét II elleni vereség egyúttal azt jelentette, hogy már matematikailag is búcsúzott a mezőnytől a Nógrád vármegyei gárda.

Vasárnap a Kecskemét második számú együttesét fogadta Berkenyén a Bánk-Dalnoki Akadémia a harmadik vonal Közép-csoportjának harmincötödik körében. Már nem Czuk Henrik irányításával, hanem ismét Tábori Ákos felügyelete mellett húztak kesztyűt a házigazdák. Sajnos hamar hátrányba került a pályaválasztó brigád, Gréczi értékesített egy ziccert. Nem sokkal később tovább nőtt a különbség, egy bedobásból megcsúsztatott labdát Major lőtt be közelről. Ezt követően már nem módosult az állás a szünetig. A folytatásban aktívabbnak bizonyult a hátrányban lévő oldal, de még a szépítés sem jött össze. Mivel a kecskemétiek sem értek el több gólt, maradt a korábban kialakuló eredmény. Kettő nullra győzött az NB I-es tartalékcsapat. A vereség egyúttal azt jelenti, hogy matematikailag is kiesett az NB III-ból a Nógrád vármegyei gárda.

NB III Közép-csoport, 35. forduló:

Bánk-Dalnoki Akadémia-Kecskeméti TE II 0-2 (0-2)

Berkenye, Sporttelep, 50 néző. Vezette: Práth D. (Deme R., Kovács II T.)

Bánk-Dalnoki Akadémia: Zima – Molnár, Frey (Hrabovszky-Machál, 80.), Hajdu, Petrezselyem – Kócsa, Darabont G. – Fellegi (Haronisz, 46.), Kiss K. (Bóka, 80.), Király (Fogarasi, 46.) – Szentpéteri (Rosta, 75.). Megbízott edző: Tábori Ákos.

Kecskeméti TE II: Cseh – Győri Á. (Barkóczi, 60.), Polyák, Szamosi – Buna (Szalai, 86.), Hatvani (Lovas, 60.), Györgye, Hadaró – Kovács Á. (Horváth M., 46.), Major (Bellák, 83.), Gréczi. Vezetőedző: Virágh Ferenc

Sárga lap: Király, Kócsa, Haronisz, Szentpéteri

Gól: Gréczi (14.), Major (17.)

Tábori Ákos: – Azt gondolom, a mi helyzetünkben nyilván úgy jövünk ki, hogy minden meccset meg akarunk nyerni. Látszik is a mérkőzéseken, hogy az összes játékosnak az a célja, legalább maga felé, a csapat felé győzelmeket érjen el. Az első tizenöt percben két egyéni hibából megint gólt kaptunk. Ismét plusz pont, hogy próbáltunk följönni, voltak lehetőségeink, nyomtunk, nem tudom negatívumként fölhozni, hogy nem tudtunk visszajönni, mert most is mindent megtettek érte a fiúk! Külön pozitívum, hogy három fiatalt is be tudtam cserélni. Az idei teljesítményük alapján megérdemelték. További sok sikert kívánok nekik is a pályafutásuk során!

Virágh Ferenc: – Azt kaptuk, amire számítottunk az ellenféltől. Jó futballisták vannak a csapatukban és ezt meg is mutatták. Mondtam a srácoknak, hogy a pontrúgásoknak nagyon nagy jelentősége lesz a mai meccsen. Egyrészt a pálya mérete is behatárolt, kisebb, mint szokott, illetve nyilván egy olyan ellenfélnek, amely kicsit hátrébb van, ilyen szituációkból nagyobb esélyese van gólokat szerezni. Hála istennek, ebbe jólálltunk bele, és mi tudtunk az ilyen nagy bedobások utáni lepattanókból gólt elérni. Ezt követően folyt tovább a mérkőzés és a vezetés tudatában is próbáltunk játszani, de azért az ellenfél nagyon sok támadásunkat megakadályozta. Ennek ellenére háromszor voltunk kapussal szemben, kétszer az üres kapu környékén hagytunk ki helyzeteket, ami azért rossz, mert korábban lezárhattunk volna a meccset. Nem tettük és nyilván a Bánk küzdött azért, hogy tudjon egyenlíteni vagy szépíteni. Így nehézkes volt nekünk a vége.

A bajnokság aktuális állása: