2024.05.20.

Nem teketóriázott a kupában a Bánk-Dalnoki Akadémia

Tizenegy gólig jutott Nógrádmegyerben a továbbjutást kiütéses sikerrel teljesítő vármegyei egyes csapat.

Szombaton a két vonallal lejjebb futballozó Nógrádmegyer otthonában tette tiszteletét a Bánk-Dalnoki Akadémia a Vármegyei Kupa harmadik körében. Természetesen támadólag léptek fel a vendégek, egy darabig azonban állták a sarat a lelkesen focizó házigazdák. Az összecsapás harmadához közeledve megtörték a jeget a látogatók, akik ezután még háromszor beköszöntek a pihenőig. Egy darabig a második etapban is megúszták kapott gól nélkül a hazaiak, majd ismét kapituláltak, ezt követően pedig a lefújásig még hat találatot ért el a toronymagas favorit. Végül a papírformát maximálisan igazolva, tizenegy nullás győzelmet aratott Szász Jenő alakulata.

Vármegyei Kupa, 3. forduló:

Nógrádmegyer BSE-Bánk-Dalnoki Akadémia 0-11 (0-4)

Nógrádmegyer, 50 néző. Vezette: Hegedűs M. (Szűcs M. L., Bangó R.)

Nógrádmegyer BSE: Rácz S. – Pintér, Lakatos J. (Botos A., 61.), Makó, Botos F. – Radics R., Ökrös M., Rácz R. (Oláh N., 68.), Ökrös P. – Rácz M. (Jónás F., 35.), Berki M. Játékos-edző: Ökrös István.

Bánk-Dalnoki Akadémia: Kiss O. – Török, Hajdu, Frey, Sándor M. (Szieber, 58.) – Kovács P., Fogarasi (Nemes-Kiss, 58.) – Szentpéteri, Kócsa (Gyebnár, 58.), Haronisz – Kiss K. Vezetőedző: Szász Jenő.

Gól: Haronisz (26., 45., 86.), Kiss K. (30., 72.), Kócsa (44.), Hajdu (59.), Török (65.), Szentpéteri (71.), Frey (84., 87.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Ökrös István: – Gratulálok a Bánk-Dalnoki Akadémiának! Jól futballoztak és nagyon sportszerűek voltak. A játékvezetés is teljesen rendben volt. Sokat tanultunk a mérkőzésből. Nekünk nem őket kell megverni, két osztállyal feljebb játszanak, de azért úgy mentünk ki a pályára, hogy megteszünk mindent tőlünk telhetőt. Jól játszottunk a második félidő közepéig, ott már teljesen szétestünk. Az utolsó tizenöt percben már védekezés nélkül voltunk a pályán. További sok sikert a vendégeknek!

Szász Jenő: – Kicsit mély talajon, nehézkesen kezdtünk a mérkőzést, egy lelkes hazai csapat ellen. Végére kicsit elfáradtak, kijött az osztálykülönbség. Viszont hozzáteszem, hogy az ellenfél végig szimpatikus és nagyon normális volt. Az öltözőnkben üdítők és sörök is voltak. A nagyobb öltözőt is nekünk adták, ami a sajátjuk volt. Le a kalappal előttük, küzdöttek, hajtottak, helyenként szépen fociztak a mély pályán! Nagyon pozitív csalódás volt az egész csapat. Emberileg és sportemberként jelesre vizsgáztak. Csak jókat tudok mondani róluk. Köszönjük! További sok sikert nekik!