2024.07.27.

Döntetlennel jutott tovább a Vármegyei Kupában a Cered

Nem tudta igazolni az osztálykülönbséget a Mátraverebély.

Múlt szombaton  az egy vonallal feljebb szereplő Mátraverebélyt fogadta a legalacsonyabb osztályban érdekelt Cered a Vármegyei Kupa nyitányán. Az első félidőben nem találtak egymáson fogást a gárdák, hiába volt több helyzetük a látogatóknak, sorban elrontották azokat. A második etapban is folytatódott a korábban látott tendencia, mígnem a hajrához érve megszerezték a vezetést a vendégek. Nem adták azonban fel a lelkes házigazdák és hamarosan Oláh Flórián révén egalizáltak. A hátralévő időben nem tudták visszavenni a vezetést a ‘verebélyiek, ami egyúttal azt jelentette, az egy egyes döntetlennek köszönhetően bravúros továbbjutást könyvelhettek el a hazaiak.

Nógrád Vármegyei Kupa, 1. forduló:

Cered VSE-Mátraverebély-Szentkút SE 1-1 (0-0)

Vezette: Menczel J. (Mércse L.)

Cered VSE: Simon L. – Bolla, Pap, Tomon, Pál M. – Oláh F., Cseri, Tóth I., Simon B. – Kovács B., Danyi (Radics D., 59.). Játékos-edző: Horváth Jenő.

Mátraverebély-Szentkút SE: Petre – Csohány, Tövisi, Végh, Kiss D. – Sáfrány – Verebélyi B. (Jakubovics), Pál-Balázs, Kelemen, Kovács J. – Balázs Á. Játékos-edző: Pál-Balázs Tamás.

Sárga lap: Tomon

Gól: Oláh F. (78.), ill. Kovács J. (75.)

Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat

Horváth Jenő:Jó iramú mérkőzésen, korrekt játékvezetéssel sikerült továbbjutnunk a kupában. Bár az időjárás miatt nem voltak kedvezők a körülmények, úgy gondolom, jó meccset játszottunk a rendkívül szimpatikus Mátraverebéllyel. További sok sikert nekik a bajnokságban! Mi jelenleg készülünk a Karancsság ellen. Bízom benne, hogy Norbert barátom átalakult csapatával egy jó iramú és sportszerű mérkőzést játszhatunk, természetesen célunk a három pont megszerzése.

Pál-Balázs Tamás: – Az első félidőben meg tudtuk valósítani az elképzeléseinket és szemre is tetszetősen alakítottuk ki a helyzeteinket, ziccereinket, amiket sorban ki is hagytunk. Aztán a jégeső félbeszakította a meccset, ahol nem kis mennyiségű eső zúdult a pályára. A második félidőben már kiegyenlített mérkőzés zajlott, itt leginkább már a küzdelem dominált, mert több helyen állt a víz és nem gurult rajta a labda. Nagy nehezen sikerült előnyhöz jutnunk egy szép akció végén, de szinte rögtön egyenlített az ellenfél egy bedobás utáni kavarodásból. Próbáltuk megrúgni a győztesgólt, de nem jártunk sikerrel. Így marad a gratuláció a hazaiaknak és további sikereket kívánunk nekik!