2024.07.27.

Megküzdött a pontokért a Kétbodony

Kiegyenlített meccsen maradt alul a Keszeg.

Múlt vasárnap Keszegen tette tiszteletét a Kétbodony a vármegyei harmadosztály Nyugati-csoportjának huszonkettedik körében. Nagy küzdelemben voltak érintettek a felek, nem adták olcsón a bőrüket a házigazdák. Az első félidőben nem is találtak egymáson fogást a gárdák, voltak lehetőségek mindkét oldalon, mindhiába. A második felvonásban is folytatódott a kiegyenlített viaskodás, mígnem elérkeztünk az utolsó negyedórához, amikor a csereként beszálló Kacsári előnyhöz segítette a vendégeket. A hátralévő időben mindent megtettek a válasz érdekében a hazaiak, de már nem jártak sikerrel. Egy nullra nyertek a látogatók.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 22. forduló:

Keszegi SE-Kétbodony SE 0-1 (0-0)

Vezette: Kalmár P. (Horváth S.)

Keszegi SE: Petuker – Pistyúr, Kraft, Fábián, Mezei Cs. (Bujtár, 56.) – Hrkaj, Kovács R., Bán, Turcsán (Gömöri, 73.) – Belencsák, Muszta. Edző: Cseri Kornél.

Kétbodony SE: Lichy – Ódor (Nagy J., 83.), Farkas (Bencsik, 65.), Szorcsik, Németh – Kertész (Kacsári, 63.), Jele, Nagy B. (Takács J., 73.), Takács B. (Mészáros, 85.) – Valusz, Kovács R. Edző: Bartyik Róbert.

Sárga lap: Bán, Pistyúr, Muszta, ill. Németh, Nagy B.

Gól: Kacsári (76.)

Jók: Kraft, Pistyúr, ill. senki

Cseri Kornél: – Egyszerre tekintek optimistán és kritikusan a mérkőzésre. Egyrészt egyértelmű, hogy mekkora előrelépést tettünk a tavaszi meccsek során csapategységben, harcosságban, akaraterőben. Ezeknek köszönhetően (bár igen későn) „megérkeztünk” a bajnokságba és mostanra minden ellenfelünk számára méltó ellenfélként lépünk pályára, már nem utópikus álom a győzelem számunkra, hanem egészséges elvárás. Másrészt, mint minden építkezésnek, így a mi csapatépítésünknek is megvan a következő szintje, amit meg kell lépnünk, hogy közelebb kerüljünk a céljainkhoz. A fenti erényeinkre alapozva sokat kell fejlődnünk az előrejátékban, a labdatartásban, higgadtságban, hogy az utolsó pillanatban jó megoldást válasszunk az ellenfél kapuja előtt, és persze a helyzetkihasználásban. Nincs kétségem afelől, hogy ezt még a tavasszal elérjük és a következő szezonban már nem azon fog múlni a jó eredmény számunkra, hogy a meccs során kényes szituációban milyen bírói ítélet születik, vagy, hogy állandóan kifelé pattan az aljas kapufáról a lövésünk…

Bartyik Róbert: – Egy nyögvenyelős meccsen, jó játékvezetés mellett sikerült egy egygólos győzelmet aratnunk a lelkes keszegiek ellen.

A bajnokság aktuális állása: