2024.06.13.

A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

A tavaszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból az Unicum FC Mohora-Palotás SE, a Karancslapujtő KSE II-Mátramindszent SE, a Vizslási SE-Rimóc SE, illetve az Érsekvadkert SE II-Dejtár SE csörtékre esett a választásunk Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadók kapcsán!

Megyei I. osztály, 25. forduló, 2023. április 22. (szombat), 17.00:

Unicum FC Mohora-Palotás SE

Baranyi Tibor, az Unicum FC Mohora vezetőedzője: – Nagyon nagy erőket kellett mozgósítanunk a szerdai kupamérkőzésünkön, hogy tovább tudjunk jutni. Otthon szerettük volna megnehezíteni a Salgótarján dolgát, és úgy érzem, ez minden téren sikerült. Most egy újabb jó csapat érkezik hozzánk. Ismerjük az ellenfelet és az edzőjüket. Jó gárda, jó edzővel. Mindig egy elég párharcokkal dúsított meccset szoktunk velük játszani, de ha szeretnénk a tabellán elfoglalt helyünket megőrizni, akkor hazai pályán győzelemre kell játszanunk, és ez így is lesz. Benécsen kívül mindenki bevethető lesz.

Jele Zoltán, a Palotás SE vezetőedzője: – Úgy gondolom, múlt heti vereségünk vállalható a listavezető ellen, de természetesen nincs hurráhangulat, mert nem sikerült hazai pályán eredményesen szerepelnünk. Hétvégi mérkőzésünk sem lesz semmivel könnyebb, ellenfelünk évek óta meghatározó csapata a megyei futballnak. Tudják a játékot és egyénileg is nagyon jó labdarúgók. Nyilván tetszett, hogy a múltkor szervezettek voltunk, de ennek alapnak kell lenni egy megyei csapatnál. Ahhoz, hogy eredményesek tudjunk lenni, sokkal több kreativitásra és bátorságra lesz szükség. Remélem, ezt meg is tudjuk valósítani, a sok sérült és eltiltott ellenére, és nem csak kirándulni megyünk Mohorára. Kotasz Tibor, Veres, Hadrik, Varanyeczki, illetve Kotasz Gergő hiányozni fog. 

Megyei II. osztály, 21. forduló, 2023. április 23. (vasárnap), 17.00:

Karancslapujtő KSE II-Mátramindszent SE

Szőrös Krisztián, a Karancslapujtő KSE II vezetőedzője: – Pozitívnak ítélem meg az elmúlt időszakot, mert Karancsaljáról azért sikerült elhoznunk egy pontot. Teljesen mindegy, hogy milyen körülmények között. A héten tizenhatan-tizenheten voltunk edzéseken, úgy a szokásunkhoz hűen készültünk erre a meccsre is, ami egy rangadó. A második és a harmadik helyezett találkozik. Az ellenfél egy igen masszív csapat, amit az eredményesség és a táblázaton elfoglalt helyezés is igazol. Régen együtt vannak a vendégek. A megye kettőhöz mérve, minden poszton erős és ügyes játékosokkal szerepelnek. Úgy gondolom, hazai pályán nem mehetünk ki feltett kézzel és félelem tudatában a gyepre. A srácokkal együtt, nagyon pozitívan állunk hozzá a találkozóhoz. Egy nagy csörtére számítunk, ami tényleg háromesélyes. Lesz hiányzónk. A kapusunk a Balatonon vesz részt egy legénybúcsúban. Lehet, hogy ezen a poszton a megye egyes csapat fog minket kisegíteni, mert az ifikapusunk is sérült. Hála istennek, van erre lehetőségünk. 

Berki Aladár, a Mátramindszent SE játékos-edzője: – Az elmúlt hetekben nagyon jól kezdtünk el játszani, ez az eredményeinken is látszott. Remélem, a folytatásban is hozzuk ezt a formát és minél előbb több pontot szerezve, megtartjuk a pozíciónkat a tabellán. Az ellenfél egy nagyon jó kezekben lévő csapat. Jó játékosok alkotják a keretüket, bárkit meg tudnak verni ebben a bajnokságban. Idegenben mindig nehéz, de nem feltartott kézzel érkezünk. Szeretnénk elhozni a három pontot, ami nagyon nehéz lesz, de mindent megteszünk ennek érdekében! Hiányzóról még nem tudok, de ez nálunk mindig az utolsó pillanatban derül ki. Sportszerű és jó játékot kívánok a ‘Lapujtőnek!

 

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 20. forduló, 2023. április 22. (szombat), 14.00:

Vizslási SE-Rimóc SE

Dancsok Roland, a Vizslási SE vezetőedzője: – Nem valami jól szerepeltünk az utóbbi két mérkőzésen, amikor pályára léptünk. Az elmúlt két hétben edzettünk, de elég gyér létszámban! Senkinek sem jön jól a két hét pihenő. Remélem, vissza tudunk rázódni a helyes útra és oda tudunk érni a dobogóra a végén. Az ellenfél egy igen jó játékosokból álló csapat, egy jó edzővel. Nehéz, sportszerű mérkőzésre számítok. Bízom benne, hogy itthon tartjuk a pontokat! A keret szombaton derül ki.

Fábián Róbert, a Rimóc SE vezetőedzője: – Eddigi tavaszi mérkőzéseink jól sikerültek. Eredmény terén jók voltak, játékban viszont volt hiányérzetem, de a múlt hétvégén már láttam javulást. A Vizslás egy jó csapat, sok múlik ezen a meccsen! Remélem, mindenki odateszi majd magát és sikerül szép eredményt elérnünk! Sajnos lesz pár hiányzónk a kezdőcsapatból, de akik ott lesznek, azokból megpróbálom kihozni a maximumot.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 20. forduló, 2023. április 23. (vasárnap, 17.00:

Érsekvadkert SE II-Dejtár SE

Diósjenő, műfüves pálya.

Bernhardt László, az Érsekvadkert SE II vezetőedzője: – Az elmúlt hetekben sajnos nagyon sok volt a sérültünk. Ez meglátszott a Bernece elleni eredményen is. Nagyon bízom benne, most már többen tudnak majd játszani. Szombaton két ember is adok a megye egyes keretnek. Remélem, vasárnap tőlük is tud majd segíteni legalább két játékos. Szerintem tavasszal a Dejtár a legjobb formában lévő gárda. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Szerintem az fog nyerni, akinek jobban kijön aznap a forma. Elvileg még két kérdőjeles sérültünk van, a többiek felépültek. Varga Sándor is visszatér eltiltása után. Remélem, rendesen fel tudunk állni.

Balga Ferenc, a Dejtár SE vezetőedzője: – Idén még mindig a maximális pontot tudtuk zsebre tenni, amivel egyértelműen elégedettek lehetünk. Összetartó a közösségünk, jó focit játszik a csapatom, megpróbáljuk magunkból kihozni a maximumot. Múlt héten a Bernece ellen szép győzelmet arattunk, de sajnos több áldozattal járt. Több játékosom sérülés miatt hiányozni fog, emellett egyéb elfoglaltságok miatt is szűkebb lesz a keretünk. Minden körülmények között a győzelemre megyünk, így fogjuk ezt most is tenni. Biztos vagyok benne, hogy a ‘Vadkert minden erőt meg fog mozgatni őszi vereségük visszavágásáért.