2024.07.27.

Íme a vármegyei harmadik vonal résztvevői

Hivatalos, hogy mely társulatok kezdhetik meg az előttünk álló idényt.

Nemrégiben pedzegettük, hogy huszonnégy alakulattal indulhat majd be a következő évad régiónk harmadosztályában. Eltaláltuk a résztvevők számát, időközben hivatalossá vált, hogy mely gárdák lehetnek a 2023/2024-es szezon résztvevői.

Mint az alábbiakban látható, a Romhány visszatér Pest vármegyei kiruccanásából, csatlakozik a Somos VSE, illetve újra lesz felnőtt futball Bercelen, Borsosberényben és Zagyvarónán. Az ipolyszögi foci is megmenekült, egy érdekes, utolsó pillanatokban meghúzott megoldás által. Már „csak” a csoportok beosztása lesz hátra, ami a jövő zenéje. Lássuk az elfogadott nevezéssel bíró együttesek listáját!

A Vármegyei III. osztály mezőnye a 2023/2024-es idényben: Bercel KSK, Cered VSE, Dejtár SE, Ecseg SE, Érsekvadkert SE II, Egyházasdengeleg FE, Feláldozhatók SE (Karancsság), Felsőpetény SE, Felsőtoldi Cserhát TSE, Kazár KSE, Keszegi SE, Kétbodony SE, Legéndi SE, Mátravölgye SC (Ipolyszög, ez egy nagyon érdekes történet, amiről a későbbiekben bővebben is hírt adunk), Nógrád SE (ami igazából Borsosberény SE, ennek is megvan a háttérsztorija…), Nógrádmegyer BSE, Nógrádsipek SE, Nőtincs SE, Patak FC, Rétság FC, Romhány KSE, Somos VSE, Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence), Zagyvarónai SE.