2024.04.18.

Vasárnap Tiszaújvárosba hivatalos az SBTC

Idegenben vár újabb erőpróba az NB III-as salgótarjániakra.

A DVSC II elleni döntetlent követően vasárnap szerepel újabb bajnokin az NB III Észak-Keleti-csoportjában versenyző SBTC. A kilencedik fordulóban a jelenleg tizenegy pontot birtokolva a tabella hatodik helyén álló Tiszaújváros otthonában teszik tiszteletüket a perpillanat a tizennegyedik pozíciót elfoglaló fekete-fehérek. A tizenöt órás kezdéssel esedékes találkozót Salgótarján Megyei Jogú Város önkormányzatának szponzorálásával élőben közvetítjük weboldalunkon. Szokásunkhoz hűen, ismét megszólaltattuk az érintett gárdák mestereit. A házigazdák mestere, Vitelki Zoltán mellett a salgótarjániakat felkészítő Sebestyén Szilárd is megosztotta velünk gondolatait. Lássuk a felvezetőket!

NB III Észak-Keleti-csoport, 9. forduló, 2023. október 1. (vasárnap), 15.00:

Termálfürdő FC Tiszaújváros-Salgótarjáni BTC

Tiszaújváros, Sportcentrum. Vezeti: Muhari Gergő (Flinta Zoltán, Ancsin Zoltán)

Vitelki Zoltán, a Termálfürdő FC Tiszaújváros vezetőedzője:Mivel maximalisták vagyunk, azt gondolom, több pont bennünk maradt az elmúlt fordulókban. Összességében voltak jó és gyengébb mérkőzéseink. Szerintem jó úton járunk, és nagyon bízom benne, hogy még jobban elkezdjük majd gyűjteni a pontokat. A konkrét cél nálam mindig az, hogy minél jobban szerepeljünk, minél több pontot szerezzünk. Próbáljunk minél stabilabban játszani és a lehető legtöbb meccset megnyerni. Helyezésben tehát nem gondolkodom, úgy vélem, a csapatnak a bajnokság első harmadában kell végeznie. Erre törekszünk! Nehéz találkozóra számítok vasárnap. Egy nagyon stabil és masszív csapatról van szó az SBTC személyében. Nagyon lényeges, hogy azokat a gyenge pontokat megtaláljuk, amiből mi tudunk építkezni, de a legfontosabb, hogy hazai környezetben mi a saját játékunkat tudjuk játszani. Vannak sérültjeink és betegünk is, de mindig az a legerősebb csapat, amely éppen pályára lép.

Sebestyén Szilárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője:Ismét egy nehéz mérkőzés következik, egy szervezett csapatként kitűnően funkcionáló ellenféllel szemben. Kiválóan használják a széleket, gyorsak, agresszívek. Mi sajnos megint csak foghíjasan tudtunk készülni a találkozóra. Az elmúlt fordulókban nem voltunk szerencsések, pedig sokat tettünk érte, de mégsem áll mellénk. Az elért döntetlenek értékesek, de a hárompontos rendszerben nem elegendők! Szoros a mezőny, két sikerrel vagy vereséggel több helyet lehet fel-, illetve hátralépni. Ahogy eddig is, küzdünk, hajtunk beletesszük a maximumot, szeretnénk eredményesen hazatérni! Bakos sérülés Horváth betegség miatt nem szerepelhet, plusz az U19-es csapatunkkal egy időben játszunk.