2024.05.26.

Újra Heves vármegyébe hivatalos az SBTC

Vasárnap Hatvanban vendégeskednek az NB III-as salgótarjániak.

A Gyöngyösnél elért gól nélküli döntetlen után vasárnap az NB III Észak-Keleti-csoportjának tizenkettedik fordulójában intene búcsút negatív szériájának az immáron nyolc mérkőzés óta nyerni nem tudó SBTC. Tizenhárom órás kezdéssel a jelenleg tizennégy pontot birtokolva a tizedik helyen álló Hatvannál lépnek pályára a fekete-fehérek. Salgótarján Megyei Jogú Város szponzorálásának köszönhetően, weboldalunkon élőben közvetítjük a találkozót. Szokásunkhoz hűen, ismét megszólaltattuk az érintett gárdák mestereit. Az ebben a szezonban otthonukban még veretlen hazaiakat irányító Spisljak Zoran mellett a Stécét dirigáló Sebestyén Szilárd is megosztotta velünk gondolatait. Lássuk a felvezetőket!

NB III Észak-Keleti-csoport, 12. forduló, 2023. október 22. (vasárnap), 13.00:

FC Hatvan-Salgótarjáni BTC

Hatvan, Népkert Sporttelep. Vezeti: Drabon Barnabás (ifj. Imrő János, Hegedűs Péter)

Spisljak Zoran, az FC Hatvan vezetőedzője: – Nagyon kiegyenlített ez a csoport. Csapatunk jó teljesítményt mutatott idáig. Tizenegy fordulóból nyolcat veretlenül vívtunk meg. A kielemezett mérkőzések közül, kétszer nagyon közel álltunk ahhoz, hogy többet hozzunk ki belőle, de nem sikerült. Egyrészről lehet mondani, hogy elégedett vagyok, másrészről pedig elégedetlen, mert többet kellett volna kihoznunk a már lezajló szakaszból. Nálunk mindig egy forma a cél, a stabil bennmaradás az elsődleges. Emellett az, hogy segítsünk minél több fiatal játékosnak, hogy minél magasabb szintet tudjon elérni, ha van rá esélye, hogy többre vigye karrierjében, akkor fussa be azt a pályafutást. A Salgótarján egy szervezett, lelkes csapat, amely nyáron jutott fel az NB III-ba. Próbálják mindenféleképpen megtartani ezt a szinten, amitől nem állnak messze. Eddigi mérkőzéseiken jól szerepeltek, de könnyen beleestek olyan szituációkba, ami után nem tudták visszahozni az adott meccset. Szerintem nagyon meg akarják mutatni, hogy helyük van ebben az osztályban. Mindkét csapatnak egy célja lesz, a győzelem. Mi próbáljuk nyolcról kilencre emelni szezonbeli veretlen találkozóink számát. Hogy egy győzelemre vagy ikszre lesz elég, majd vasárnap eldől. Tudjuk, hogy veszélyes a Stécé, és nagyon oda kell figyelni, mert ha nem, akkor a másik oldalra is el tud billeni ez az összecsapás. Két hiányzó biztos lesz öt sárga lapos eltiltás miatt. Sárossy Dániel és Karácsony Dávid nem lesz a keretben. A többiek bevethetők. A szombati edzés után derül ki, ezúttal kire számítunk kezdőként és kik fognak csereként a keretben lenni.

Sebestyén Szilárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője:A szokásosnak megfelelően telt a heti felkészülés. Értékeltük az előző találkozót, videózással megnéztük az elkövetett hibákat, rossz döntéseket. Idegenben minden mérkőzés nehéz, ezért pozitív, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a legutóbbi mecset. Negatívum, hogy ismét nem találtunk az ellenfél kapujába! Hatvanban megint nehéz mérkőzés következik! Szereplésük rapszodikus. Szeretnénk jól szerepelni, pontosan hazatérni! Bakos és Klajban nem bevethető.