2024.06.14.

Vereséggel köszönt el az őszi idénytől az SBTC

Egy piros lap pecsételte meg végleg a Sényőnél sima vereséget szenvedő NB III-as salgótarjániak sorsát.

Vasárnap a közvetlen riválisának számító, a hétvége előtt tőle egy-egy hellyel és ponttal lemaradó Sényő otthonában járt az SBTC a harmadik vonal Észak-Keleti-csoportjának tizenhetedik körében. Az összecsapást Salgótarján Megyei Jogú Város szponzorálásának köszönhetően élőben közvetítettük. Nagyobb elánnal kezdtek a házigazdák, helyzetek után az összecsapás harmadánál meg is szerezték a vezetést. Nyirati csak szabálytalanul tudta megállítani az ellenfél támadóját, így jöhetett a büntetőt, ami kihasználásra is került.

Nem sokkal később Csifó egalizált, de postafordultával ismét beköszönt a másik oldal. A szünet előtt még nehezebb szituációba keveredtek a vendégek, Klajban megkapta második sárga lapját, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyeiek pedig újra tizenegyeshez jutottak, amit be is vágtak. A fordulást követően sajnos nem sok esélyük volt a látogatóknak, ráadásul gyorsan tovább nőtt a különbség. A fekete-fehérek becsületére váljék, hogy létszámhátrányban is mindent beleadtak az irányító vetélytárssal szemben, de azért sajnos a hosszabbításban még egyszer kapituláltak, így végül öt egyes vereséget szenvedtek.

NB III Észak-Keleti-csoport, 17. forduló:

Sényő FC Selyem-Ber-Salgótarjáni BTC 5-1 (3-1)

Sényő, Sporttelep, 100 néző. Vezette: Vinter B. G. (Balla L., Elek B.)

Sényő FC Selyem-Ber: Szondi – Vámos G., Szokol, Ur (Szopkó, 71.), Farkas (Erdei, 71.) – Schmidt, Orosz, Klepács, Lizák – Kapacina K. (Sárosi, 82.), Vámos M.. Vezetőedző: Nagy Sándor.

Salgótarjáni BTC: Nyirati – Petrecsko (Csáki, 53.), Csuka, Sulyok, Palkovics (Boros, 33.) – Tarlósi P., Nagy X., Klajban, Horváth M. (Bogdán, 67.), Tarlósi M. – Csifó Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Sárga lap: Farkas, Vámos G., Ur, ill. Nyirati, Csuka

Piros lap: Klajban (43., Salgótarjáni BTC)

Gól: Kapacina K. (32., 44.), Lizák (38.), Vámos M. (58.), Sárosi (91.), ill. Csifó (37.)

Nagy Sándor: – Nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Egyrészt, hogy meg kellett küzdeni a talajjal, ami elég mély volt. Egy szervezett Salgótarjánnal találkoztunk. Voltak a meccsnek fordulópontjai. Volt, amikor mi voltunk zavarban, de a szerencse is picit mellénk állt. Ugye egy gólra egy góllal tudtunk azonnal válaszolni. A mérkőzés egészében az alakult, ahogy terveztük, és azt gondolom, ilyen arányban is megérdemelten nyertük meg ezt a találkozót.

Sebestyén Szilárd: – A mai mérkőzésre utaztunk háromszáz kilométert a semmiért. Óriási hibákat követtünk el. Az első bekapott gól után sikerült kiegyenlíteni, aztán fél perc múlva ismét vezetett az ellenfél. Azt gondolom, ilyen gyermeteg hibákat nem szabad elkövetni. Hozzá kell tennem, hogy mind fizikálisan, mentálisan és létszámban is elfogytunk az utolsó két fordulóra. Úgy vélem, ha megfelelően megvagyunk, akkor ebből többet ki tudtunk volna hozni. Igazából nem szoktam foglalkozni a játékvezetőkkel, de el kell mondanom, hogy kritikán aluli volt a játékvezetés. Minden kétes szituációnak a kilencven százalékát a hazai csapat kapta. Azt gondolom, hogy az NB III-ban a folyamatosan sújtó ítéletekkel nem tudjuk felvenni a versenyt. Nem erre kell fogni a vereséget, de sajnos ez is közrejátszott abban, hogy ma ilyen eredményt értünk el. Remélem, hogy minden játékosnak fenn lesz a feje, tavasszal pedig próbálunk majd javítani!

A bajnokság aktuális állása: