2024.05.22.

Ismét hazai bajnoki vár az SBTC-re

Vasárnap a Hatvant fogadják az NB III-as fekete-fehérek.

A Gyöngyös elleni remit követően vasárnap újra a Szojka Ferenc Stadionban lép pályára az NB III Észak-Keleti-csoportjában szereplő SBTC. A huszonhetedik körben a tabellán három hellyel és három ponttal lentebb lévő Hatvant fogadják a salgótarjániak tizenhét órás kezdéssel. Szokásunkhoz hűen, ismét megszólaltattuk az érintett társulatok mestereit. A házigazdákat irányító Sebestyén Szilárd mellett a a látogatókat felkészítő Spisljak Zoran is megosztotta velünk előzetes gondolatait. Lássuk a felvezetőket!

NB III Észak-Keleti-csoport, 27. forduló, 2024. május 5. (vasárnap), 17.00:

Salgótarjáni BTC-FC Hatvan

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion. Vezeti: Sveda Marcell (Deme Rajmund, Tóth Ádám)

Sebestyén Szilárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – Minden pontot meg kell becsülni, így az előző mérkőzésen szerzettet is! Természetesen van hiányérzetünk, mert a lelkes, agresszív játékunk görcsössé és pontatlanná vált. Most szintén fontos mérkőzés következik, közvetlen rivális ellen. Az utolsó meccseiket ugyan elvesztették, de mezőnyben kifejezetten tetszetősen futballoznak. Visszatérnek játékosaik a hosszabb eltiltásból. A hét elején érződött a csapaton az elkeseredettség, de most már maximálisan koncentrálunk a következő feladatra! Nekünk hozni kell azt az elszánt csupa szív játékot, ami jellemzi a csapatot! Kálmán visszatér az  eltiltásból, viszont Sulyok továbbra is sérült.

Spisljak Zoran, az FC Hatvan vezetőedzője:Az elmúlt időszakban nagyon sokat bajlódtunk betegségekkel, és olyan sérülésekkel, amik igazából nem is a pályán és meccsen történtek, hanem a magánéletben. Ez nagyban befolyásolta azt, hogy igen ritkán tudtunk a legjobb összeállításban játszani. Emellett azért tudtunk aratni két nagy győzelmet, a Putnok és a Cigánd ellen. Azokon a meccseken, ahol viszont legalább pontot kellett volna szerezni, többet bajlódtunk. Persze még versenyben vagyunk. Jó pár ellenfél van hasonló szituációban. Tudjuk, hogy három csapat biztosan kiesik. A csoportok legrosszabb negyedikje pedig valószínűleg búcsúzik. Ez egy nehéz és komplex helyzet, de mindenféleképpen megpróbálunk mindent megtenni azért, hogy bennmaradjunk. Az SBTC jó passzban van. Az utóbbi időben sikerült elérniük pár jó eredményt. Három ponttal vannak előttünk, ami nyilván előnyt ad nekik, ahogy a hazai környezet is. Tisztában vagyunk vele, hogy milyen stílusban futballoznak. Nekünk azonban mindent meg kell tenni azért, hogy legalább egy ponttal kijöjjünk ebből a mérkőzésből. Van pár ember, aki nem bevethető. Karácsony Dávid sárga lapos. Tóth Olivér és Sárossy Dániel sem lesz. Kitl Krisztián, illetve Czibolya Gábor kérdőjeles.