2024.05.29.

Nem bírt el a Gyöngyössel az SBTC

Két pontot elhullajtottak az NB III-as salgótarjániak a mezőnytől már korábban elbúcsúzó vendégekkel szemben.

Múlt vasárnap az NB III Észak-Keleti-csoportjától már matematikailag is búcsúzó Gyöngyöst fogadta az SBTC a bajnokság huszonhatodik körében. Bár támadólag léptek fel a házigazdák, az első félidőben jobbára meddő fölényig jutottak a becsülettel védekező látogatók ellenében. Aztán a második felvonás elején egy öngól által meglett a salgótarjániak vezetése, de hamarosan jött az egyenlítés. Volt még hátra jócskán, hazai lehetőségek is adódtak, de már nem sikerült bevinni a mindent eldöntő találatot. Meglepetésre, egy egyes döntetlennel zárult a csörte. Kár érte!

NB III Észak-Keleti csoport, 26. forduló:

Salgótarjáni BTC-Gyöngyösi AK 1-1 (0-0)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 480 néző. Vezette: Büki G. (Bhőm Á., Bense M.)

Salgótarjáni BTC: Szalay – Petrecsko, Molnár, Csuka, Klajban – Tarlósi P. (Tarlósi P., 89.), Nagy X., Horváth M. (Csáki, 81.), Filkor B., Benkő – Csifó (Boros, 67.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Gyöngyösi AK: Tóth B. – Muhari (Nádudvari, 46.), Forgó, Uram, Csörgő (Simon, 89.) – Nagy-György – Béla S., Sándor B. (Tóth L., 79.), Gonda, Szentannai (Czinkóczi, 72.) – Babarcsik. Vezetőedző: Majzik Zoltán.

Sárga lap: Klajban, Filkor B., Tarlósi P., Szalay, ill. Nádudvari, Tóth B., Gonda, Tóth L., Timon

Gól: Forgó (57., öngól), ill. Gonda (61.)

Sebestyén Szilárd: A mai mérkőzésen nem azt játszotta a csapat, amit valójában tud. A lelkesedéssel, a szívvel igazából nem volt baj. A játék akadozott. Sajnos ez ma csak egy pontot jelentett. Azt gondolom, ha ma megvan a három pont, akkor egyértelmű, hogy bennmaradtunk volna az NB III-ban. Most még küzdeni kell a cél elérésének érdekében.

Majzik Zoltán: Azt gondolom, egy nagyon brusztos mérkőzésen vagyunk túl. Igazság az, hogy nem akartunk mi ennyit védekezni. Nem jellemző ránk, de azért egészen ránk tudta erőltetni az akaratát az ellenfél, és eléggé sokszor beszorultunk a kapunk elé, de hatalmas lelkesedéssel játszottak fiataljaink. Úgy vélem, megérdemeltem szereztünk egy újabb pontot, a kevés közé gyűjtöttünk még egyet. Mindkét csapat nagyon akarta a győzelmet. Nagyon elégedett vagyok a fiúkkal, mert mindent megtettek, kitették szívüket-lelküket a pályára! Rettenetesen elfáradtunk, de ennek így is kell lennie egy NB III-as mérkőzés után.

A bajnokság aktuális állása: