2024.05.22.

Ezúttal esélyesként készülhet az SBTC

Vasárnap a sereghajtó és már kieső Gyöngyöst látják vendégül az NB III-as salgótarjániak.

Négy veretlenül megvívott bajnokit követően vasárnap hazai környezetben fogja megvívni az NB III Észak-Keleti-csoportjának huszonhatodik körében esedékes összecsapását az SBTC- Tizenhét órás kezdéssel a sereghajtó és a mezőnytől már matematikailag is búcsúzó Gyöngyöst fogadják a fekete-fehérek a Szojka Ferenc Stadionban. Szokásunkhoz hűen, ismét megszólaltattuk az érintett társulatok mestereit. A salgótarjániakat felkészítő Sebestyén Szilárd mellett a vendégeket irányító Majzik Zoltán is megosztotta velünk előzetes gondolatait. Lássuk a felvezetőket!

NB III Észak-Keleti-csoport, 26. forduló, 2024. április 28. (vasárnap), 17.00:

Salgótarjáni BTC-Gyöngyösi AK

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion. Vezeti: Büki Gábor (Bőhm Ármin, Bense Milán)

Sebestyén Szilárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – Tovább folytatódott a sorozat, ezáltal a hangulat is jól alakult! Az előző mérkőzésen emberhátrányban játszottunk harminc percet, de nem estünk össze. A kapott gól után felálltunk és ki is egyenlítettünk. A következő fordulók nagyon fontosak számunkra! Ebből az első állomás a Gyöngyös lesz. Hasonlóan kezdték az építkezést, mint mi, a saját fiataljaikra fókuszálva. Nagyon masszív csapat, senki nem mehet ellenük biztosra. Hazai pályán dominálni szeretnénk és tovább nyújtani a jó sorozatunkat! Vannak kisebb sérültjeink, betegeink, de ők minden bizonnyal rendben lesznek. Kálmán piros kap miatt kihagyja a mérkőzést, valamint Sulyok sem lép pályára.

Majzik Zoltán, a Gyöngyösi SK vezetőedzője:Egyáltalán nem volt csalódás ez a szezon! Amikor megkérdezték, hogy elvállaljuk-e, tudtuk, mire vállalkozunk. Úgy voltunk vele, nézzük meg. Azon voltunk, hogy a mi fiataljaink játsszanak. Azt gondolom, hiába van csak hét pontunk, több olyan jó meccsünk volt, ahol nagyon kivívtuk a kollégák vagy a szurkolók dicséretét. Nincs csalódás bennünk. Annyiban igen, hogy voltak olyan találkozók, ahol, ha több szerencsénk lett volna, most több ponttal állunk, de egyébként ez így reális. Sokan kérdezik, hogy honnan vesszük az erőt… Azért azt látni, agyon nem szoktak verni minket. Elég masszívak vagyunk. Itthon is támadólag lépünk fel. Nem húzódunk vissza a kapunk elé. Nem azért utazunk el vagy fogadjuk az ellenfeleinket, hogy bekkeljünk húsz méteren. Azzal motiváltjuk a játékosokat, hogy fiatalok, övék a jövő, illetve az NB III-ban szerepelhetnek, minden forduló egy újabb tapasztalatot jelent a lábakban. Ez nagyon fontos a fejlődésük szempontjából. Jó hangulatban telnek az edzések. Ezt a mérkőzést is olyan gondolatokkal várom, mint mindegyik meccset. Ugye most már lehet látni, hogy kiesett a csapatunk. Nem olyan nagy meglepetés ez nekünk. Fiatal játékosaink vannak, emellett pedig tovább lett szűkítve a keretünk. A Salgótarján egy nagyon jó formában lévő csapat. Egy agresszív gárda, amely összeérett. Mi próbáljuk majd a saját játékunkat játszani. Előre tekintve. Már most lehetőséget adva azoknak a fiataloknak, akik jövőre a vármegyei első osztályban fognak pallérozódni. Egy jó találkozóra számítok, ahol méltó ellenfelei lehetünk a hazaiaknak. Szabó Tamásnak elszakadt a vádlija, ő nem bevethető a szűkös állományból. Az U19-ből fognak feljönni srácok, ők lesznek a keret tagjai.