Bravúros három pontot szerzett az SBTC

Gabi

A bajnokság korábbi részében remekelő Tiszafüredet gyűrték le a tartalékos salgótarjániak.

Vasárnap az NB III Keleti-csoportjának tizenhetedik körében volt érdekelt az SBTC, a Tiszafüredet fogadta megyeszékhelyünk alakulata. Bár hat mérkőzés óta nyeretlen voltak a házigazdák, ráadásul az eltiltott edzőjüket, Rubint Richárdot is nélkülözniük kellett, a nógrádi rangadón elért bravúros döntetlent követően sejthető volt, hogy nem adják majd olcsón a bőrüket az egyébként az idény korábbi részében újoncként remekelő vendégeknek.

A fekete-fehérek kezdtek energikusabban, majd egy kezezés miatt megítélt büntetőből előnybe is kerültek, Tarlósi Milán higgadtan gurított a bal alsóba. Ezt követően fokozatosan eszméltek a látogatók, majd az első félidő hajrájában egalizáltak, Gajda 18-ról lőtte ki a jobb alsót a 39. percben.

A szünetig már nem módosult az állás, aztán a második etapban ismét nagyobb elánnal veselkedtek neki a hazaik. Érett már a gól, amikor a játékrész derekán meg is érkezett: Fülöp löketét még védte a portás, a kipattanót bepasszírozó Bakos lövésénél viszont már tehetetlen volt. Sok idő volt még hátra, ettől függetlenül érezhető volt, ezt a meccset már nem engedik ki a kezeik közül a salgótarjániak.

Így is történt, tartalékos összeállítás ide vagy oda, szép győzelmet aratott a Stécé. Joggal dicsérhetőek a nógrádi társulat játékosai, szívüket-lelküket kitették a pályára, a lefújáskor pedig kettő-egyes sikerükkel le is arathatták igyekezetük gyümölcsét.

NB III Keleti-csoport, 17. forduló:

Salgótarjáni BTC-Tiszafüredi VSE 2-1 (1-1)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 300 néző. Vezette: Muhari G. (Volentics E., Tóth Á.)

Salgótarjáni BTC: Puporka – Bakos, Nemes, Simó A., Szeles – Szabó T., Boros – Fülöp, Hegedűs, Tarlósi M. – Gazdag (Simó L., 92.). Vezetőedző: Rubint Richárd.

Tiszafüredi VSE: Ladányi – Háda, Mészáros., Kalóz, Vincze (Lakatos, 84.) – Gajda, Szanku (Csikós L., 77.), Csiki, Barna (Haász, 62.) – Kalmár, Szabó T. Megbízott edző: Tóth Tibor.

Sárga lap: Tarlósi M., Szabó T., Bakos, Nemes, ill. Barna, Vincze, Gajda, Csiki, Csikós

Gól: Tarlósi M. (8.), Bakos (65.), ill. Gajda (39.)

Rubint Richárd: – Gratulálok a csapatnak! Szerintem megérdemelten nyertünk, mert az első perctől kezdve mentünk a győzelem után. Az első perctől jobbak voltunk, jobban akartuk a győzelmet. Fölvettük a kesztyűt a sárban, és ami plusz volt, hogy jobban fociztunk. Jobb játékosok voltak nálunk. Sajnálom, hogy nem tudtuk eldönteni előbb a mérkőzést, mert voltak helyzetek, amiket ki kell használni ilyen meccsen. Nagyon nehéz talajon nyertünk, ez férfimunka volt. Tényleg alig vagyunk, a kispadon csak ifisták voltak, és mégis sikerült győzni. Boldog vagyok azért is, mert olyan játékosok, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, jól játszottak. Bebizonyították, hogy a csapathoz tartoznak és tuják segíteni a gárdát. Azt is el kell mondanom, hétről-hétre “csoda”, amilyen hibákat elkövetnek ellenünk a játékvezetők. Érdekes, de most hála istennek, nyertünk. Sajnos Szabó Tibi kiesett öt sárga miatt, de ketten legalább visszajönnek, így egy emberrel pluszban vagyunk. Készülünk a következő mérkőzésre, ami szintén nem lesz egyszerű.

Tóth Tibor: – Nagyon nehéz mérkőzés volt számunkra. Mély volt a talaj, ilyenre is számoltunk. Az ellenfél nagyon agresszívan támadta a labdát, igazából mi nem bírtunk ehhez alkalmazkodni ezekhez a körülményekhez. Nem mondom azt, hogy nem akartunk nyerni, de az ellenfél valami oknál fogva jobban akarta ezt a győzelmet. Az első félidőben rögtön megfogott minket a tizenegyesgól. Próbáltunk felpörögni, járattuk a labdát, átvettük az irányítást. Az első félidő vége felé már belejöttünk a játékba, volt húsz-huszonöt percünk, amikor bizony rúghattunk volna gólt, gólokat. Viszont a második félidőre az ellenfél jobban jött ki. Rúgtak egy gólt, és utána nem tudtunk újra felpörögni. Gratulálok a hazai csapatnak.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Nagy csatát húzott be a Mátraterenye

Hiába kapaszkodott rendületlenül a Héhalom, végül a hazaiak örülhettek. Vasárnap a Héhalmot fogadta a Mátraterenye a megye egyes bajnokság tizenkettedik körében. Változatos csörtére volt kilátás, favorit nélkül indulhatott útjára a labda. Bekezdtek a hazaiak, Znamecz révén már a hetedik percben lépésfórhoz jutottak. Ezt követően az első félidőben már nem láthattunk […]
error: Content is protected !!