2024.06.23.

Bravúros remivel indította a szezont az SBTC

A DEAC otthonában csípett el egy pontot Sebestyén Szilárd csapata.

Vasárnap az előző NB III-as idényt bronzéremmel záró DEAC otthonában kezdte meg a harmadik vonal Észak-Keleti-csoportjának 2023/2024-es kiírását a mezőnyhöz friss feljutóként csatlakozó SBTC. A hazaiak számítottak egyértelmű esélyesnek, amit a meccs elején nyomatékosítottak is. Hiába azonban a cívisvárosiak fölénye, nem tudtak előnyhöz jutni, az első félidő derekától pedig fokozatosan felbátorodtak a látogatók. Kiegyenlített mederben fejeződött be a játékrész.

Tíz perc telt el a második felvonásból, amikor betaláltak a házigazdák. Egy közeli lövést még bravúrral védett Nyirati, Trencsényi közeli ismétlésénél viszont tehetetlennek bizonyult. Szerencsére nem szegte a vendégek kedvét a bekapott gól és megpróbálkozta a válasszal. Ez össze is jött. A nem sokkal korábban csereként beszálló Boros jobb oldali beadását a középen érkező Tarlósi Patrik bólintotta be közelről. Hamarosan akár fordíthattak is volna a fekete-fehérek, de bravúrral mentett a hálóőr. A hajrában a debrecenieknek is volt még lehetőségük, de már nem változott az egy egyes állás. Kalapemelést érdemlő döntetlennel indította az idényt Sebestyén Szilárd legénysége.

NB III Észak-Keleti-csoport, 1. forduló:

Debreceni EAC-Salgótarjáni BTC 1-1 (1-0)

Debrecen, Debreceni Egyetemi Atlétikai Club Sporttelep, 300 néző. Vezette: Takács Á. (Szilágyi Zs., dr. Gavalla-Kulcsár J.)

Debreceni EAC: Ratku – Bényei, Ujvárosi, Orosz, Korhut ­- Al-Sheraji (Batta, 71.), Szabó L. (Wente, 58.), Sándor T., Kónya (Soltész, 81.), Trencsényi (Jankelics, 58.) – Tochukwu. Vezetőedző: Urbin Péter.

Salgótarjáni BTC: Nyirati – Bakos, Sulyok, Kálmán R., Csuka, Molnár M. – Tarlósi P. (Bogdán, 91.), Horváth M. (Petrecsko, 84.), Nagy X., Bajor (Boros, 58.) – Csifó (Tarlósi M., 58.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Sárga lap: Kónya, ill. Csuka, Tarlósi P., Kálmán R., Horváth M.

Gól: Trencsényi (55.), ill. Tarlósi P. (64.)

Urbin Péter: – Elmaradt a teljesítményünk attól, amit vártunk, illetve amit az elmúlt hetek miatt reméltünk. Igazából húsz percig hoztuk azt a játékot, amit szerettünk volna végig játszani. Így is megszereztük a vezetést, de sajnos egyet belehibáztunk hátul, így sajnos egy egy lett az eredmény, ami miatt csalódott vagyok, és a játék kapcsán is. Túl sok időnk viszont nincs keseregni, mert szerdán újra meccsünk van. 

Sebestyén Szilárd: Kiküzdöttük az eredményt. Mezőnyfölényben játszott a hazai csapat. Ezt és a játéktudásukat akarattal és elszántsággal tudtuk ellensúlyozni. Szereztünk egy szép gólt. Azt gondolom, kis túlzással rászolgáltunk a döntetlenre. Jó kezdésnek számít egy bajnokesélyes csapattól egy pontot elhozni. Gratulálok a fiúknak!