2024.04.22.

Győzelemmel hangolt a tavaszi rajtra az SBTC

Nem adta könnyen magát a Füzesabony az NB III-as salgótarjániak utolsó téli gyakorló mérkőzésén.

Szombaton utolsó téli felkészülési találkozóján vett részt a hamarosan ismét az NB III Észak-Keleti-csoportjában pontokért küzdő SBTC. A Heves vármegyei élvonalban jelenleg második, mindenképpen a harmadosztályba vágyó Füzesabonyt fogadták a fekete-fehérek a Tóstrandi Sporttelepen.  Az első félidő derekán egy remek szabadrúgással előnyt tudtak szerezni a vendégek, hamarosan azonban Kálmán egalizált, így egállal fordultak a felek.

A térfélcserét követően Csifó révén már a hazaiak vezettek, de a méltó riválisnak bizonyuló látogatók egyenlítettek. Nem volt nagy különbség a csapatok között, a hajrához közeledve viszont még egyszer eredményesek tudtak leni a salgótarjániak. Tarlósi Patrik alakította az övéi három kettes sikerét jelentő végkifejletet.

Felkészülési mérkőzés:

Salgótarjáni BTC-Füzesabonyi SC-Erőss út 3-2 (1-1)

Salgótarján, Tóstrandi Sporttelep, 50 néző. Vezette: Gecse Z. (Elischer M., Varga P. B.)

Salgótarjáni BTC: Szalay – Klajban, Csuka, Kálmán R., Palkovics – Tarlósi P., Csáki, Horváth M., Nagy X., Benkő – Tarlósi M. Cserék: Kanyó, Csifó, Jacsó, Boros, Tóth A. Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Füzesabonyi SC-Erőss út: Éles – Bocsi, Tarnóczy, Oláh N., Vajda – Szanku, Szabó R., Nagy G., Berki – Jambrich, Ambrus. Cserék: Kiss Á., Lovász, Antal, Kaló. Vezetőedző: Bódis Barna.

Gól: Kálmán R., Csifó, Talósi P., ill Nagy, Kaló.

Sebestyén Szilárd:Utolsó felkészülési mérkőzésünk volt a bajnoki rajt előtt. Az előzőekhez képest voltak jó periódusok, amiket játszottunk a meccs közben. Sajnos megint voltak óriási egyéni hibáink. Olyan buta szabálytalanságok, amiket kihasznált az ellenfél. Úgy gondolom, ezek a bajnoki találkozókon nem férnek majd bele. Remélem, hogy azért még tudunk javulni a tavaszi rajtra. 

Bódis Barna: Egy jó iramú edzőmérkőzést játszottunk. Végre már élőfüves pályán. Ami egyébként az elején látszódott is, érződött a játékosokon, hogy a műfüves pálya után nehéz az átállás, de megtettek mindent és megpróbáltunk minél gyorsabban alkalmazkodni. Úgy gondolom, az akarattal és a hozzáállással nem volt gond, de azt is hozzá kell tenni, hogy ezek azért a minimum feltételek, amiknek teljesülniük kell. Játékban, labdabirtoklásban tudtunk előrébb lépni. Hétről hétre ezt gyakoroljuk. Kialakítottunk sok helyzetet. Ennek a meccsnek egy tanulsága van a számunkra. Hiába a labdabirtoklásunk, hiába próbálunk meg szép támadásokat vezetni, minél több helyzetet kell értékesíteni, és akkor biztos, hogy nem marad el a sikerélmény az ilyen mérkőzéseken. A Salgótarjánnak a szezonkezdéshez nagyon sok sikert kívánok!