2024.04.22.

Egy góllal gyűrte le a Karancslapujtőt az SBTC

A második félidőben egy büntetővel tudtak nyerni a szerdai edzőmérkőzésen az NB III-as házigazdák.

Szerdán edzőmérkőzésen fogadta az NB III Észak-Keleti-csoportjában szereplő SBTC a vármegyei élvonal küzdelmeit hibátlan mérleggel vezető Silver Tüzép-Karancslapujtőt. Az első félidőben nem találtak egymáson fogást a gárdák, jobbára kiegyenlített volt a küzdelem, állták a sarat a vendégek. A második felvonásban ugyan többet támadtak a salgótarjániak, kontrából a másik oldal is teremtett veszélyt. A hajrához érve büntetőhöz jutottak a hazaiak. Kezet ért a labda a tizenhatoson belül, majd tizenkét másodperc elteltével jött az ítélet. Filkor Benjámin nem hibázott, és mivel a hátralévő időben már nem érkezett válasz, egy nullra nyertek a fekete-fehérek.

Felkészülési mérkőzés:

Salgótarjáni BTC-Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE 1-0 (0-0)

Salgótarján, SBTC Utánpótlás Központ, 100 néző. Vezette: Kiss D. (Elischer M., Gecse Z.)

Salgótarjáni BTC: Nyirati – Klajban, Sulyok, Csuka, Molnár M. – Benkő, Nagy X., Csáki, Tóth A., Tarlósi P. – Tarlósi M. Cserék: Filkor M., Rozgonyi, Csifó, Jacsó, Filkor B. Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE: Vida – Romhányi, Sándor A., Jeney, Tóth O. – Rátóti, Szeles, Bonivárt, Kecskés – Katona, Pál G. Cserek: Horváth T., Híves. Vezetőedző: Szabó Gábor.

Gól: Filkor B. (80.)

Sebestyén Szilárd: – Végig küzdelmes volt a kilencven perc. Igazából a mi csapatunkról azt kell mondani, hogy játékról nem tudtunk beszélni. Nagyon pontatlanul futballoztunk, rengeteg hibával játszottunk. Foghatjuk természetesen arra, hogy kemény edzések vannak a srácok lábaiban, de ennyi hiba nem fér bele egyetlen egy mérkőzésbe sem, így a maiba sem. Az, hogy nyertünk egy nullra, igazából nem mérvadó, senkit nem érdekel. A mutatott játékkal sajnos nem vagyunk elégedettek, sőt csalódottak vagyunk!

Szabó Gábor: – Nagyon pozitív volt ez a kilencven perc a mi részünkről. Azt gondolom, hogy nagyon jó mentalitásban játszottunk, nagyon jó felfogásban. A labdakihozatalaink is működtek, sokat voltunk labdabirtoklásban, különösen az első félidőben. Nagyon örülök ennek a mérkőzésnek! Nekünk ez azért volt jó, mert egy jó és sokat futó csapat ellen is meg tudtuk nézni azt, hogy milyen stádiumban és állapotban vagyunk most jelen pillanatban. Ez mindenképpen pozitív volt. Sőt még a második félidőben volt két olyan ziccerlehetőségünk, kapufánk, amiből még esetleg gólt is szerezhettünk volna. Nekünk viszont nem is ez volt a lényeg, hanem az, hogy egy jó csapat ellen ez egy erőfelmérő volt, hol állunk, és fizikálisan hol tartunk. Ez volt a legfontosabb, és ez bőven elérte a célját, úgyhogy le a kalappal! Az SBTC-nek nagyon sok sikert kívánok a bajnokságra, és nagyon kívánom nekik, hogy maradjanak benn!