2024.06.23.

Egy győzelem biztos bennmaradást jelentene az SBTC-nek

Vasárnap a bronzéremért hajtó Kisvárda II-nél zárja le az NB III-as szezont a salgótarjáni csapat.

Vasárnap a Kisvárda II otthonában esedékes bajnokin int búcsút a 2023/2024-es évadnak az NB III Észak-Keleti-csoportjában szereplő SBTC. A bennmaradásért lépnek pályára a fekete-fehérek a harmincadik körben. Weboldalunk Salgótarján Megyei Jogú Város szponzorálásának köszönhetően élőben közvetíti a tizenhét órás kezdéssel esedékes bajnokit. Szokásunkhoz hűen, ismét megszólaltattuk az érintett társulatok mestereit. A jelenleg is birtokolt bronzérmes pozíciójukat megtartani szándékozó házigazdákat felkészítő Gerliczki Máté mellett a vendégek mestere, Sebestyén Szilárd is megosztotta előzetes gondolatait. Lássuk a felvezetőket!

NB III Észak-Keleti-csoport, 30. forduló, 2024. május 26. (vasárnap), 17.00:

Kisvárda Master Good II-Salgótarjáni BTC

Kisvárda, Várkerti Stadion. Vezeti: Tóth Tamás (Vilmányi Simon, Tóth Ádám)

Gerliczki Máté, a Kisvárda Mester Good II vezetőedzője:Nem csak a tavaszi szezont, hanem a teljes évet szenzációsként lehet értékelni csapatom szemszögéből. Ugye nekünk az a fő cél, hogy majd idővel minél több srác szerepeljen az első számú csapatban. Egy év alatt pedig négy fiú is be tudott mutatkozni az NB I-ben, ami egy eléggé extrémen magas szám. A másik dolog, a saját szereplésünk, amiről szintén csak nagyon magas fokon lehet nyilatkozni. Folyamatosan ott voltunk az első háromban az egész bajnokság során. Ez egy kimagasló teljesítmény, ahhoz képest, hogy nagyon más nem lehetet a célunk, csak az, hogy bennmaradjunk az NB III-ban, és akkor a következő idényben is a harmadosztályban tudnak majd szerepelni ezek a srácok. Mindent tudunk az ellenfélről, mint minden héten. Tisztában vagyok vele, hogy a bennmaradásért küzdenek a vendégek, mi pedig a harmadik helyezés megtartásáért. Úgyhogy mi mindent meg fogunk tenni azért, hogy majd egy bronzérmet tudjanak a nyakunkba akasztani. Mindenkire számíthatok, aki eddig játszott az utolsó fordulókban. Nincs hiányzónk. 

Sebestyén Szilárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – Szépen búcsúztunk a hazai pályától, magabiztosan nyertünk. Szeretnénk szépen búcsúzni a bajnokságtól is! Dobogós csapattal találkozunk, akik ugyan az elmúlt hetekben nem játszottak eredményesen, kifejezetten masszív, tudatos játékot nyújtanak. Ott akarnak maradni a jelenlegi pozícióban! Számunkra a biztos bennmaradást a győzelem jelentheti. Más csapatokra nem számíthatunk, már egy-két eredmény borítékolható, csak a végeredmény kérdéses! Ezért mindent meg fogunk tenni, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból. Becsülettel felkészültünk a mérkőzésre, minden játékos ki fogja hozni magából a maximumot! A szívvel eddig sem volt probléma, most a fejeknek is tisztának kell lenni! Mindkét csapatnak más-más célja van, aki jobban akarja, elszántabb, fegyelmezettebb, az lesz a győztes. Molnár öt sárga, Sulyok és Jacsó sérülés miatt nem tart a csapattal.