2024.05.27.

Ismét ikszelt az SBTC

Soros erőpróbáján Hatvanban értek el döntetlent az NB III-as salgótarjániak.

Vasárnap ismét Heves vármegyében volt jelenése az SBTC-nek, a harmadik vonal Észak-Keleti-csoportjának tizenkettedik fordulójában Hatvanban jártak a fekete-fehérek. Az összecsapást Salgótarján Megyei Jogú Város szponzorálásának köszönhetően élőben közvetítettük. Jobban kezdtek a házigazdák, lendületük pedig az első félidő derekán góllá érett. Egy szöglet után kipattanó labdát Takács vágott be a jobb alsóba a tizenhatoson kívülről. Lassacskán összekapták magukat a vendégek, de ettől függetlenül a szünetig még inkább a másik oldal akarata érvényesült, de több találatot már nem láthattunk a szünetig.

A második felvonásban már egyértelműen jobbik arcukat vették elő a salgótarjániak, majd a játékrész felénél jött az egyenlítés, egy kifejelt lasztit Tarlósi helyezett a kapu bal részébe, mintegy tizenöt méterről. A hátralévő időben többet tettek a sikerért a látogatók, de már nem tudtak eredményesek lenni, így végül igazságos, egy egyes döntetlennel fejeződött be a küzdelem.

NB III Észak-Keleti-csoport, 12. forduló:

FC Hatvan-Salgótarjáni BTC 1-1 (1-0)

Hatvan, Népkert Sporttelep, 150 néző. Vezette: Drabon B. (ifj. Imrő J., Hegedűs P.)

FC Hatvan: Menczeles – Tarjáni, Szabó Sz., Takács, Dinka (Szokolay, 84.) – Vince (Fekete, 70.), Kitl – Benkó, Fellner (Kanálos, 70.), Czibolya – Burzi (Laczik, 76.). Vezetőedző: Spisljak Zoran.

Salgótarjáni BTC: Nyirati – Molnár M., Csuka, Kálmán R., Palkovics – Tarlósi P., Horváth M. (Csáki, 78.), Petrecsko, Nagy X., Bogdán (Boros, 61.) – Tarlósi M. (Csifó, 94.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Sárga lap: Tarjáni, Dinka ill. Molnár M., Csuka, Kálmán R., Tarlósi P.

Gól: Takács (19.), ill. Tarlósi M. (66.)

 

Spisljak Zoran: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést. Az első félidőben mi domináltunk, mi irányítottuk a meccset. Sok helyzetet is ki tudtunk alakítani, amikből sajnos csak egyet tudtunk gólra váltani. A második félidőt is jól indítottok, jól játszottunk, ott is volt egy-egy szakasz, ahol három-négy nagy helyzetet ki tudtunk alakítani, de nem sikerült gólra váltani. Ahogy az idő telt, a Salgótarján játéka és önbizalma lassan-lassan növekedett. Elkezdtek hinni, hogy igen, van keresnivalójuk és pontot is elcsíphetnek, ami sikerült is. Nem volt nekik sok helyzetük, de ami volt, azt jól kihasználták, és azzal le is zárták a meccset. Közelebb álltunk a többhöz, de amíg nem találjuk meg az utakat a gólig, erre kell számítanunk, mert sok mérkőzést ikszre hoztunk. Hat döntetlenünk volt, illetve három-három győzelem és vereség idáig. A veretlen találkozók száma rendben van, de sok olyan forduló volt, ahol túl könnyen csúsztak ki a pontok a kezünkből. 

Sebestyén Szilárd: – Az első húsz percben visszafogottabban kezdtünk, sok hibával játszottunk, nem találtuk a ritmust. Aztán az első félidő közepétől azt gondolom, hogy egyenrangú partnerei voltunk a hazai csapatnak. A második félidőben szerintem egyértelmű mezőnyfölényben futballoztunk, helyzeteket is többet dolgoztunk ki. Egyelőre azok közül ma csak egyet értékesítettünk, remélem, hogy a következő mérkőzéseken ezeket jobban ki tudjuk használni és újra győzelemnek örülhetünk majd.

A bajnokság aktuális állása: