2024.04.22.

Visszavágott a Fülek az SBTC-nek

A két csapat második felkészülési meccsét a szlovák harmadik ligás csapat húzta be.

Szombaton hatodik téli edzőmeccsén volt érdekelt az NB III Észak-Keleti-csoportjában szereplő SBTC. Rövid időn belül második alkalommal nézett farkasszemet a szlovák harmadik ligás Fülekkel a fekete-fehér alakulat. Az első félidőben nem találtak egymáson fogást a felek, mindkét oldalon akadt kisebb-nagyobb helyzet, de gól nem esett. A szünet után kétszer is eredményesek tudtak lenni a látogatók. Nem adták fel a hazaiak, szépítettek is, de az egyenlítés már nem sikerült. Kettő egyre nyertek a korábbi vereségükért visszavágó vendégek.

Felkészülési mérkőzés:

Salgótarjáni BTC-Füleki TC 1-2 (0-0)

Salgótarján, SBTC Utánpótlás Központ, 100 néző. Vezette: Gecse Z. (Kiss D., Homoki G.)

Salgótarjáni BTC: Nyirati – Klajban, Sulyok, Csuka, Molnár M. – Benkő, Nagy X., Jacsó, Tarlósi P. – Csáki, Csifó. Cserék: Szalay, Filkor M., Filkor B., Tóth A., Horváth M., Tarlósi M. Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Füleki TC: Paris – Kojnok, Ronczek, Nemergut, Rubint – Illés, Metuk, Püspöky – Urbancok, Kvernadze, Cicev. Cserék: Zsilik, Nico, Fajd, Telek, Ibos. Vezetőedző: Vízteleki János.

Gól: Benkő, ill. Kvernadze, Metuk

Sebestyén Szilárd: – Jó iramú mérkőzést játszottunk, egy hasonló osztályú csapat ellen. Azt gondolom, hogy az ellenfél taktikusan játszott, jól felépítette a játékot. Mi sokszor nehezen tudtunk rá reagálni. Ismét sok egyéni hibát követtünk el, amiből kétszer be is talált az ellenfél. Igazából sok helyzetet nem tudtunk kialakítani, viszont, amik voltak, azok százszázalékosak voltak, és azokkal élni kellett volna. Reméljük, hogy két hét múlva a rajtra ettől sokkal jobbak leszünk.

Vízteleki János: – Az első félidőben elég jó iramú volt a mérkőzés. Mindkét csapat szervezett volt. Talán mondhatom azt, hogy mi irányítottuk a meccset. Voltak a második félidőnek olyan periódusai, amikor már ez megszűnt. Az elején volt egy kis kavarodás nálunk, meg a végén, amikor kicsit a cserékkel összekevertem a csapatot, de úgy gondolom, végig kontroll alatt tartottuk a találkozót. Kaptunk egy gólt a végén könnyelműségből, de egyébként szerintem fegyelmezetten futballoztunk. Sok sikert kívánok a Salgótarjánnak a jövőben! Köszönjük, hogy vendégül láttak bennünket, most már másodjára, nekünk ez nagy segítség volt!