2024.07.19.

Döntetlent ért el idegenben az SBTC

Ponttal térhetett haza a DVTK II-től az NB III-as salgótarjáni csapat.

Vasárnap a Diósgyőr második számú együttesénél volt jelenése az SBTC-nek a harmadik vonal Észak-Keleti-csoportjának tizenkilencedik körében. Támadólag léptek fel a házigazdák, míg a fekete-fehérek masszív védekezésre és kontrákra rendezkedtek be. Helyzetig ritkán jutottak el a labdát többet birtokló hazaiak, magabiztosan álltak a lábukon a salgótarjániak. A szünet után sem változott a játék képe. Telt-múlt az idő, de sehogy sem tudták kihasználni meddő fölényüket a DVTK-s fiatalok, Szalay lehúzta a rolót, így gól nélküli döntetlennel zárult a találkozó.

NB III Észak-Keleti-csoport, 19. forduló:

DVTK II F4R-Salgótarjáni BTC 0-0

Miskolc, DVTK Edzőközpont, 100 néző. Vezette: Sándor Cs. (Sztányi T., Vilmányi S.)

DVTK II F4R: Bánhegyi – Farkas, Komlósi, Demeter, P. Zrnic (Balázsi, 61.) – Ferencsik, Bokros, M. Zrnic (Lajcsik, 61.) – Kövesi (Hetyei, 46.), Fekete, Sáreczki. Vezetőedző: Szamosi Tamás.

Salgótarjáni BTC: Szalay – Boros, Kálmán R., Sulyok, Palkovics – Csuka (Filkor B., 67.), Nagy X. – Tarlósi P., Horváth M. (Klajban, 57.), Benkő (Jacsó, 91.) – Tarlósi M. (Csáki, 91.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Sárga lap: Bokros, Fekete, ill. Kálmán R.

Szamosi Tamás:A mai mérkőzést szakmai szempontokból nagyon nehéz elemezni. Amire készültünk, igazából az történt az egész meccsen, de sajnos rúgott gól nélkül elég nehéz nyerni. Egy nagyon-nagyon defenzív, védekező csapat ellen léptünk pályára, akik nem igazán akartak futballozni. Ez nagyon megnehezítette a dolgunkat, de mondom még egyszer, amíg nem használjuk ki a helyzeteinket, addig nehéz lesz győzni!

Sebestyén Szilárd: Végig nyomás alatt tartott minket a hazai csapat, rengeteget birtokolták a labdát. Volt kettő-három nagyobb lehetőségük, hála istennek, a védekezésünk és a kapusteljesítményünk hozta az egy pontot. Mi próbáltunk szervezetten játszani és azok maradni az egész kilencven perc során. Azt gondolom, hogy sikerült. Számunkra értékes pontot szereztünk.

A bajnokság aktuális állása: