2024.07.20.

Vendégként szerezne újabb pontokat az SBTC

Vasárnap a DVTK II-nél ismételné meg egy körrel ezelőtti teljesítményét az NB III-as salgótarjáni csapat.

A Tiszafüred ellen bezsebelt győzelmét követően vasárnap idegenbe hivatalos a harmadosztály Észak-Keleti-csoportjában szereplő SBTC. A tizenkilencedik körben az útra kelő együttest négy-négy hellyel és ponttal megelőző Diósgyőr második számú együttesénél lépnek pályára a fekete-fehérek. A tizenkét órás kezdéssel esedékes bajnokit Salgótarján Megyei Jogú Város önkormányzatának köszönhetően élőben közvetítjük weboldalunkon. Szokásunkhoz hűen, ismét megszólaltattuk az érintett társulatok mestereit. A tizedik pozíciót elfoglaló hazaiakat felkészítő Szamosi Tamás mellett a vendégeket irányító Sebestyén Szilárd is megosztotta velünk gondolatait. Lássuk a felvezetőket!

NB III Észak-Keleti-csoport, 19. forduló, 2024. március 10. (vasárnap), 12.00:

Diósgyőri VTK II-Salgótarjáni BTC

Miskolc, DVTK Edzőközpont. Vezeti: Sándor Csaba (Sztányi Tibor, Vilmányi Simon)

Szamosi Tamás, a Diósgyőri VTK II vezetőedzője:A felkészülésünk elég vegyesen alakult, mivel elég hosszúra nyúlt, és azért a mi csapatunk, furcsa szót használva, „szanaszét” volt a felkészülés alatt. Voltak Kazincbarcikán, az első csapatnál, úgyhogy elég sok helyen fordultak meg. Ez azonban a második számú együttesek jellemzője. Ezen kívül teljesen jól sikerült a felkészülésünk. Nagyon várjuk már az első hazai mérkőzést, ami egy létfontosságú meccs lesz a számunkra. Nagyon szeretnénk nyerni, és visszatérni arra az útra, amit tavaly abbahagytunk! A Salgótarján egy igen masszív, agresszív csapat. Tavaly is egy nagyon nehéz találkozót játszottunk ellenük. Ugyanakkor, házigazdaként nem lehet más a célunk, mint az, hogy itthon tartsuk a három pontot. Szamosi Ádámnak kiugrott a válla a válogatott edzésén. Többhetes kihatás vár rá. Bacsa Benjaminnak öt darab sárgája van. Ők ketten nem lesznek, a többiek mind hadra foghatók. 

Sebestyén Szilárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – A tavaszi rajt jól sikerült, hiszen egy közvetlen riválist győztünk le, meggyőző játékkal! Ezáltal jó hangulatban készültünk a következő mérkőzésre. A jó hangulatot beárnyékolja, hogy a múlt heti kezdőből ketten kiestek. Tóth András térde súlyosan megsérült, rá a tavasszal már valószínűleg nem számíthatunk, valamint Molnár Markó tüszős mandulagyulladással küszködik. A DVTK II. fiatal, jó erőkből álló csapat, rengeteg edzéssel. Tovább erősödhetnek az NB I-es keretből estlegesen visszajátszó játékosokkal. Az őszi meccs tele volt párharcokkal, parázs jelenetekkel, most is hasonlóra számítok. Bakos, Petrecsko, Tóth, illetve Molnár hiányozni fog.