2024.04.16.

Alsóházi rangadóval indítja a tavaszt az SBTC

Vasárnap a közvetlen riválisnak számító Tiszafüredet fogadják a salgótarjániak az NB III-ban.

A téli szünet leteltét követően hazai bajnokin kezdi meg tavaszi szereplését a harmadik vonal Észak-Keleti-csoportjában versenyző SBTC. A tizennyolcadik körben a közvetlen riválisnak számító, egy hellyel és két ponttal mögöttük lévő Tiszafüredet fogadják a hazaiak. Szokásunkhoz hűen, ismét megszólaltattuk az érintett gárdák mestereit. A házigazdákat irányító Sebestyén Szilárd mellett a holtidényben keretüket megerősítő vendégeket felkészítő Dorcsák Zoltán is megosztotta velünk gondolatait. Lássuk a felvezetőket!

NB III Észak-Keleti-csoport, 18. forduló, 2024. március 3. (vasárnap), 14.00:

Salgótarjáni BTC-Facultas-Tiszafüredi VSE

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion. Vezeti: Sveda Marcell (Urgyán Antal, Végh Márton)

Sebestyén Szilárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője:Amit terveztünk, azt nagy százalékban el is végeztük! Volt sok nehezítő tényező, rengeteg sérülés és betegség. Akadt olyan hét, hogy nem tudtuk lejátszani a soros edzőmérkőzést, mert nem voltunk tizenegyen. Szembesültünk a hibákkal, amiket folyamatosan igyekszünk kijavítani. Láttunk pozitívumokat is, ezeket jó lenne tovább erősíteni. Keretünkből hárman távoztak, és négyen érkeztek, úgy vélem erősödtünk! A cél a bennmaradás kivívása, ami nehéz feladat elé állít minket! Az egyik kulcs az lenne, ha az elkövetett egyéni hibákat minimálisra tudnánk csökkenteni. Az nagyban megkönnyíteni a dolgunkat! Az első állomás a Tiszafüred lesz. Keretük jelentősen megváltozott, tíz játékost igazoltak, köztük többen a magasabb osztályt is megjárták. Minkét csapat számára fontos találkozó lesz. Biztosan küzdelmes mérkőzés lesz, amit a talaj tovább fog nehezíteni, élőfüves pályán szinte nem is tudtunk készülni. Aki jobban fog alkalmazkodni a talajhoz, és nagyobb elszántsággal vág neki a meccsnek, az fogja behúzni a három pontot! Bakos továbbra sem bevethető, Orosházi még nem teljes értékű, Petrecsko húzódással bajlódik, Nyirati influenzás.

Dorcsák Zoltán, a Facultas-Tiszafüredi VSE vezetőedzője: – Kaotikusnak ítélem meg a felkészülésünket. Mindenki azt mondja ránk, hogy jól igazoltunk, ami akár igaz is lehet, de nyilván ezt majd a bajnoki szereplés mutatja meg. Még abszolút nem állt össze a védelmünk. Rengeteg sérültünk volt. Vagy úgy jöttek ide vagy időkörben maródiak lettek. Mindig volt valamilyen probléma. Szinte az egész felkészülés alatt össze-vissza álltunk fel, hol ez, hol az játszott. Tologatni kellett, hogy kit tegyünk hátra, soha nem tudtunk normális összeállításban kiállni az edzőmeccseken. Remélem, megfordul a tavalyi tendencia. Amikor jók voltak a felkészülési találkozók, senki nem hiányzott, mindenki bevethető volt. Majd ez a bajnokságra megváltozott és többen is megsérültek… Bízom benne szépen lassan mindenki felépül és rendben leszünk. Ami nem egyszerű a mi esetünkben, egyrészről a saját helyzetünk, másfelől pedig az, hogy az első négy tavaszi fordulóból három nagyon fontos lesz. Azt nem mondom, hogy a bennmaradás eldőlhet, a kiesés viszont igen. Ha nyernénk Salgótarjánban, meg is előznénk őket, ami nem lenne mindegy… Utána jön egy Hatvan, aki most a Sényővel játszik, adott esetben pedig a következő körben vagy megelőzhetnénk vagy megközelíthetnénk őket is, és akár mindkét említett csapatra tudnánk zárkózni. Aztán megyünk az Újpest II-höz, ahol bármi megtörténhet, annak függvényében, hogy állnak fel. Ezt követően jön megint egy kiesési rangadó a REAC ellen. Ilyen szempontból nem annyira szerencsés, hogy annyira még nem álltunk össze, de bízom benne, hogy jól tudunk kijönni ezekből az összecsapásokból. Nem vagyunk összeszokva, nem játszott még olyan összetételben a védelem, ahogy most fog, de ettől függetlenül mindenféleképpen győzni szeretnénk. Remélem, tudom az ellenfélről, amit kell… Egy harcias, akaratos csapat. Tisztában vagyunk az erősségeikkel, hogy kiket igazoltak. Olyan mérkőzésre számítok, ahol száz százalékot kell nyújtani. Akaratban nagyon nehéz lesz felülmúlni a hazaiakat, legutóbbi is ezzel győztek le minket. Edzőjük habitusát is ismerve, biztos, hogy az utolsó leheletükig fognak menni, mert ilyen mentalitást képviselnek. Ludvig, Szövetes, Varga és Ujvári nem lesz bevethető.