2024.06.13.

Mire lehet számítani a vármegyei három csoportjaiban?

Keleten egyértelműnek tűnik a befutó, észak-nyugaton árnyaltabb a kép, nagy tülekedés várható dél-nyugaton.

A mostani hétvégén beindul az élet a vármegyei harmadosztály miniatűrré zsugorított csoportjaiban. Sok kérdést felvet az új beosztás, de ebbe utólag már kár belemenni. A keleti-régió tűnik a legsimábbnak. Maradjunk annyiban, a közhelyeket nélkülözve, ki lehet jelenteni, a papírforma alapján nem igazán lehet ellenfele a Somos VSE-nek a bajnoki címért folytatott versenyfutásban. Minden szempontból jó kezekben van a gárda, komoly meglepetés volna, ha nem jönne be ez a várakozás.

A dobogó tovább fokaiért azonban komoly csatározás bontakozhat ki. Jó eséllyel pályázik az egyik medáliára az Ecseg, kellőképpen masszív lehet a Cered, de érdemes lesz odafigyelni a megerősödő, szó szerint bármire képes Nógrádmegyerre is, ahogy vélhetően a Feláldozhatók együttese sem akar majd a babérjain ülni. A Kazár is komoly átalakuláson esett át, jó kérdés, mit várhatunk a társaságtól. A Zagyvaróna számára ez az évad a tapasztalatszerzésről szólhat, mindeközben viszont azért az idő előrehaladtával szép skalpot is begyűjthet Oláh Géza brigádja. A Felsőtoldra valószínűleg ezúttal sem vár kiemelkedő idény, minden megszerzett pont egy-egy részsiker lehet majd.

Több izgalomra számíthatunk észak-nyugaton, bár előzetesen jókora talány, ki előzheti meg az utóbbi időben a korábban élő divízióban egyeduralkodónak minősülő Patakot. A nyáron még acélosabbá váló Dejtár méltó vetélytárs lehet, ahogy a Bernhardt László vezette Érsekvadkert II is. Bárkire veszélyes résztvevőként tekinthetünk a Havay Zoltán fémjelezte Rétságra vagy éppen a Nógrádsipekre is, de a Németh Krisztián dirigálta Bernecebaráti-Kemence is zsebre nagy skalpokat. Az Ipolyszög nem néz elébe egyszerűnek tűnő kiírásnak, a Borsosberény esetében pedig már azt komoly fegyvertényként könyvelhetjük majd el, ha ebben a bivalyerős bajnokságban képes lesz néha-néha pontot feljegyezni…

A beosztásokat látva, több szempontból is jókora kérdőjel a dél-nyugati-csoport. „Hogy mi?!” Egyelőre a Bencsik Emillel új erőre kapó Romhány, a szintén igazolgató Nőtincs, a Kétbodony vagy éppen a Bercel és a Felsőpetény is reálisan gondolhatja úgy, hogy összejöhet egy minél fényesebben csillogó érem. Persze csak három társulat érhet oda az érmet jelentő pozíciókra… A Legénd jobb napot kifogva akár szép skalpokat is megkaparinthatna, a Keszeg inkább abban reménykedhet, hogy párszor azért tud győzelmeket elérni. Az Egyházasdengeleg esetében igazi fegyvertényként kerülne be a köztudatba, ha sikerülne ellépni a táblázat leghátsóbb traktusából.