2024.06.23.

,,Sikerorientált játékosaink vannak, igazi sportemberek”

A vármegyei harmadik vonal Keleti-csoportjának első felét százszázalékos mutatóval teljesítő Somos VSE edzője, Oláh Teofil reméli, tavasszal ott folytatja csapata, ahol ősszel abbahagyta.

A Somos VSE gárdája tizennégy sikeres manővert elkönyvelve, természetesen az első helyen mehetett téli pihenőre a vármegyei harmadosztály Keleti-csoportjában. A remekbe szabott őszi szezon kapcsán a jelenleg százszázalékos mutatóval rendelkező társulat edzőjével, Oláh Teofillal beszélgettünk.

– A rajt előtt megfordult a fejében, hogy hibátlan mérleggel zárhatják a küzdelem első szakaszát?

– Nyilván mindenki meg szeretne nyerni minden mérkőzést, ezzel én sem voltam másképp – kezdte Oláh Teofil. Nagyon örülök neki, hogy ez sikerült, ebben reménykedtem.

– Személy szerint minek tulajdoníthatja be az eddigi elért eredményeket?

– Azt gondolom, hogy elsősorban a jó játékosállománynak és a nagyon jó közösségnek köszönhető ez a nagyszerű ősz. Amiért hálásak vagyunk az egyesületnek, hogy ilyen csapat jött össze, és ilyen jók a körülmények ezen a szinten. 

– Volt olyan találkozó, amikor úgy érezte, talán egy botlás is benne lehet a pakliban?

– Minden mérkőzésen szerettünk volna dominálni, ez többé kevésbé sikerült is. Ha ki kell emelni meccset, ami a legnehezebb volt, akkor a hazai rangadót mondanám az Ecseg ellen. Kettős emberhátrányban tudtunk nyerni. Ez nagy fegyvertény volt.

– Mivel tudta feltüzelni a gárdát a sokadik győzelem után?

– Hála istennek, olyan csapatunk van, ahol nem nagyon kell spannolni a társaságot. Mindenki mindig nyerni akar. Sikerorientált játékosaink vannak, igazi sportemberek. Ez megkönnyíti a helyzetünket. 

– Mit jelent a csapat számára a negyven gólnál járó Znamecz Norbert személye?

– Ő a csapat első számú gólfelelőse. Igazi befejező csatár, aki mindig feltalálja magát az ellenfél kapuja előtt. Az ő személye garancia a sikeres támadójátékunkra. Nem csak jó focista, nagyszerű ember is.

– Perpillanat mennyi esélyt lát arra, hogy az összes meccset behúzzák az idény végéig?

– Nagyon bízom benne, hogy tavasszal is ott folytatjuk, ahol abbahagytuk. Szeretnénk százszázalékos teljesítménnyel bajnokok lenni. Persze tudjuk, hogy ez nem lesz egyszerű, de ez is egy motiváció nekünk.

– Egy-egy megszerzett aranyérem általában feljutással csúcsosodhat ki, az állóvíz helyett. Bajnoki cím esetén irány a vármegyei második vonal?

– Természetesen szeretnénk nem csak bajnokságot nyerni, hanem osztályt váltani. A játékosállomány szerintem adott erre. Remélem, hogy ez évről évre így lesz és meghatározó csapata tudunk lenni a vármegyei bajnokságoknak.