2024.06.23.

Ez történt a vármegyei harmadosztályban

Nagy diadalt aratott a Bernece, szép sikert ért el az Egyházasdengeleg és a Keszeg.

Az előző hétvégén a huszonhatodik fordulóval folytatódott a vármegyei harmadosztály három csoportja. Keleten a Feláldozhatók örülhetett, míg a Felsőtold és a Kazár nem bírt el egymással. Észak-nyugaton a Patak és a nagy diadalt feljegyző Bernecebaráti-Kemence győzött. Dél-nyugaton az Egyházasdengeleg, a Bercel, a Keszeg, illetve a Romhány gyűjtött pontokat. Lássuk a nyilatkozatokat!

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 26. forduló:

Feláldozhatók SE (Karancsság)-Zagyvarónai SE 3-2 (0-1)

Gól: Oláh K. (48., 63.), Berki B. (80.), ill. Balogh L. (4.), Puporka (86.)

Berta Gábor: Álmosan, enerváltan kezdtük a meccset, ennek köszönhetően a sokkal lelkesebben játszó ellenfelünk hamar vezetést is szerzett. Lassan kezdtünk felébredni és belelendülni a mérkőzésbe. Az első félidő végén az ellenfél kapusának kiállítása hozott egy fordulatot, a második játékrészben átvettük a kezdeményezést és több támadást vezettünk, sikerült is egyenlítenünk, majd további két gólt szerezni. Úgy gondoltam, innen már miénk a meccs, de sikerült izgalmassá tennünk a végét egy bagatetl hibának köszönhetően, így az utolsó percekben még izgulnunk kellett, mert benne volt az egyenlítés is az ellenfél részéről, de végül is sikerült behúznunk a meccset, amihez innen is gratulálok a srácoknak! A lelkes, és tíz emberrel is nagyot küzdő Zagyvarónának pedig további sok sikert kívánok!

Kaspár Zsolt: Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, mindjárt az elején megszereztük a vezetést. Aztán elvettek egy teljesen jogos gólunkat. Ha kettő null lett volna, szerintem sokkal könnyebb lett volna a helyzetünk. Utána még volt két nagyon nagy ziccerünk, amit kihagytunk. Aztán volt egy vétlen kapuskiállítás. Nem reklamáljuk, mert a tizenhatoson kívül kézzel ért bele a labdába. Úgy gondolom, még ott sem látszott az emberhátrány, de a második játékrészben már kicsit elfáradtunk fejben. Nem tudtunk koncentrálni. Egyéni hibákból kaptunk gólokat. A végén még kicsit visszajöttünk, tudtunk szépíteni. Ennyi volt benne. Úgy vélem, az első félidőben el kellett volna dönteni a meccset. Ez most így alakult. Megyünk tovább. Sok sikert kívánok a Karancsságnak! 

Felsőtoldi Cserhát TSE-Kazár KSE 2-2 (0-0)

Gól: Nyirjei (51.), Balázs B. (68.), ill. Oláh P. (58., 85.)

Nyirjei András: Az első félidőben nehezen találtak egymáson fogást a csapatok, főleg a mezőnyben folyt a játék. A nagyobb helyzetek előttünk adódtak, egyszer a felső lécet találtuk el. Kisebb változtatás után a második félidő jól indult számunkra, megszereztük a vezetést, de aztán érthetetlen módon visszaestünk és hamar jött az egyenlítés. Ettől szerencsére újra felébredtünk és hamar visszavettük az előnyt. A végén viszont a kazáriaknak volt még válaszuk, sajnos egy bedobás után nem figyeltünk eléggé. Összességében jól működött ma a csapat, az elmúlt hetek nem jól alakultak, de van annyi tartás bennünk, hogy ismét talpra álljunk. A helyzetek alapján nyerhettünk volna, de így sem vagyunk elkeseredve. A Kazárnak is gratulálok és további sikereket a következő szezonban is!

Kovács Gyula: A mérkőzés nagy részében a mi akaratunk teljesült, de a gólszerzés ma is csak töredéke volt az elvárhatónak, a sok kihagyott helyzet ellenére sikerült megszerezni egy pontot.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 26. forduló:

Rétság FC-Patak FC 2-3 (2-3)

Gól: Homolya A. (13., 34.), ill. Takács (7., 11., 33.)

Havay Zoltán: Szép létszámmal sikerült összejönnünk, de voltak hiányzóink. Rosszul kezdtük a mérkőzést, kapkodtunk és nem tudtunk koncentrálni. Ennek eredményeképpen a mérkőzés elején kaptunk gyors két gólt. Sajnos az eredmény szépítésén kívül nem sikerült kiegyenlítenünk, és így kikaptunk. Ha jobban odafigyelünk és kihasználjuk a helyzeteinket, akkor meg tudtuk volna nyerni. Sok sikert a Pataknak!

Bella Sándor: Két egymás utáni szombati játéknapon lehetetlen ugyanolyan kerettel kiállni. Nekünk sem sikerült. Csere nélkül, tizenegyen azért összejöttünk, és ha már játszottunk, úgy gondoltuk, megpróbálunk pontot vagy pontokat elhozni Rétságról. Alig fél óra játék után ki alakult a végeredmény, és ha szép játékot nem is láthattak a nézők, két küzdő csapatot igen. Sportszerű találkozón, megérdemelten szereztük meg a három pontot. Havay Zoli barátomnak és csapatának további sok sikert kívánok!

Érsekvadkert SE II-Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence) 2-5 (1-0)

Gól: Szabó B. (28.), Varga S. (68.), ill. Gilyen (50.), Pál L. (55.), Ujvári (62., 77.), Darnay-Kopó (66.)

Farkas Bálint: Sajnos hiányosan tudtunk kiállni, és így a szezon vége felé el is fogytunk kicsit, mind fizikálisan, mind fejben. Sikerült vezetést szereznünk, de sok helyzet kimaradt az első félidőben. A második félidőben az öltözőben maradtunk és elkerülhető gólokat kaptunk, mentálisan már az első kapott gól sokkolta a csapatot és sajnos nem volt visszaút. A Bernece csapata megérdemelten aratott győzelmet, gratulálunk nekik!

Németh Krisztián: Nagyon látszott a csapaton az első félidőben a két hét kihagyás. Bár próbálkoztak a fiúk és megtettek mindent, akadozott a gépezet. Volt helyzetünk is, de ekkor még kimaradtak és az ellenfél megszerezte a vezetést. Láttam viszont a srácokon, hogy éhesen játszottak, mindenkinek hiányzott a futball. A második félidőben már teljesen másik arcát mutatta a csapat. Merem azt mondani, eddig még, amióta itt vagyok velük, nem láttam a társaságot, ilyen alázattal és akarattal focizni. Jókor szereztük az egyenlítőgólunkat, majd sorra sikerültek azok a dolgok, amik korábban nem. Nagyon jól játszott a gárda. Gratulálok a fiúknak, nagyszerű teljesítményt láttam tőlük! Megérdemelték a sikert, rászolgáltak erre. Egy darabig elmaradtak a győzelmek, de előbb-utóbb beérik a munka gyümölcse. Láttam rajtuk, hogy igazi nagybetűs csapatként vannak együtt már egy ideje, mostanra pedig beérett az alázat, az akarat. Külön öröm számomra, hogy a tizenhat éves Darnay-Kopó Bálint megszerezte élete első gólját felnőtt mérkőzésen. További sok sikert kívánok az ellenfélnek! 

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 26. forduló:

Egyházasdengeleg FE-Felsőpetény SE 5-1 (3-0)

Gól: Hajdú A. (11.), Fűrész (25., 48.), Hajdú N. (33.), Liptai (78.), ill. Misley (51.)

Berkes Balázs: A mai mérkőzésen végre nem tizenegyen jöttünk össze. Egy jó iramú, sportszerű meccsen sikerült teljesen megérdemelten győzelmet aratnunk. A játékosoknak már nagyon kijárt ez a siker. Bízom benne, hogy a bajnokság vége szépen és eredményesen fejeződik be.

Laczkovszki Zsolt: Sajnos ebben a szezonban rengeteg sérült játékosunk van. ‘Dengelegre tizenkét játékossal mentünk, totál tartalékos kerettel, ezért lett ennyi az eredmény. Ennek ellenére is voltak helyzeteink, amik kimaradtak sajnos, de voltak érdekes ítéletek is, amikkel nem értettem egyet. A hátralévő fordulókból próbáljuk kihozni a maximumot ezzel a tartalékos kerettel.

Bercel KSK-Legéndi SE 5-1 (4-0)

Gól: Turi (16., 21., 41.), Terman (34.), Berta (68.), ill. Nagy D. (48.)

Berta János: Kérdés nem volt. Helyzetek tömkelegét alakítottuk ki. A második félidőben posztot húztunk, hogy ki hol fog játszani. Igazából teljesen jól abszolváltuk a dolgot és megérdemelten nyertünk. Akár tíz felett is lehetett volna a vége. Készülünk a hétvégére. Szeretnénk egy jó eredmény elérni a Kétbodony ellen. Viszont a harmadik hely matematikailag már elérhetetlen számunkra. Teher nélkül focizunk egy jót, és megpróbáljuk élvezni ezt az egészet. További sok sikert kívánok a Legéndnek!

Márkus Márk: Kicsit tartalékosabban, de tizenhárman összejöttünk. Az első félidő már eldöntött mindent. Szerencsére a második félidő már nem hozott annyi gólt. Sok sikert a Bercelnek!

Keszegi SE-Kétbodony SE 6-2 (2-2)

Gól: Kovács L. (20., 46.), Muszta (53., 62., 79.), Veres (76.), ill. Ódor (21.), Kutnyik (39.)

Cseri Kornél: Az utolsó hazai meccsünkön szerettünk volna szépen búcsúzni a közönségünktől, és szerencsére ezt meg is tudtuk tenni. Úgy gondolom, hogy egy nagyon szép eredményt értünk el, egy olyan csapat ellen, aki a szezon nagy részében az aranyért küzdött! Nagyon büszke vagyok a srácokra, mert annyi balszerencse után végre a pályán is megmutatták, hogy hatalmas potenciál van bennük, és ha van egy kis önbizalom, akarat és némi szerencse is persze, akkor minden esélyük megvan, hogy ehhez hasonló eredményt érjenek el. Az egész szezont figyelembe véve, nagyon megérdemelték a fiúk, hogy egy ilyen győzelmet ünnepelhessenek, és bízom benne, hogy a következő szezonban már többször tudunk hasonló eredményeket elérni. Szeretnék a Kétbodony csapatának sok sikert kívánni a hátralevő mérkőzéseikre.

Bartyik Róbert: A játék minden elemében felülmúlt ellenfelünk, így ilyen arányban is megérdemelt hazai győzelem született. Régen játszott a csapat ennyire enerváltan, most nagyon nem voltunk ott fejben, így más eredmény nem születhetett. Gratulálok a keszegieknek, rászolgáltak a győzelemre.

Nőtincs SE-Romhány KSE 1-4 (1-2)

Gól: Fuchs G. (45.), ill. Varga Gy. (5., 49.), Takács S. (44.), Tabics (91.)

Matyóka Ferenc: A nagyon jó erőkből álló, már bajnok Romhánnyal játszottunk. Ami nekik összejött az első percektől kezdve, nekünk nem. Folytattuk a múltkori teljesítményünket, helyzetek sokaságát hagytuk ki. Megérdemelt a vendégek győzelme, ahogy az aranyérmük is. Gratulálunk nekik és sok sikert kívánunk a magasabb osztályhoz!

Bencsik Emil: Ismét gratulálok a csapatnak! Sportszerű, küzdelmes mérkőzés volt. A második helyezettet is sikerült magabiztosan megvernünk. Az eredménynek örülök. A játék lehetett volna tökéletesebb. Sok helyzetet kihagytunk. A vége jól sikerült. Próbáljuk élvezni a hátralévő meccseket, már bajnokként. Az ellenfélnek további sok sikert, érjék el kitűzött céljaikat!