2024.07.21.

Remek győzelemmel rukkolt elő a Mátramindszent

Hátrányból felállva múlta felül az éllovas Szügyöt Berki Aladár legénysége.

Múlt szombaton a második helyezett Mátradinszentnél volt jelenése az éllovas Szügynek a vármegyei második vonal tizennyolcadik körében. A vendégek indították jobban a rangadót, Rónási az első félidő derekán meg is szerezték a vezetést. Ezt követően összekapták magukat a házigazdák, akik még a szünet előtt fordítottak. Előbb Jakab egalizált, majd Budai Krisztofer talált be. A folytatásban mindent megtettek az egyenlítés érdekében a látogatók, de a remekelő Illefalvi eszén már nem tudtak túljárni. A hajrához érve Budai Lajos zárta le végleg az ütközetet. Három egyes sikert könyvelhettek el a szép skalpot begyűjtő ‘mindszentiek.

Megyei II. osztály, 18. forduló:

Mátramindszent SE-Szügy SE 3-1 (2-1)

Vezette: Kiss D. (Sáfrány Sz. T., Berki A.)

Mátramindszent SE: Illefalvi – Lesziák (Boros, 59.), Kun, Gál, Orosz (Kovács M., 57.) – Rácz M., Kiss P. (Berki A., 75.), Jakab, Budai K. – Zsákai, Budai L. Játékos-edző: Berki Aladár.

Szügy SE: Tresó – Ágner, Rutai, Szilágyi, Hodászi (Földvári, 73.) – Hugyecz, Saár, Tátrai, Brezovszki (Mohácsi, 73.) – Rónási, Kakuja (Gubó, 85.). Vezetőedző: Koplányi Örs.

Sárga lap: Lesziák, Kiss P., Kun, Kovács M., ill. Ágner

Gól: Jakab (38.), Budai K. (42.), Budai L. (80.), Rónási (23.)

Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat

Berki Aladár: Ismét megmutattuk, hogy hazai pályán bárkire veszélyesek tudunk lenni ebben az osztályban. Megérdemelt győzelmet arattunk! Mindenki nagyon jól játszott, de amit a kapusunk nyújtott, az emberfeletti teljesítmény! Ki merem jelenteni, hogy véleményem szerint, a legjobb kapusunk van a megyében! Remek védekezés, bomba középpálya, és nagyszerű támadó játékosok! Mindenki odatette magát és száz százalékot nyújtott. A cserék is pluszt hoztak a csapatba, nagyon jól szálltak be. Remélem, ez a győzelem ad nekünk egy kis löketet a bajnokság hátralévő részére, és így meg tudnánk tartani a pozíciónkat a tabellán. Köszönöm a nézőinknek a támogatást, ők is odatették magukat! További sok sikert kívánok a Szügynek!

Koplányi Örs: – Az első harmincöt percben minden úgy alakult, ahogy azt szerettük volna. Megszereztünk a vezetést, utána még volt két nagyon nagy ziccer, amivel lezárhattuk volna mérkőzést, de nem tettük. Utána egy jobboldali pontrúgásnál a védekezésünk elcsúszott, és hazaiak legsportszerűbb játékosa, Győző köszönte szépen, bebólintotta. Aztán egy jól elvégzett szabadrúgásgóllal megszerezték a vezetést a hazaiak, akik megérdemelten nyertek. Ami mellett nem tudok napirendre térni még most sem, hogy az volna a sportbarátság, hogy szándékosan sérülést okozunk az ellenfél játékosának, három egyes vezetésnél, a 92. percben, hátulról páros lábbal rácsúszva?! De az egész mérkőzésen ez történt. Örülök, hogy nem sérült meg senki. Ez nem labdarúgás! Köszönjük a ‘mindszenti polgármesternek az ajándékot és a pizzát! További sok sikert a hazaiaknak!

A bajnokság aktuális állása: