2024.06.24.

,,Minden adott ahhoz, hogy jól szerepeljünk”

A váregyei másodosztály küzdelmeit féltávnál vezető Vizslás edzője, Bujtár Tamás szerint csapata már most megállná a helyét egy vonallal feljebb is.

A Vizslás együttese a vármegyei másodosztály éllovas pozícióját elfoglalva, az idény eddigi részében tizenkét győzelem mellett egy vereséget feljegyezve ment téli szünetre. Az egyértelműen feljutásban gondolkodó csapat ez idáig bemutatott szereplése kapcsán Bujtár Tamás vezetőedzőt kérdeztük.

– Minek lehet köszönhető az eddigi menetelés?

– Remek közösség alakult ki, ami véleményem szerint a legfontosabb – mondta Bujtár Tamás. A srácok vevők voltak a munkára, ennek köszönhetően eredményesen tudtuk zárni a őszi szezont. Minden egyes siker még jobban összekovácsolt minket.

– Mivel tudta tűzben tartani a társaságot a sorozatos győzelmek után?

– Mindegyik mérkőzést meg akartuk nyerni, így mentünk ki a pályára, legyen ez hazai vagy idegenbeli meccs. Nagyon motiváltak voltak a játékosaim, elindult egy győzelmi széria, és ezt minél tovább szerettük volna tartani.

– Azért vélhetően a BSE elleni hihetetlen vereséget nem könnyű feledni, amikoris három nullás előnyről kaptak ki végül négy háromra hazai pályán…

– Igen, sajnos még most is sokszor eszembe jut ez a mérkőzés… Az osztály egyik legjobb csapata a BSE, fiatal, gyors, képzett játékosaik vannak. Nehéz volt felfogni, mi is történt akkor velünk azon a találkozón. Úgy gondolom, időben kaptuk ezt a pofont. Megbeszéltük a meccsen történt dolgokat, ezek után pedig nagyon szép győzelmi sorozatba kezdtünk, amivel tudtuk ezt feledtetni.

– Rengeteg gólt lőttek. Minek tulajdonítható ez a mutató?

– A nyári felkészülésen elvégzett kemény munkának meglett az eredménye. Már a gyakorló mérkőzéseken is bátor, támadó futballt játszottunk. Edzéseken sok olyan feladatot gyakorlunk, amik a kapuk előtt történnek, emellett gólerős játékosok alkotják a csapatot, akik bármikor képesek a kapuba találni, és ezáltal egy egészséges verseny is kialakult a csapaton belül a gólkirályi címért. De volt olyan mérkőzés is, ahol a védekező játékosainké volt a főszerep.

– Sándor József, a település polgármestere példaértékű hátteret biztosít a csapat számára. Mit jelent ez a mindennapokban?

– Minden adott ahhoz, hogy jól szerepeljünk, ez nagyon sokat számít egy csapat életében. Itt szeretném magam és a csapat nevében is megköszönni Sándor Józsefnek, amit a csapatért tesz. Kanyó Csabinak és Bata Zsoltinak is köszönjük a rengeteg munkát, időt és energiát, amit az egyesületért tesznek.

– Jelenleg mennyi esélyt lát a bajnoki cím begyűjtésére?

– Nem titok, hogy szeretnénk bajnokságot nyerni. Tavasszal a második fordulóban, a BSE otthonában lépünk pályára. Tisztában vagyunk vele, hogy mennyire fontos mérkőzés lesz. Győzelem esetén nagy lépést tennénk céljaink felé. Megcsináljuk becsületesen a felkészülést, bízom benne, hogy az elvégzett munkának meglesz az eredménye a szezon végére.

– A nyári osztályváltás gyakorlatilag nem lehet kérdés, ezért inkább arra vagyok kíváncsi, ha a jelenlegi állapotot nézzük, mire volna képes a gárda egy vonallal feljebb ebben a pillanatban?

– Szerencsés vagyok, mert kiváló labdarúgók alkotják a keretet. A pályán és az öltözőben is igazi csapatként működünk, szeretik egymást a játékosok. Jelen állás szerint úgy gondolom, az élmezőny csapataival lennénk nagy harcban egy osztállyal feljebb.