A hétvége játékosa a Megye II. osztályban: Sinkovics Ákos

Gabi

Jó teljesítménye mellett duplával vette ki a részét csapata sikeréből a Tart legyűrő Szent Imre DSE támadója.

Szerkesztőségünk az őszi szezon során is fordulóról-fordulóra meg fogja választani a Megyei II. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A hatodik kör után a Szent Imre DSE támadójára, Sinkovics Ákosra szavaztunk, aki jó játéka mellett két góllal vette ki a részét a Tart öt-hármas arányban felülmúló Szent Imre DSE győzelméből. Most pedig jöjjön a három pontot érő duplát elérő csatárral készült interjúnk!

– Milyen gondolatokkal tudná összefoglalni a találkozót?

– Először is, köszönöm a megkeresést – kezdte Sinkovics Ákos. Nagy elánnal készültünk a mérkőzésre a remek ‘gergei sikerünk után! “Telt házas”, remek hangulat volt az öltözőben a meccs elején, mindent átbeszélve, felspannolva mentünk ki a pályára. Ennek meg is lett az eredménye, ismét gyors gólokat tudtunk szerezni, majd szokásunkhoz híven, sikerült ajándékozni kettő találatot ellenfelünknek, hogy azért ne legyen minden olyan egyszerű (természetesen a másodikat a félidő utolsó percébe),  így döntetlennel fordultunk. Szünetben átbeszélve a problémákat, látszott a csapaton, ezt a három pontot ma itthon tartjuk! Kettő-kettőnél óriási ziccert fogott kapusunk, ezután sikerült megszereznünk a vezetést, ami után újra nyugodtabban játszottunk, de sajnos helyzeteinket nem tudtuk gólra váltani, ami a 83. percben meg is bosszulta magát, egalizált a vendégcsapat. A végére még maradt a csapatban annyi, hogy magunkévá tegyük a meccset, ehhez nagyon kellett Pifka Geri gól-gólpasszos beszállása. Összességében úgy gondolom, mindenki kiadta magából, ami benne volt, és megérdemelten nyertük meg a találkozót. Gratulálok a csapatnak, készülünk a következő meccsre! Végül az illetékeseknek: mindenki nevében köszönöm a lefújás utáni harmadik félidőt, a Tar együttesének pedig további sok sikert kívánok!

– Hogy festett a két gólja?

– Az elsőnél egy szép észrevétel után, hogy eléggé fenn van a vendégvédelem, bátyámtól kaptam egy remek lasztit a védők mögé, amit a kapust kicselezve, egy visszaérkező védő mellett sikerült a léc alá emelnem. A másodiknál ismét tesóm indította a szélen “Pifit”, aki egy ziccerpasszt tett be nekem középre, itt már igazából nem volt nehéz dolgom, a kapus mellett a rövid sarokba passzoltam, ezzel le is zártuk a mérkőzést.

– Kisebb kihagyás után tért vissza a pályára. Mi történt önnel a mögöttünk hagyott időszakban?

– Külföldi munkavállalás miatt nem tartózkodtam itthon, csak négy-öthetente jártam haza, így sajnos nem tudtam járni meccsekre. Augusztus végével, egy hároméves kaland után viszont újra itthon élem mindennapjaimat. Korábbi csapatom, az Őrhalom, mint tudjuk, az utóbbi időkben nem túl fényesen szerepelt, ezért döntöttem a váltás mellett, pár barátommal, akik évekig meghatározó játékosai voltak annak a csapatnak. Voltak megkereséseim, kicsit bizonytalan is voltam, hisz nem voltam abszolút játékban hosszú időn keresztül. Végül a Szent Imre mellett voksoltam, úgy gondolom, nagyon jók a körülmények, és egyben a társaság is, próbálunk minél jobb eredményeket elérni!

– Miképpen vélekedik erről a mostani bajnokságról?

– Akadnak érdekes eredmények hétről-hétre, nehéz lenne bármit is mondani, nagyon az elején vagyunk! Bízom benne, hogy végig tudjuk majd játszani, és nem szakítják újra félbe az egészet! Mi a csapattal mindent megteszünk, hogy a lehető legelőkelőbb helyen zárjunk majd.

– Az utóbbi időben kétszer is edzőcsere történt a csapat kispadján. Játékosként mit tudna elmondani ezekről a váltásokról?

– Edzőmeccseken, és az akkori edzéseken még nem tudtam részt venni Tóth László irányítása alatt, így a bajnokság elején, amit már Győri mesterrel kezdtünk nem volt viszonyítási alapom. Most azt mondom, jó kezekben van a csapat, és pozitívumként élte meg mindenki, hogy újra Tóth László irányít az oldalvonal mellől, akivel fegyelmezett edzésmunka mellett, kettőből-két nehéz meccset tudtunk behúzni. Dolgozunk a további jó eredmények elérésében.

– Vasárnap Salgótarjánban csapnak össze a Zagyvarónával. Mit vár a meccsel kapcsolatban?

– Nagyon nehéz, küzdelmes meccsre számítok, örökös hiba lenne leírni a Zagyvaróna csapatát a táblázaton való helyezésük, illetve pontszámaik miatt. Nem titok, nyerni megyünk, de mindenkinek száz százalékban ott kell lenni a meccsen, fejben és játékban egyaránt! Ebben a nehéz időszakban a legjobbakat kívánom mindenkinek! Hajrá, DSE!

Next Post

Jöhet a hetedik forduló a megye egyben

Diósjenőre látogat a Berkenye, Mohorára hivatalos a Karancslapujtő, az Érsekvadkerttel csap össze a Pásztó. A következő hétvégén a hetedik körre kerül sor a megye egyben. Szombaton négy, vasárnap pedig három találkozót bonyolítanak le. Lássuk, mire számítunk mi az aktuális  mérkőzések kapcsán! Megyei I. osztály, 7. forduló: 2020. október 3. (szombat), […]
error: Content is protected !!